Google+ Followers

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Minä olen pöljä, sinä olet pöljä

"Unessa oleva ihminen ajattelee aina voivansa paremmin, jos muut muuttuisivat. Kärsitte siksi, että nukutte, mutta ajattelette: miten ihanaa elämä olisikaan, jos joku toinen muuttuisi. Miten ihanaa, jos naapurini muuttuisi, vaimoni muuttuisi, esimieheni muuttuisi. Haluamme aina jonkun muun muuttuvan voidaksemme hyvin. Mutta onko mieleenne koskaan juolahtanut ajatus, että vaikka vaimonne tai miehenne muuttuisikin, mitä te siitä hyödytte. Olisitte yhtä haavoittuvia kuin ennenkin, yhtä hölmöjä kuin ennenkin, olisitte yhtä unessa kuin ennenkin. Te olette se, jonka on tarpeen muuttua; te olette se, joka tarvitsee lääkettä. Intätte inttämistänne: tunnen oloni hyväksi, koska maailma on kohdallaan. VÄÄRIN! Maailma on kohdallaan, koska tunnen oloni hyväksi. Näin sanovat kaikki mystikot."
Anthony De Mello
"Siinä, missä on rakkautta, ei voi olla mitään vaatimuksia, odotuksia tai riippuvuutta. En vaadi teitä tekemään minua onnelliseksi; onnellisuuteni ei ole teistä kiinni. Jos jätätte minut, en vaivu itsesääliin. Nautin seurastanne tavattomasti, mutta en riipu teissä kiinni."
Anthony De Mello

"Yleisesti ollaan sitä mieltä, että muita voi rakastaa vain silloin, kun tuntee olevansa syvästi rakastunut. Se ei ole totta. Ollessaan rakastunut ihminen ei liiku maailmassa rakastaen , vaan euforisena. Maailma sävyttyy epätodellisena ja ruusuisena hänen silmissään. Sävy katoaa, kun euforinen tunne lakkaa. Hänen niin kutsuttu rakkautensa ei synny selkeän todellisuudentajun pohjalta, vaan todellisesta tai kuvitteellisesta vakuuttamisesta siitä, että hän on jonkun rakastama - vakuuttamisesta, joka on vaarallisen särkyvä. Se perustuu niiden epäluotettavien ja muuttuvien ihmisten varaan, joiden hän uskoo rakastavan häntä. Millä tahansa hetkellä he voivat painaa katkaisijaa ja sammuttaa euforian. Ei ole mikään ihme, etteivät tätä tietä vaeltavat menetä ikinä epävarmuuttaan.
(Kun elät maailmassa siksi, että joku toinen rakastaa sinua, et ole säteilevä todellisuudentajusi vuoksi, vaan sen rakkauden vuoksi, jota olet saanut joltakulta, joka kontrolloi katkaisijaa. Kun virta katkaistaan, hehkusi haihtuu.) "

-Anthony De Mello

"Kirjoitan vielä joskus kirjan Minä olen pöljä, sinä olet pöljä. Vapauttavinta ja ihaninta maailmassa on tunnustaa avoimesti, että on pöljä. Se on ihmeellistä. Kun ihmiset sanovat: "Olet väärässä." Vastaan: "Mitä muuta pöljältä voi odottaa?"
Anthony De Mello

 


1 kommentti:

  1. Tää tuli sopivasti, oon ollu täs illal tosi pöljä.

    VastaaPoista