Google+ Followers

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Amoral: house of rock, kouvola 13.9.2014

 AMORAL SpEciAL!!!Amoral hurmasi kouvostoliiton!

Maanläheisiä virtuooseja

Huh huh mikä ilta tai siis yö. Vielä vanhakin jaksaa miljoonan nähdyn bändin jälkeen innostua kuin teini nousuhumalassa. 
Omistan kaikki amoral-arin levyt, yksinkertaisesti siksi, koska bändi tekee loistavia kappaleita ja levykokonaisuuksia, mutta en ollut aiemmin yhtyettä nähnyt livenä. Kaikkihan tietää "hevi/idols Arin" eli Ari Koivusen. Minulle jamppa ei ole merkinnyt mitään sen suurempaa, mutta tiedostan Artsin kyvyt laulajana. Amoral yhtyeen rumpali Juhana Karlsson on aiemmin ollut se kaveri, jonka työskentelyä olen ihaillut, mutta mitä kävikään diggailu house of rockissa? Bändin yhteissoiton ja loistavien ja vaihtelevien biisien lisäksi minusta tulikin kerta heitolla hieman yllättäen myös Ben Varon fani. Seisoin koko keikan ajan kitaristin nenän edessä ja puistelin päätäni tyhmä hymyn virne naamalla. Olipa taitoa, olipa soundia, olipa kontrastia, olipa sitä ja olipa tätä...
Olin herännyt aamulla 5:30 ja ennen keikkaa meinasi hieman haukotuttaa, mutta tasan sillä sekunnilla kun laulu ja soitin yhtye amoral aloitti ensitahtinsa, niin väsymys ei palannut eikä ole palannut vieläkään. Saavuin kotiin ennen kolmea aamuyöllä.
Reissun kaikki puitteet oli taas kunnossa: mukava henkilökunta, puolihiljainen kouvola, suht rauhallinen baari (paras rock klubi, pieni ja intiimi) ja hemmetin hienoa musiikkia. Nostan hatun vielä Ari Koivuselle siitä, että lähti idols hössötyksen jälkeen rohkeasti haastamaan itseään bänditoimintaan, eikä valinnut sitä helpointa tietä, vaan äijä hengittää musiikkia oikeasti. Silmiinpistävää oli myös hänen tavallisuutensa lavalla. Ei mitään maailmanluokan maneereja eikä sulkia perseessä, vaan Ari selkeästi tietää mikä on hänen vahvuutensa. Tämä oli 100 % bändi keikka, jossa musiikki puhu puolestaan.
Yhtye soitti kokonaan uuden todella loistavan levynsä "Fallen Leaves & Dead Sparrows" ja sehän sopi minulle kuin nyrkki päähän (korvaan).

P.s Ari hengaili pitkin baaria ja kävi vieressä tilaamassa juomiakin, mutta tällä kertaa intuitioni ei antanut jututtaa häntä.

Keikka, soundit ja musat:
*****/*****

Tässä kuvia ja loistavaa liikkuvaa kuvatallenetta, jota en malttanut olla ottamatta, onneksi otin, sillä olisin ollut videoita köyhempi. Olisi epäoikeudenmukaista, jos en jälkeenpäin saisi vielä nauttia tuosta musiikillisesta ilotulittelusta.
Kerrotaan vielä se, että bändin soundissa kaikuu niin 80- luku, stone, kingston wall, g`n r, proge, black metal, akustinen...kaikki. Mahtavuutta. Ainiin lämppäribändinä toimi porilainen i saw red...soitto toimi toki, mutta tää oli taas sitä karjumista maastohousushortsilinjalla, joten jäin hieman kylmäksi bändin osalta.
Okei, let`s go!!!

Menomatkalla...
Arvoisat matkustajat: saavumme kouvostoliittoon.
Menomatka taputeltu.
Vakava mies vakavan asian äärellä;-)
Kouvostoliiton hurja yö-elämä. Tykkään hiljaisista syys kaduista.
Häh!? Sähköä ilmassa!?
Muusikoille nannaa. Vakavaa keskittymistä. Mikään ei saa mennä pieleen, eikä mennyt.
Kitara sankari Ben Varon ja ketjut.
Kitara mies varjoisilta kujilta...
Rytmikäs ja kapulainen Juhana Karlsson.
Kuva puhukoot puolestaan...
Mööbelihässäkkää...Mietittiin sitä, että mitä jos oisin kaatanu jäisen päärynä siiderini tohon päälle...? ;-)
Pekka Johansson, bass
Ton lähemmäx en kameralla päässyt..piti varoo kameran linssiä...;-)
....Eikä tää jää tähän!!! ;-)

Jos et ole ennestään bändin fani ja kuitenkin haluat tutustua yhtyeen musiikkiin, niin tässä virallista videoo beneath levyltä... ja muistutan vielä, että jos diggaat orkesteria enemmänkin, niin tsekkaa noi minun kuvaamat videot, sen lähemmäksi harvoin bändiä pääsee...;-)

"Silhouette":Tässä uuden levyn "Prolong A Stay" video...ihan lemppari!!!!


....ja lähikuvassa Ben Varon!!!

https://www.youtube.com/watch?v=c7fobMBZZyUJa ne omat kuvaukset:


Ja sitten vielä Ben Varon guitar koostis:(Huom: tämän blogauksen tekemiseen kului aikaa 6 tuntia + koko eilinen ilta aamuun asti kouvolassa, noin 7 tuntia matkoineen, eli yhteensä noin 13 tuntia. Tähän kun lisätään reissusta aiheutuvat kustannukset, liput, siiderit ja kuvaukset, niin tässäkin tapauksessa voi sanoa, että kun teen jotain, niin teen se koko sydämestäni, silläkin uhalla, että aihepiiri ei kovin monia lukijoitani sen suuremmin kiinnosta...ei voi tietää, pääasia että itellä on hauskaa. Musadiggarin elämä ei ole koskaan tylsää! ;-)
Katellaan!!

T: Jakeflame


2 kommenttia: