sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Hunajana oleminen- se on korkeinta

"Hunaja ei voi maistaa hunajaa! Se on mahdotonta. Koska haluat jatkaa maistamista, polkusi totuuteen ei koskaan pääty. Siksi tunnet niin paljon vetoa "Seitsemään vapautumisen askelmaan". Seitsemännen askelman jälkeen keksit vielä lisää,  käyttäen apunasi kirjoja, henkisiä polkuja ja harjoituksia. Käytät niitä viivyttääksesi Itsen välitöntä oivaltamista. Sinua kiinnostavat vain erilaiset maut ja totuus pysyy ulottumattomissasi. Sanot haluavasi vapautta, mutta oikeasti haluat vain vapauden osasia. Vapaus on. Sitä ei voi jakaa sieviin paketteihin tai askelmiin.
Kysyt: "Mitä hyötyä on olla vapaa, jos mikään ei maistu miltään?" Kaikki olennot ovat riippuvaisia kokemusten mausta: vastakohdista, kitkasta, jännityksestä, yllätyksellisyydestä, draamasta, lupauksesta. Jopa epäonnistumista sinä rakastat.
Viisaat nauttivat puhtaammin. Ilman takertumista, ilman riippuvaisuutta, ilman halua, ilman vertailua. Heidän nautintonsa on tuoretta, samanlaista kuin sinunkin nautintosi olessasi pieni lapsi. Viisaat nauttivat maailmasta, mutta he eivät kärsi siitä. Kokemus on vain sävy, joka virtaa läpi sen ilon, jonka ruumiillistumia he ovat. Kokemuksessa ei ole minää. Ei ole mitään voitettavaa eikä mitään menetettävää. On autuus, joka on hunajan maistamisen tuolla puolen. Hunajana oleminen- se on korkeinta."

Mooji

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti