Google+ Followers

tiistai 23. joulukuuta 2014

Itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa


Joulu herättää joka vuosi minut tästä "unesta". Kun katselen sitä maailmanlopun meininkiä kaupoissa, ihmisten pakko-ostelua, lahjomista, kulutusta, pakollisia joululauluja, velvollisuuksia, jouluruokien syömistä, stressaantuneita ilmeitä, yksinäisyyden pakoa, puiden kantamista kotiin karisemaan, kinkkujen pakollista syömistä, lumisateen odottelua..jne..niin sitä enemmän nautin omasta rauhallisesta olostani. Minulle joulu merkitsee vain pitkiä kävelylenkkejä rauhallisella kylän raitilla ja ihan tavallisen ruuan syömistä kotona. Pidän joulurauhasta, yhteiskunnan pysähtymisestä ja siitä että ihmisillä on hyvä olla, pidän lasten joulusta mutta valitettavasti näen jo nyt ihmisten silmissä tyhjyyden kun joulu on ohitse ja pitää palata persaukisena arkeen. Näen heidän syyllisyytensä liiallisesta syömisestä jota paikkaillaan kuntosalilla ja tipattomalla tammikuulla sekä muilla uudenvuoden lupauksilla. Olenhan tätä pyörää katsellut 42 vuotta. 
Rakkauteen ei tarvittaisi yhtään tavaraa, ei yhtään syyllisyyden pelosta ostettua lahjaa eikä ensimmäistäkään traditiota tai vaihtokaupan sävytteistä jolukorttien lähettelyä. Rakkautta ei tarvitse ansaita joulupyhillä eikä kirkossa käymisillä.
Hengellisyydestä tai henkisyydestä ei ole valitettavasti enään mitään jäljellä. Pakana kuluttaa, mässäilee ja juhlii! (ei sekään ole syntiä). Tyhjyyden tunnetta kartellaan kuin ruttoa, kaikki pitää olla täydellisessä kontrollissa ja kaikki joulujärjestelyt pitää olla tip top. On joulurauhaa, jouluruokaa, joulusaunaa, joulusiivousta, joululahjoja, joulukirkkoa, joulukinkkua, joulu sitä ja joulu tätä. Mitään ei saa puuttua eikä varsinkaan ruoka saa loppua.

En yritä tässä väittää että jokaisen joulu olisi näin pinnallista, minä katson vain sen mitä näen yleisesti. Joulu on kulutusjuhla joka johtaa kuitenkin siihen, että kun ihmisten rahat on lopussa niin sen jälkeen alennusmyynnit saavat alkaa! Kulutus ei saa loppua. Joulu kun on ohi niin raketit saavat paukkua.

Tässä on maailman paras joululaulu ja siinä on sen todellinen sanoma: "itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa...", "joulumaa on muutakin kuin pelkkää toiveunta...joulumaa on ihmismielen rauhan valtakunta".


Huomenna on jouluaatto ja nurkan takana meitä odottaa uusi vuosi. Mietin tätä kulunutta vuotta ja täytyy sanoa että helpoin se ei ole ollut. Jatkuvaa anteeksiantoa ja egon ruman puolen esiintymistä. On ollut synkkää ja vetistä, venäjän tilanne huolestuttaa, isällä todettu tappava syöpä, kehon bragaamista, vähän rahaa, odotuksista ja monista haluista luopumista jne. Samalla koen että olen vahvempi kuin koskaan, mutta en ulkoisesti vaan henkisesti, se vahvuus ei kuitenkaan ole minun. Ihmiseen on entistäkin vaikeampi uskoa enkä edelleenkään lähde maailmaa muuttamaan ulkopuolellani. Minä sijoitan entistäkin enemmän siihen mikä antaa minulle todellisen rauhan ja rakkauden tämän kaiken keskellä.

Otan rauhan ja rakkauden vastaan, otan kaikki vastoinkäymiset vastaan, otan sen vastaa mitä näen ja päästän siitä irti. Ei se sen kummempaa ole. Minulla on kuitenkin kaikki mitä tarvitsen ja enemmänkin, enkä anna egon hämätä minua onnettomuuteen. 

Tällä hetkellä minulla on koti jossa viihdyn, hieman rahaa, terveyttä, syviä oivalluksia, onnellisuutta, ruokaa, aikaa, rauhaa, uskoa, kaikki.

Toivon myös sinulle rauhaa ja rakkautta, onnellista joulurauhaa ja kaikkea hyvää. 
Ennen kaikkea hauskaa joulua:
Minullakin on yksi joululahja toive!!! Tahdon että minulla on joulurauha läpi vuoden, muulla ei ole mitään väliä.

T: Jake"Joulun merkki on tähti, valo pimeydessä. Älä näe sitä ulkopuolellasi, vaan näe se loistamassa sisälläsi olevassa Taivaassa ja hyväksy se merkkinä siitä, että Kristuksen aika on tullut. Hän tulee eikä vaadi mitään. Hän ei pyydä keneltäkään minkäänlaisia uhrauksia. Hänen Läsnäolossaan koko uhrautumisen ajatus menettää täydellisesti merkityksensä. Sillä Hän on Jumalan asuinsija. Eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin kutsua sisään Hänet, joka jo on siellä, toteamalla että Hänen Asuinsijansa on Yksi ja että mikään Hänen Ykseydelleen vieras ajatus ei voi oleilla siellä Hänen kanssaan. Rakkauden täytyy olla kaikenkattavaa voidakseen toivottaa Hänet tervetulleeksi, sillä Pyhyyden Läsnäolo luo pyhyyden, joka sitä ympäröi. Mikään pelko ei voi koskettaa Asuinsijaa, joka antaa Jumalalle suojan Kristuksen aikana, sillä Asuinsija on yhtä pyhä kuin täydellinen Viattomuus, jota Hän suojelee ja jonka voima suojelee Häntä." -IOK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti