lauantai 13. tammikuuta 2018

Koko olemisesi on pelkkää iloa

"Kysyt, voiko vapaa nauttia? Totta kai voi. Nautinto ei ole mielen tai egon yksinoikeutta. Koko olemisesi on pelkkää iloa.
Tajunnan alemmilla tasoilla tarvitset kohteen, ihmissuhteen, päämäärän, käsitteen, jotain muuta kuin itsesi, jotta voisit nauttia. Siinä ei ole mitään vikaa, koska sekin on eräänlaista iloa, joskin rajallista ja ohimenevää. Kuitenkin kaikkein todellisimmassa ja korkeimmassa tilassaan Itse nauttii itsestään. Se nauttii kaikista ilmiöistä, sitomatta itseään kuitenkaan mihinkään kohteeseen tai päämäärään. Tämä ilo, joka ei ole iloa jostakin, on vapaiden iloa. Sitä ei voi verrata mihinkään, ei kuvailla tai kuvitella. Se täytyy vain kokea.
Kaikki tuntemasi ja tavoittelemasi ilon muodot juontavat itse asiassa juurensa puhtaan olemisen jakamattomasta ilosta. Se sisältää myös nykyisen ilon, jota koet tulevasta. Kuinka mikään ilo voisi olla erillistä, kun ilo on olemassaolon perimmäinen luonto? Ero vapaiden ja sidottujen tunteman ilon välillä on, että vapaat eivät tavoittele mitään ulkoista, mitään tunnetta, mitään "toista", sillä he tuntevat "toisen" omana itsenään. Minne siis mennä, mitä tavoitella? Vapaiden sisäsyntyisellä ilolla ei ole loppua."

Mooji 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti