Google+ Followers

lauantai 16. tammikuuta 2016

Et ole se, joka luulet olevasi

"Meidän kulttuurissamme tehdään pelkän havainnon pohjalta ymmärrettävä mutta perin surullinen johtopäätös: koska sinä ja minä näytämme olevan erillisiä, meidän myös täytyy olla erillisiä. Tämä nostaa havainnon auktoriteetin asemaan.
Perisyntimme ja perusvirheemme on uskoa, että ero alkulähteestä- tietoisuudesta, jumalasta- on ylipäätään mahdollinen. Uskomme eron olevan totta, koska koemme olevamme erossa. Tämä väärä havainto on kaiken kärsimyksen alku ja juuri.
Jos olet joskus tarkkaillut havaintojasi jonkin aikaa, tiedät, että havainnoilla on taipumus muuttua. Tämän perustavan mutta yksinkertaisuudessaan varsin syvällisen asian ymmärtäminen auttaa oivaltamaan, että havaintojamme rajoittaa aina se, mitä oma lajimme, kulttuurimme tai alakulttuurimme, perheemme ja omat mieltymyksemme ovat meihin iskostaneet.
Maailma ei ole sellainen kuin luulet sen olevan. Sinä et ole se, joka luulet olevasi. Minä en ole se, jona minua pidät. Ajatuksesi maailmasta, itsestäsi ja minusta perustuvat havaintoihin. Havainnot ovat aina rajallisia, olivat ne sitten sisäisiä tai ulkoisia. Kun oivallat tämän, kuulet kutsun todelliseen olemukseesi, jota ei voi havaita eikä kuvitella, vaikka se läpäisee kaiken.
Kun pysäytät kaikki ajatukset sen ympäriltä, kuka luulet olevasi tai mitä tarvitset ollaksesi onnellinen, havainnon auktoriteettiin ja mielen rakenteeseen avautuu halkeama. Käy sisään tuosta halkeamasta. Astu peremmälle. Kun astut sisään, mielesi ei enää pullistele määritelmiä itsestään. On vain pelkkä hiljaisuus. Tuossa hiljaisuudessa odottaa puhdas täyttymys: totuus sinusta itsestäsi."

Gangaji

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti