Google+ Followers

lauantai 9. tammikuuta 2016

Tämän sijaan voisin nähdä rauhaa

"Suurin osa meistä elää koko elämänsä uskoen, että onnemme tai surumme määräytyy suurelta osin ympäristömme tapahtumien ja muiden ihmisten suhtautumisen perusteella. Meistä tuntuu usein, että onnemme riippuu hyvästä tai pahasta onnesta, josta emme juurikaan ole vastuussa itse.
Me unohdamme ohjata mieltämme muuttamaan käsityksiään maailmasta ja kaikesta siinä. Unohdamme, että mielenrauha on sisäinen asia ja että se tulee rauhallisesta mielestä, jossa koetaan rauhallinen kuva maailmasta.
Houkutus reagoida vihaisesti, alakuloisesti tai kiihtyneesti riippuu tulkinnoista, joita teemme ulkoisista ärsykkeistä.
Sellaiset tulkinnat perustuvat väistämättä epätäydelliseen havaintoon. Kun uppoudumme menneisiin tapahtumiin tai odotamme tulevia tapahtumia, elämme kuvitelmien valtakunnassa. Se, mikä elämässämme on totta, voidaan kokea nyt. Torjumme elämästämme tuoreiden ja uusien kokemusten mahdollisuuden yrittäessämme elää muistoja uudelleen-joko epämielyttäviä tai mielyttäviä. Siksi me olemme jatkuvasti ristiriitaisessa tilassa suhteessa tämänhetkisiin todellisiin tapahtumiin emmekä pysty suoraan kokemaan ympärillämme olevia onnen mahdollisuuksia."

Suurimman osan ajasta näen maailman sirpaleisena eikä missään näytä olevan juuri mitään järkeä. Päivittäisten kokemusteni osaset heijastavat epäjärjestystä, jonka näen sisälläni. Tänään toivotan tervetulleeksi uuden käsityksen itsestäni ja maailmasta.

-Rakkaus on pelosta vapautumista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti