Google+ Followers

lauantai 12. syyskuuta 2015

Sanojen voima

Sanojen voima.


Kysymys IOK –neuvonantaja Liz Cronkhitelle, uutiskirje 6.6.2014:


Onko sanoissa voimaa?  Jotkut opettajat sanovat, että ei pitäisi kiroilla ja että pitäisi olla varovainen sanoissaan sen suhteen mitä haluaa tai toivoo jne, sen vuoksi että sanat ovat voimakkaita…


Vastaus:


Sanoissa ei ole lainkaan voimaa.  Sanat ovat tyhjiä symboleja, eikä niillä ole mitään merkitystä itsessään.  Sanoilla on vain se merkitys, minkä sinä niille annat.  Sinun tiedostamattomat tai tietoiset USKOMUKSESI ovat voimakkaita ja vain uskomuksesi voivat vaikuttaa sinuun.  Sanat voivat symboloida uskomuksia tai ne voivat olla niille vastakkaisia.  Sanat voivat valehdella.  Tuntemukset eivät valehtele.  Tuntemuksesi paljastavat sinulle sen mihin sinä todella uskot, riippumatta siitä mitä sinä sanot itsellesi ja/tai toisille.


(Esimerkiksi Ihmeiden Oppikurssin opiskelijoille on tavanomaista sanoa: ”Tiedän että maailma ei ole todellinen, mutta…”, tämä sen vuoksi, että he ovat lukeneet IOK:sta, että maailma ei ole todellinen.  Mutta he selvästikin uskovat, että maailma on todellinen tai muuten ei olisi mitään ”muttaa” sen jäljessä kun he sanovat, ettei maailma ole heille todellinen.  Heidän sanansa ovat vastakkaisia sille, mitä he todellisuudessa uskovat ja jos he olisivat tarkkailleet tuntemuksiaan, niin he olisivat todenneet tämän.)

Jos uskot, että jokin sana tai ilmaus on ”väärin” tai ”huono”, niin saatat tuntea syyllisyyttä käyttäessäsi sitä.  Sanat eivät kuitenkaan ole syyllisyytesi lähde.   Syyllisyytesi lähde on uskomus, että sinun ulkopuolellasi on olemassa jokin hyvän määrää vähentävä perimmäinen moraali, jota loukataan käyttämällä jotakin tiettyä sanaa tai ilmausta.  Voit tuntea syyllisyyttä myös sellaisten sanojen ilmaisemien tuntemusten takia myös silloin kun sanat OVAT samansuuntaisia näiden tuntemusten kanssa.  Mutta tässäkin tapauksessa sanat eivät ole syyllisyytesi lähde, vaan se on sinun uskosi siihen että tuntemuksesi ja niitä edustavat uskomuksesi loukkaavat jotakin perimmäistä moraalia.


Mie pienenä ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti