tiistai 7. marraskuuta 2017

Lemmy oli henkinen guru!

Onko henkisempää lukea kirjoista kuin oppia ns. "käytännössä"? Onko henkisempää kirjoitella täällä blogausta kuin käydä henkisillä kursseilla? Onko henkisempää vetää ylleen vihreät luomuvaatteet kuin nahkahousut tai minkkiturkki? Onko henkisempää olla iso vatsainen "buddha" kuin hoikka ja timmi fitness mimmi? Onko henkisempää uskoa enkeleihin ja keijukaisiin kuin kristinuskon Jumalaan? Onko henkisempää puhua suunsa puhtaaksi kuin olla hiljaa? Onko tunteiden avaaminen jotenkin henkisempää kuin olla tunteeton viilipytty? Onko henkisempää antaa anteeksi, kuin olla anteeksi antamatta? Onko henkisempää olla hippileirissä toistelemassa mantroja kuin huutaa tuska festareilla äänensä käheäksi? Onko henkisempää istua kirkossa kuin paikallisessa kaljalla? Onko henkisempää olla vaativassa parisuhteessa kuin sinkkuna? Onko henkisempää lukea iltalehteä kuin henkisen kasvun ryhmä sivuja? Onko henkisempää olla antelias kuin kitsas? Onko liikunta henkisempää kuin tv:n tuijottelu? Onko henkisempää olla yksin omassa rauhassa kuin ihmisten keskellä ns. antamassa anteeksi heidän tekemiään "virheitä"? Onko henkisempää syödä vihersmoothieta kuin uunimakkaraa? Onko henkisempää lukea raamattua kuin aku ankkaa? Onko minä olen lehti henkisempi kuin metal hammer? Onko henkisempää olla henkinen guru kuin linja-auton kuljettaja? Onko henkisempää olla hyödyksi kuin hyödytön? Onko henkisempää olla perheen isä tai äiti kuin lapseton? Onko syvällisten puhuminen jotenkin henkisempää kuin paskan puhuminen äijä porukassa? Onko hymyileminen jotenkin henkisempää kuin masentuneena oleminen? Onko vaalea ja avara koti jotenkin henkisempi kuin materiaa keräävän koti? Onko köyhänä oleminen jotenkin henkisempää kuin rahallisesti rikkaampana oleminen? Onko yliluonnollisia kokenut jotenkin henkisempi kuin ihminen jolle ei koskaan ole tapahtunut yhtikäs mitään? Onko luonnon aineksista rakennettu talo jotenkin henkisempi kuin betonista rakennettu? Onko luomuruoka jotenkin henkisempi asia kuin lihis 2 grillimakkaralla? Onko luomuravintolassa käyminen henkisempää kuin puiston penkillä ruisleivän syöminen? Onko henkisempää olla uhriutuva ja itseään uhraava kuin työtön luuseri? Onko henkisesti alempi arvoisia ihmisiä olemassa? Onko henkisempää kokea valaistuminen kuin olla ihminen jolla ei kokemusta ole? Onko henkisempää pitää buddha patsasta kirjahyllyssä kuin pitää Lemmyn julistetta seinällä? Onko henkisempää kuunnella new age musiikkia ja joogata kuin moshata motörheadin tahtiin ace of spadesia?
Oliko Jeesus jotenkin henkisempi kuin sinä? Oliko Jeesus henkisempi kuin motörheadin Lemmy?
Yksi vastaus kaikkeen: mikään ei ole toistaan henkisempää. Kaikki on yhtä henkistä tai ei yhtään henkistä! Mieltymyksiä ajassa tarpojalle on monenlaisia.

Jos haluat mennä kaljalle, niin mene. Jos koet paremmaksi mennä kävelylenkille, niin mene. Jos koet tarvitsevasi aamumeditaation, niin meditoi (minä tein juuri äsken niin). Jos koet antamisen saamista paremmaksi ja kivemmaksi, niin anna vilpittömästi.  Jos tykkäät olla enemmän yksin kuin seurassa, niin nauti olostasi. Jos koet buddhalaisuuden paremmaksi vaihtoehdoksi kuin kristinuskon, niin seuraa polkuasi. Jos tykkäät lueskella kirjoja enemmän kuin olla esillä opettajana, niin lue ja oivalla (niin kuuluukin olla). Jos haluat shoppailla enemmän kuin olla minimalisti, niin shoppaile. Jos aamukahvi on parempaa kuin tuoremehu niin juo ja nauti kahvistasi. Jos tykkäät kaurismäen elokuvista enemmän kuin amerikkalaisista räiskintäelokuvista, niin katsele kaurismäkeä ilolla (ja rauhalla;-). Jos Motörhead antaa sinulle enemmän adrenaliinia ja fiilistä kuin rentoutusmusa, niin kuuntele ace of spades!
Homman pointti on siis se, että kyse on aina vain mieltymyksistä, eikä niitä tule sekoittaa henkisyyteen. Mikään asia maailmassa ei ole toista henkisempää. Vaan kaikki on yhtä henkistä! Jokainen vastaantuleva ihminen on gurusi. Se olet SINÄ. Kaikki ilmenee pyyteettömästä rakkaudesta. Meidän todellisuutemme on kuolematon eikä se liity aikaan mitenkään, olemme täällä vain käymässä.

Ennenkö tuomitset lähimmäisesi seuraavan kerran hänen mieltymyksistään tai valinnoistaan, niin mieti mistä sinä voit tietää mikä on hänelle parasta? Mistä voit tietää mikä on oikein tai väärin? Mistä voit olla varma mitä tämä ystäväsi tarvitsee? Et voi tietää mikä on tämän elollisen "karma"? Et edes tiedä onko karmakin vai keksitty juttu? Älä siis rakastu ajatuksiisi, kuvitelmiisi, kontrollin tarpeeseesi. Älä rakastu olettamuksiin, huhuihin. Ne ovat vain ajatuksia ja korkeintaan vaan odotuksia joihin tulet kuitenkin pettymään. Toki voit tehdä niinkin.

Kuvitelmasi siitä, että ympäristön voi muuttaa sellaiseksi kuin haluan, haluat, on mahdotonta. Jos haluaa yrittää muuttaa muita jotta itsellä olisi helpompaa, siinä saattaa olla hieman työnsarkaa... 
Ainut paikka jossa voi tehdä todellisia muutoksia, on oma mieli-jos tarvetta sillekään (päätös). Itse valitset mieltymyksesi. Ehkäpä kaikki onkin täydellisen hyvin jatkuvasti? Who knows? Jos koet tyytymättömyyttä, muuta mielesi.

"Henkisten" oivallusten polun alkumetreillä ihminen kovin useasti tiputtaa itsensä muiden alapuolelle (luulee nostavansa itsensä yläpuolelle)-kuvitelmissaan (ei totuudessa tietenkään). Jos kuvittelee olevansa jotenkin henkisempi kuin naapurin jaska, niin tiputtaa hienosti itsensä alemmalle tasolle jonkun toisen ihmisen kohdalla, ja näin ego saa haluamansa. Täydellisessä "henkisyydessä" ei ole hierarkiaa. 
Ego luo vertailua ja erillisyyttä ja vertailu luo pelkoa ja pelko taas syyllisyyttä.

Maailma on vain roolien maailma. Minä näyttelen maailman parhaiten just tätä Jarkkoa, Jeesus näytteli parhaiten Jeesusta, Lemmy näytteli parhaiten Lemmyä ja se kuuluisa naapurin Jaska näyttelee parhaiten naapurin Jaskaa. Jos haluat näytellä roolia, joka haluaa saada koko maailman hallintaansa niin siitä vain! Anna mennä ja onnea tavoitteellesi! Kerro sitten minulle miten siinä onnistuit! Olet kuitenkin näytelmäsi pääosanesittäjä, joten turha sitä vastaan on taistella, paitsi jos se kuuluu "vuorosanoihin" ;-)

Kuinka paljon käytämme energiaa ja vaivaa siihen että vertailemme ja punnitsemme mikä on oikein ja väärin? Eikä sekään riitä vaan teemme sen kaverin ja koko maailman puolesta. Tuomitsemme kaverin, jos kaveri ei tee niinkuin minä kuvittelen asian olevan aikuisten oikein! Luulemme että on henkisempiä ihmisiä jossain, jopa valaistuneita. Minä en kuitenkaan ole henkisempi kuin naapurin Jaska. Voin toki keskustella kanssasi siitä, olla peilisi, siitä mikä estää sinua olemasta onnellinen, mutta henkisempää se ei minusta tee. Se että katsotko pornoa vai leijailetko katon rajassa meditaatio asennossa, ei vaikuta mitenkään siihen miten henkinen olet.Toki olet vapaa kuvittelemaan niin, mutta todellisuus ei siitä välitä pätkääkään. Todellisuus näkee meidät samanarvoisina, koska olemme SE, todellisuus itse. Todellisuus ei välitä pätkääkään siitä, että onko paidassasi sydän logo vai pentagrammi. Sen arvon teet sinä itse! Ongelma syntyy siitä, että annamme uskon jollekin asialle, joka alkaa hallitsemaan mieliämme. Sekään asia ei vie meitä pois totuudesta. Totuus on kokemuksellisesti vain ajatuksen päässä, jos sielläkään. Se on NYT. Muuta ei ole. Tämä on tässä.
Tavallinen arki rules, ok?

Kaikki se mikä vain ilmenee tässä ja nyt, on yhtä henkistä. Kaikki muu on tarinaa. 
Ja jos hieman tarinoin tähän loppuun niin, Lemmy oli yhtä henkinen kuin Jeesus! Kummatkin ilmentivät parhaiten sen minkä osasivat! Kummatkin oli totuudessa SAMAA henkeä ja Rakkautta. Kummatkin olivat opettajia parhaasta päästä, koska sinäkin olet!

Jeesus rokkasi opetuslapsille, Lemmy rokkasi lavoilla. Jeesus eli sitä elämää mikä hänelle oli paras ja niin teki myös Lemmy, sinäkin teet sitä just parhaillaan! Minäkin teen! Me jokainen elämme just sitä elämää mikä kuuluukin olla. Mistä voin olla varma? No siitä että asiat ovat just näin tässä ja nyt! Älä tuomitse muiden valintoja vaan elä sitä elämääsi. Niin teki Jeesus ja niin teki Lemmykin! Jos olet henkinen opettaja, kirjoitat kirjoja ja pidät luentoja, niin se ei ole sen henkisempää kuin rokkaaminen savu ja valomeressä! 
Rotta ei ole vähemmän henkinen eläin kuin yksisarvinen tai delfiini!
Kyse on vain ilmentymien maailmasta. Illuusiosta, kuten Einstein sanoi "maailma on illuusio mutta sitkeä sellainen". Antaa sen olla. Semmoista tämä on. Olemme pohjimmiltaan yksi, olemme yhtä. Polut vain näyttävän olevan erilaisia, mutta antaa niiden olla. 
Tulin vain kertomaan että olemme samalla viivalla. 
Olemme samassa veneessä, joka tulee kuitenkin uppoamaan ennemmin tai myöhemmin, jotta voimme uida rantaan..;-)
Nauttikaamme esityksestä, oli se sitten rock tai henkinen hurmos, kyse on vain tietoisuuden tilojen muuntumisesta. Vain se mikä on ikuista, on oikeasti totta ja siinä me esiinnytään. Olemme SE.
Peace & Love.T: Sanaisen arkkunsa avannut Jake, Lemmy ja JeesusEi kommentteja:

Lähetä kommentti