Google+ Followers

tiistai 26. tammikuuta 2016

Muuttuvien olosuhteiden laki

"Olitpa iloinen tai surullinen, voit nähdä totuuden siitä, mikä on tuota tunnetta syvemmällä. Tämä on radikaali ajatus useimmille ihmisille, sillä ollessaan surullisia he haluavat vain tuntea itsensä jälleen iloisiksi. Useimmat tyytyvät tähän luonnolliseen toiveeseen. Onnellisina he taas haluavat olla aina yhtä onnellisia eivätkä halua enää koskaan tulla surullisiksi.
Muuttuvien olosuhteiden laki on selvästikin yksi tämän planeetan peruslaeista. Kaikki asiat- kaikki esineet, ajatukset, tunteet, mielentilat, terveys ja hallitukset- ovat muutoksen alaisia; kaikki tunteet muuttuvat. Muutoksen laki säätelee maailmamme viittä elementtiä. Muutoksen laki säätelee ilmoja, vuodenaikoja, vuorokauden tunteja. Jos mukaudumme näihin muuttuviin olosuhteisiin emmekä vastusta niitä, silloin surun tunteet ovat yksinkertaisesti surun tunteita. Niillä ei ole sen suurempaa merkitystä kuin että ne ovat surun tunteita. Tästä oivalluksesta seuraa, että ne voi kokea niin kuin auringon tai sateen. Eihän auringon tarvitse aina paistaa, eikä paistakaan. Kaikki on juuri niin kuin on.
Kaikki asiat ovat muutoksen alaisia. Mikä ei ole muuttuvaa? Sinun todellinen luontosi. Mitä sitten ajatteletkin olevasi, tutki, onko se muuttuvaa. Jos on, heitä kokeeksi tämä käsitys mielestäsi ja katso, mitä jää jäljelle. Mikä ei muutu kehosi muuttuessa? Mikä ei muutu olosuhteittesi muuttuessasi? Mikä ei muutu tunteittesi muuttuessa? Katso totuutta silmiin. Älä tyydy pinnalliseen, suhteelliseen totuuteen. Näe totuus koko ajan, kunnes tiedät olevasi muuttumattomana läsnä."

Gangaji Ei kommentteja:

Lähetä kommentti