Google+ Followers

tiistai 16. tammikuuta 2018

Kaapin takana on....na..TOTUUS

 "Kuolema on avain elämään. Kuolema määrittelee elämän, antaa sille muodon, merkityksen ja puitteet. Ellei meillä ole selkeää ja rehellistä suhdetta omaan kuolevaisuuteemme, elämme loputtomassa henkisen löhöämisen tilassa, harmaassa hernerokkasumussa, joka luo helvetillisen harhakuvan siitä, että elämä venyy loputtomasti kaikkiin suuntiin." 
- Jed Mckenna

Meitä on pitkiä, lyhyitä, leveitä, arpisia, silosia, lihaksikkaita, hoikkia, sairaita, terveitä, huumorintajuisia, huumorintajuttomia, tummia, vaaleita, trendikkäitä, taviksia, rokkareita, poppareita, hoppareita, rikkaita, köyhiä, introverttejä, ekstroverttejä. Olemme perheellisiä tai sitten asumme yksin tai kaksin. Puhumme monia kieliä, englanti, suomi, ruotsi, siansaksa (jota toisinaan itse puhun). Meitä on tummaihoisia, vaaleanihoisia, punanahkoja ja ties mitä. Jollain on vain yksi käsi, jollain kaksi kättä ja bläck n dekker.
On kulttuurisia ja kasvatuksemme luomia uskomuksia. On perinnöllisiä vahvoja piirteitä.
Me asumme kerrostalossa, omakotitalossa, majassa tai kadulla. Olemme työelämässä tai karenssilla työttömänä. Olemme parisuhteessa, sinkkuna ja yksinäisiä, sinkkuna ja yhtä elämän kanssa. Meillä voi olla rahaa tai ei olla rahaa. Haluamme sotaa tai haluamme rauhaa. Olemme materialisteja tai minimalisteja. Juoksemme uraputkessa nääntyen tai elämme hitaalla tempolla pieneen tyytyväisenä.
Meillä on triljoona uskomusta jotka muuttuvat ja vaihtelevat, jota kutsutaan täällä kehittymiseksi. On vaihtoehtoisia ajattelumalleja niin paljon kuin jaksaa vain mielessään keksiä. Enkeliterapiaa, parantavia kiviä, yksisarvishoitoja, astrologiaa, spiritismiä, horoskooppeja, naurujoogaa, tarot kortteja, enkelikortteja, reikihoitoja. Kirjastosta löytyy satoja, jopa tuhansia itsensäkehittämisen kirjaa.
Uskontoja ja uskomuksia: kristinusko; katolinen kirkko, ortodoksinen kirkko, protestanttiset kirkot: adventismi, anglikaaniset kirkot, baptismi, helluntailaisuus, kveekarit, luterilaisuus...rastafari, jehovan todistajat, suufilaisuus, jainalaisuus, krishna-liike, zen-buddhalaisuus, enkelit, ufot, mormonit, jooga, tantra, kaikki mytologiat suomalaiset muinaisuskot, gnostilaisuus, muinaiset egyptin uskonnot, taolaisuusskientologia ,voodoo, uuspakanuus...

Meillä on pirstaloituna mielessämme tulkintoja jopa rakkaudesta. Luulemme tietävämme mitä se on. Yritämme liittää sen epätoivoisesti muodon maailmaan ja kuten olet saattanut joskus huomata, se synnyttää vain lisää kysymyksiä. Se synnyttää vain lisää eroja ja odotuksia, joihin petytään. Onko maailmassa ihmistä, joka ei ole koskaan pettynyt rakkaudessa? Onko maailmassa yhtään ihmistä joka ei olisi joskus kysynyt "Miksi minulle käy näin?". Onko maailmassa yhtää ihmistä, joka ei pelkäisi jotain?

Me olemme kehossa inhimillisiä tuntevia olentoja, jotka ovat erilaisia (suhteessa mihin?) ja kuten tarkkana saatoit havaita edellä mainitut jotkut eroavaisuudet saattavat ilmentyä vaikka jo yhdessä ihmisessä jopa yhden ihmiselämän aikana. Esim. ensin olemme pieniä ja sieviä, sitten vähän suurempia ja ilkeitä, jossain vaiheessa muutumme ekstrovertiksi ja elämän muokkaamana meistä tuleekin herkkiä introverttejä ja uskovaisia tai miten vain. Ensin ollaan fitness kropassa jooga mestareita ja lopulta arpisia, sairaita ja lihavia ateisteja. Lopussa meitä jokaista odottaa arkku. Meissä kaikissa asuu murhaaja ja Äiti Amma. Olemme jo kehossa tasavertaisia. Hengessä varsinkin.

Eniten uskomme ajatuksiamme ja tulkintojamme ja rakastumme niihin. Alamme pitämään niitä tosina. Tämän jalkeen niitä onkin hyvä verrata kaverin uskomuksiin ja tulkintoihin. Tästä saattaa syntyä vertailua ja sotaa. Ja se taas synnyttää lisää syyllisyyttä ja pelkoa.

On monenmuotoinen maailma tämä meidän maailmamme. Jos ajatellaan että laitettaisiin kaikki uskomukset, tulkinnat ja asiat yhteen kaappiin ja kaapin ovi kiinni. Tämän jälkeen annettaisiin kaappi poltettavaksi ja katsottaisiin mitä kaapin taakse jää, niin se olisi aika lähellä sitä olemista, läsnäoloa tässä hetkessä joka vastaisi omaa tulkintaani rakkaudesta. Oho, en huomannutkaan että unohdin laittaa sanan rakkaus siihen kaappiin...alkaakohan minulle nyt heti uusi suurten tulkintojen maailma sanasta rakkaus? Mitä jos viskaan sen sanankin sinne tuleen ja vain olisin sitä mikä ON? Luottaisia siihen mikä on todellista enkä vääristelisi sitä.
Kaapin taakse jäi "Rakkaus" joka on meille jokaiselle yhteistä. Oli meillä uskomuksia, tulkintoja tai ei. Kaapin takana ei ollut nainen, mutta siellä oli totuus. Siihen totuuteen saa tulla nainenkin, jos on tullakseen. Usein se tulee ja menee, kuten kaikki asiat tässä näytelmässä. Paitsi totuus, se pysyy. 

Jake"Me vain tapamme aikaa kuoleman odotushuoneessa, harhautamme ajatuksiamme joillakin kirjalla tai kuvalehdellä, pelillä tai sanaristikolla, odottaen että nimemme huudetaan ja teeskennellen, ettei niin koskaan käy. Useimmilla meistä ei ole mitään käsitystä siitä, missä me olemme ja mitä on tapahtumassa, emmekä huomaa laisinkaan Mayan äidillistä armoa ja villiä juonittelua." 
-Jed McKenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti