Google+ Followers

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Sodassa itsemme kanssa?

"Ei ole olemassa mitään hiljaisuutta. Jos todella kuuntelet hiljaisuutta, huomaat sen kuhisevan elämää. Hiljaisuus on meteliä. Meteli on hiljaisuutta. Ne eivät ole kaksi eri asiaa.
Meidän ongelmamme on se, että haluamme hiljaisuutta muttemme meteliä. Me haluamme mieluummin hiljaisen kuin meuhkaavan mielen. Silloin, kun haluamme mietiskellä hiljaisuudessa ja kärpänen surisee häiritsevästi kovalla äänellä huoneessa, mietiskelystämme ei tahdo tulla mitään. Niimpä torjumme kärpäsen.
Sama pätee ajatuksiin. Me haluamme vain kivoja, iloisia, henkisiä ja rakastavia ajatuksia muttemme niitä toisenlaisia. Jos mieleemme tulee noita toisenlaisia, kärpäsen surinan kaltaisia ajatuksia, pyrimme pääsemään niistä eroon. Olemme sodassa itsemme kanssa. Mieli on sodassa mielen kanssa.
Kun tämä sota lakkaa, ajatukset saavat olla rauhassa. Millaiset tahansa ajatukset. Kaikki ajatukset. Kaikilla on oma paikkansa. Kaikki maailman kärpäset saavat tulla, mutta koska enää ei ole pyrkimystä päästä "hiljaisuuteen" ja torjua "meteliä", kärpäset saavat jäädä niin pikäksi aikaa kuin haluavat. Tämä on rakkautta.

Jeff Foster

2 kommenttia:

  1. Kiitos biisivalinnasta! Se yllätti vetäisemällä eteeni muiston lähes kolmenkymmenen vuoden takaa jolloin päätin kätkeä erään vihan -juuri tämän kappaleen soidessa taustalla.Pikkuminä lahjakkaasti kehitteli muutamia "seurauksia" kätketystä syyllisyydestä, maustaen näillä "vihan hedelmillä" sopivasti näytelmäni käsikirjoitusta,ilman että itse mukamas en tietäisi mistä on kysymys..Tänä aamuna biisin tunnelmissa näin ensi kertaa yhtäläisyysmerkkejä "menneitten"(nykyisten)ajatusteni ja joidenkin tapahtumien välillä..ja PUM,atomipommi räjähti.Ai vitsi, että näitä mielen siivousjuttuja on niin mahtavan ihanaa tehdä (vaikka joutuukin jatkuvasti huuhtelemaan kylmällä vedellä itkettyneitä silmiä), kun tajuaa, kuinka hassu pikkuminä/ego lopulta on uskoessaan omiin satuihinsa - ja ettei niin tarvitse olla enää.
    Hitsi, nyt kyllä laitan rammstainia..

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitoksista ja mielen avauksista :-)

    VastaaPoista