keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Sinun ei tarvitse mennä mihinkään

"Unohda kulkeminen kohti Itseä tai siitä etääntyminen. Sinä olet Itse!  Luovu tällaisista ajatuksista: "jos kuljen kohti rauhaa, menetän niin paljon" ja "jos kuljen kohti maailmaa, koen niin paljon nautintoa ja iloa". Minne ikinä mielesi kääntyykään tai mitä ikinä kehosi tekeekään, on mahdollista pysyä Itsenä. Olet todistaja, joka havaitsee sekä maailman houkutuksen että tyyneyden kutsun. Sinä olet tämä todistaja nyt, ja olet aina ollut. Niin kauan, kuin et ole ymmärtänyt tätä, sinusta vaikuttaa siltä, että voit tehdä joko oikean tai väärän valinnan, jolla on joko hyviä tai huonoja seurauksia. Tästä seuraa ahdistus: "valitsenko sinisen vai punaisen pillerin?"
Sinun ei tarvitse valita mitään pilleriä. Oivalla ainoastaan, että olet täällä, olemassaolona. Älä liitä siihen mitään käsityksiä. Älä luo siitä mielikuvaa. Pysy tässä kuvattomassa, riippumattomassa läsnäolossa. Kuulostaako se kovin tuskalliselta?

Pysy sellaisena kuin olet. Mistä sait käsityksen, että sinun pitäisi kulkea johonkin suuntaan? Se on peräisin mielestäsi. Sinun ei tarvitse mennä mihinkään. Jää.
Tähän oivallukseen sisältyy valtava tyyneys. Et tule havaitsemaan mitään eroa itsesi, hiljaisuuden ja rauhan välillä- et minkäänlaista rajaa. Et edes tunne, että sinun olisi säilytettävä yhteys siihen tai pitää kiinni siitä. Oivalluksesi on: tämä on. Tämä yksin on itsessään vakaa. Se ei kaipaa minkään muun tukea.
Se itse, joka sinä olet, on jo täällä. Sinun on kuitenkin oivallettava tämä muuttumaton, avoin tila, muuttumaton puhdas tietoisuus. Siksi pyydän sinua tunnistamaan sen, mikä ei voi jättää sinua. Se ei voi tulla eikä mennä, mutta sen sisällä on käynnissä tulemisen ja menemisen leikki, jota katsellaan sen läsnäolossa.
Tämä jakamamme asia ei ole opetusta. Se on pelkkä muistutus, tilaisuus nähdä, miten asiat ovat. En kannusta teitä kehittymään, keksimään tai kuvittelemaan, vaan osoitan sen, mikä on ikuisesti totta. Se on ehkä ainoa asia, joka ansaitsee tulla kutsutuksi nimellä "pysyvä"

Mooji 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti