Google+ Followers

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Olemista vastakohtien maailmassa

Egojen synnyttämät myönteiset tunteet sisältävät vastakohtansa, joiksi ne voivat nopeasti muuttua. Muutamia esimerkkejä: egon rakkaudeksi kutsuma on omistushaluisuutta ja riippuvuutta aiheuttavaa ripustamista, joka voi muuttua silmänräpäyksessä vihaksi. Tulevan innokas odotus, egon yliarvostava suhtautuminen tulevaisuuteen, muuttuu helposti päinvastaiseksi -pettymykseksi- kun tilaisuus on loppunut tai se ei täyttänyt egon odotuksia. Ylistys ja kiittely saavat toisinaan tuntemaan elämänvoimaa ja onnellisuutta; arvostelu ja välinpitämättömyys tekevät seuraavassa hetkessä alakuloiseksi ja onnettomaksi. Villien kemujen nautinto muuttuu seuraavan aamun ankeudeksi ja krapulaksi. Ei ole hyvää ilman pahaa, ei valoa ilman varjoja.
Egon tuottamat tunteet syventyvät, kun mieli jatkuvasti samastuu epävakaisiin ja herkästi muuttuviin ulkoisiin asioihin. Syvemmät tunteet eivät oikeastaan ole tunteita lainkaan. Ne ovat OLEMISTA. Tunteet sijaitsevat vastakohtien maailmassa. Olemisentilat voivat hämärtyä, mutta niillä ei ole vastakohtia.
Ne huokuvat sinusta RAKKAUTENA, ILONA ja RAUHANA, joka on osa todellista luonnettasi.

Eckhart Tolle, uusi maa
3 kommenttia:

  1. Kiitos! :) Todella koskettava tarina. Oon just viime aikoina pohtinut homeopaatille menoa ja se ekokampaaja alkoi ykskaks kertoa homeopaatistaan, eipä ole tämäkään sattumaa!

    VastaaPoista
  2. Mikään ei ole sattumaa eikä mikään ei ole pysyvää, paitsi ikuinen läsnäolo :-)

    VastaaPoista