Google+ Followers

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kuolemaa, tuskaa, kipua ja vihaa
KUOLEMASTA:

"Kukaan ei ole koskaan kuollut.
Tälläkin hetkellä on vain läsnäoloa. Hetkeä ennen kuolemaksi kutsumaamme tapahtumaa on vain läsnäolo. Kuoleman hetkelläkin on vain läsnäolo. Ainoastaan persoona katoaa, se joka erottaa elämän kuolemasta ja joka rakastaa niistä toista ja pelkää toista. Se katoaa, mikä voikin kadota. Ja sitä, mikä jää jäljelle, ei voi mitenkään etukäteen tietää. Sanoimmepa siitä mitä tahansa, puhumme vain käsityksistämme.
Niimpä kuolema on sukellus tuntemattomaan, syntymättömään, kuolemattomaan. Ja tämäkin on ihan liikaa sanottu. Tämäkin on vain persoonan puhetta. Kun ei ole persoonaa, ei ole mitään. Ei maailmaa. Ei syntymää. Ei kuolemaa. Ei aikaa. Ei avaruutta. Ei maailmaa, jossa kuolla, eikä persoonaa, joka voisi kuolla. Kuoleman hetkellä katoaa se persoona, joka voisi kuolla.
Kukaan ei ole koskaan kokenut kuolemaa. Me voimme kokea ainoastaan sen, mitä tunnemme. Tunnemme kuolemasta vain kuoleman. Kun mitään ei tunneta, ei voi olla mitään kokemusta eikä mitään kuolemaakaan.
Luuletko kuolevasi? Selvitä sitten ensin, oletko edes syntynyt."
KIPU JA TUSKA:

"Tuska ja "tuskasta vapautuminen" kulkevat aina käsi kädessä samalla tavoin kuin musta ja valkoinen, ylös ja alas, poissaolo ja läsnäolo ja subjekti ja objektikin. Vastakohdat luovat ja pitävät toinen toisensa yllä. Kun pyrin etsimään tuskasta vapautumista, itse asiassa halusinkin vain torjua tuskan luotani ja pyrin naamioimaan torjuntani jaloksi, arvokkaaksi ja "henkiseksi" tavoitteeksi. Kun etsin valaistumista "tuolta jostakin" torjun samalla sen, mikä tapahtui tässä.
Tuskasta oli tullut minulle vihollinen. Sitä, mikä on, oli tullut minulle vihollinen.
Nykyään, kun en enää etsi, ymmärrän toivottaa kaikki tämänhetkiset tuntemukset tervetulleiksi. Kipu ja tuskakin ovat osa tätä."JEESUS:

"Krusifiksin ytimessä on ikuinen elämä. Maailman kamalimman kärsimyksen peitossa, kaikkien särkyneiden luiden ja rikkirevityn ihon takana oli ikuisuus. Jeesus ei yrittänyt paeta ristiltä vaan kulki halukkaasti kohti kuolemaansa, koska hän tiesi, ettei mikään mahti maailmassa voisi tuhota Tuhoutumatonta tai järkyttää Järkkymätöntä- koskettaa syntymätöntä, kuolematonta Elämää."GURUT:

"Guru on sellainen ihminen, joka vakavissaan ajattelee kykenevänsä auttamaan muita valaistumaan tai heräämään. Miten naurettavaa, Gurujen lupaama uni "valaistumisesta" on vain kokemus ajassa, eikä mitään aikaa ole olemassa. Se on vain mielen rakennelma, eikä sitä ole olemassa."VIHA JA MUUT TUNTEET:

"Kyse ei ole sinun vihastasi. On vain vihaa, joka tapahtuu. Ja kun ei ole ketään, joka pyrkisi hallitsemaan vihaa, torjumaan sitä, hyväksymään sen, pääsemään sen yläpuolelle tai rakastamaan sitä, kun ei ole ketään, joka käyttäisi vihaa oppiakseen ymmärtämään itseään, kun on vain vihaa, joka tapahtuu, se laantuu kyllä itsestään. Se elää oman lyhyen elämänsä ja haihtuu sitten pois. Sitä ei heijasteta muihin ihmisiin tai sisäänpäin johonkin itseksesi kutsuttuun, joten sen suhteen ei ole enää mitään ongelmaa. Se on vain energian ilmentymä. Siitä tulee osa tämän hetken kudosta. Lintu laulelee tuolla, auto sujahtaa ohitse tuolla, kissa tulee kihnuttamaan itseään jalkaasi vasten. Vihakin on vain jotakin, joka tapahtuu.
Vihalla- tai pelolla tai millä tahansa tunteella tai tuntemuksella- on oma paikkansa täällä. Henkisyydessä on varsin usein kyse siitä, että pyritään pääsemään eroon suuttumuksesta ja niin kutsutuista "kielteisistä" tunteista ja siirtymään kohti "myönteisiä " tuntemuksia. Tämä on kuitenkin ihan hullu kahtiajako; se jakaa koko maailman kahtia. Se on väkivaltainen teko, ja väkivaltaisesta teosta voi seurata ainoastaan lisää väkivaltaa. Kun tämä alkukahtiajako on tapahtunut, sille ei näy loppua. Ei ole mikään ihme, että ihmiset ovat tappaneet toisiaan niin paljon aikain saatossa. Ei, todellisuus on ehyt, yhtenäinen ja särkymätön. Ja järkyttävää on se, että kun asiat näkee selkeästi, vihakin on täysin viatonta. Ja silloin sitä ei tarvitse kohdistaa muihin ihmisiin. Silloin se ei mene ja tapa, kiduta tai silvo muita, sillä silloin nähdään, ettei mitään puolustettavaa ole. On vain viha, joka tapahtuu. Se ei ole kenenkään vihaa.
Kun vihan annetaan elää omaa pientä elämäänsä, se ei muodostu minkäänlaiseksi ongelmaksi. Viha ja suuttumus vain tulevat ja menevät. Pelko, viha, ilo- ne kaikki vain tulevat ja menevät. Ne tulevat ja menevät jälkiä jättämättä. Et voi enää edes sanoa: "Minä olin vihainen", tai: "Minua pelotti." Heti kun sanot näin, viha ja pelko on jo kaikonnut; kaikki on hälvennyt ja sen tilalle on tullut jotakin muuta. Kaikki on pyyhkiytynyt puhtaaksi ja palannut viattomuuteen."

Jeff Foster

5 kommenttia:

 1. Heh, pakko kommentoida, tosi hauska toi piru pin-up tyttö ja Jeesus -kuvat samassa blogauksessa :D Sulta voi odottaa ihan mitä tahansa :D

  VastaaPoista
 2. Miekin kattelen aina -muun sisällön keralla, että mitkähän ovat tämänkertaiset "päivän naiset"..Kovin vaan nuoria ovat naiset, laittaisipa edes kerran joukkoon satavuotiaan pin-up-tytön..

  VastaaPoista
 3. Nythän on niin että kauniita naisia monesti mollataan ja niille saatetaan olla kateellisia. Harvoin kuulen naisten itsensä suusta, että voi kun me ollaan yhdessä kauniita tai että "olipa kaunis ja seksikäs nainen". Miehenä ja hengen miehenä rakastan visuaalisuutta sekä sitä, että komea Jumalan Jeesus ja kaunis pahis nainen on sama asia. Täysin sama asia. Kaikkialla voi nähdä kauneutta ja jokainen määrittää lopulta sen mikä on kaunista, pieni "paheellisuus" on pohjimmiltaan neutraalia ja seksuaalisen kuvaston puuttuminen hengellisyydessä kuvastaa vain tukahdutettua luonnon voimaa, se on ihmisyyden kieltämistä (näin ikinuoren kompuroineen nelikymppisen näkökulmasta;-) . En aio jatkossakaan olla luontoani vastaan, koska missään ei ole mitään pahaa. Ehkä pienepieni viestini on se, että fyysisyys on hetken kestävää elämää eikä seksuaalinen vetovoima ole pahasta, se on täysin neutraali asia. Jos oikein tarkkaan katsoo esim. tätä blogausta niin saattaa huomata miten viattomasti ja normaalisti se loppuu kuvaan "forever". Pienen tarkkailun jälkeen saattaa tehdä myös havainnon; "ei tissin tissiäkään"..;-)
  Kuvasarja alkaa mielenrauhalla metsätiellä ja jatkuu rukoukseen, jonka tämän jälkeen tulee " henkisyydessä tukahdetettu seksuaalinen piru" ja jatkuu Jeesuksen anteeksiantoon. Tämän jälkeen värikäs new age kuva jossa ihmetellään UNIversumin unta. Vihakin on vain tunne ja joskus se on hyvä päästää irti hyväksyen "roots bloody roots!!!". Lopuksi tärkeintä on rauhallinen parisuhde ja rakkaus sekä katse rakastavaan tulevaisuuteen. Tajusin nyt itsekin miten hyvin sain pelkkien kuvien kautta ilmaistua itseäni. Näin tapahtuu aina kun en mieti liikaa (vaan sopivasti;-), nyt mietin liikaa, anteeksi siitä.:-)

  VastaaPoista
 4. Elämä virtaa näyttäen sävyjään, joista yksikään ei ole rumempi toistaan. Havahduin naisen kauneudelle kymmenen vuotta sitten kun pikkukylämme kaupan kassajonossa edessäni näin ensi kertaa livenä thaimaalaisen nuoren naisen;oi hurja, kuinka suloinen ja ihmeellinen! Jäin maleksimaan lähettyville, sillä halusin katsella häntä ikuisesti(itse olen nainen!): niin upeat mustat lanteille ulottuvat hiukset, tummat silmät, kaunis ruskea iho, hentoinen pieni vartalo, ja huikea hymy valkoisine hampaineen,uh! Aina jos osuimme kauppaan samaan aikaan, järjestin itseni Viehätyksen taakse kassajonoon, jotta saisin ihastella hänen hiuksiaan..
  Sen jälkeen huomasin myös pohjoismaalaisten naisten kauneuden, oikeastaan olin varmaan huomannut sen aina, mutta käyttäytymissääntöihin uskoen en sallinut itseni nähdä kuin vastakkaisen sukupuolen kauneuden. Vuosien varrella, ja uskomusten hälventyessä, olen oppinut näkemään kauneuden ihan kaikkialla, esittipä kehon haltija mitä roolia tahansa; näin keväisin ilahdun nähdessäni nuorten tyttöjen valtaavan skoottereillaan kadut, paljain säärin ja hameen helmat lepattaen..Ei väliä iällä, kehon koolla, kehon toimivuudella,ihmiskeho on yksinkertaisesti kaunis - ja kaikki keholla tehtävät asiat ovat Rakkauden sisällä.
  Tulin mietteliääksi huomiostasi, että "kauniita naisia mollataan--ja harvoin kuulee naisten itsensä suusta, että --olipa kaunis ja seksikäs nainen", tunsin surua siitä, etten ole avannut turpaani silloin kun se olisi ehkä ollut paikoillaan, esim.kun olen kuullut oman sukupuoleni edustajan puhuvan pisteliäästi erään yli viisikymppisen naisen selän takana tämän "teinimäisistä" vaatevalinnoista, kun itse taas olen pitänyt asuvalintaa upeana esimerkkinä oman naiseuden nauttimisesta.Koska tällainen jää vaivaamaan mieleeni, lienee paikallaan harjoitella suunsa aukaisua seksuaalisen kauneuden puolesta.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Olipa kaunista ja rakkaudellista kuultavaa. Tähän sopii vanha ja kliseinen sanonta "antaa kaikkien kukkien kukkia" tai "kauneus on katsojan silmässä";-). En tiedä mistä johtuu, mutta minusta tuntuu siltä, että naiset ovat nykyään rohkeampia pukeutumisessa ja uskovat enemmän itseensä kuin koskaan aikaisemmin. Ja mitä tulee "teinimäiseen pukeutumiseen" on hienoa kuulla että se yli viiskymppinenkin oli ymmärtänyt iättömyyden mahdollisuuden, sillä ainakin minusta teinit, nuoret ja nuorekkaat aikuiset ovat parhaita pukeutujia! Koko elämä on yhtä ja samaa kaunista taidetta, enkä aio olla nauttimatta:-) Kaikki tyylit sallittu!

  VastaaPoista