Google+ Followers

lauantai 30. tammikuuta 2016

Kahdeksan tietä hyvään parisuhteeseen

KAHDEKSAN TIETÄ HYVÄÄN PARISUHTEESEEN
by Ruediger Schache kirjassaan Sielunkumppani


"Ehkä syy siihen, että toinen ihminen tuli elämääsi...
...ei olekaan se, että hän täyttäisi toiveesi, vaan se, että hän osoittaisi sinulle, missä suhteessa voit itse muuttua siksi, mitä toivot. Jos etsit rakkautta, voit itse muuttua rakkaudeksi. Jos etsit turvallisuutta, sinusta voi tulla tuki ja turva kumppanillesi. Jos etsit selkeyttä, voit antaa hänelle selkeyttä. Jos tulet siksi, mitä etsit, sinulla ei ole koskaan puutetta tästä asiasta.
...ei olekaan se, että hän toisi elämääsi rakkautta, vaan se, että sinä näyttäisit hänelle, mitä rakkaus on. Rakkautesi on voimakkainta silloin, kun rakastat toista haluamatta tai odottamatta häneltä mitään vastalahjaksi.
...on se, että tunnistat hänen alitajuisen kaavansa etkä toteuta sitä, niin että hänkin voi tunnistaa sen ja vapautua siitä. Ja että voit itse vapautua tarpeesta reagoida siihen.
...on se, että voit harjoitella luopumaan - jostakin, jonka luulit omistavasi tai jostakin, jota luulet ehdottomasti tarvitsevasi. Mitä se voisi olla? Jotain sinussa itsessäsi tai ulkopuolellasi? Kun muistat, ettet voi oikeasti omistaa mitään tai ketään, voit saman tien luopua halustasi omistaa. Ja huomata, että vapaus on siinä, että osaat luopua jostakin sisimmässäsi.
...on siinä, että opit ymmärtämään, mitä kaikkea et tarvitse. Jos et saa toiselta ihmiseltä sitä, mitä haluat ehkä se tarkoittaa, ettet edes tarvitse sitä. Ja että parisuhteeseesi sisältyvä tehtävä on juuri tämän ymmärtäminen. Sen, että voit vapautua tarvitsemasta jotakin.
...on kokea, kuinka suurenmoista on antaa, vaikka ei saisi mitään vastineeksi. Antaminen ja sen unohtaminen, että on antanut, on suunnattoman vapauttavaa. Vastalahjan saamisella ei ole merkitystä, koska antaminen itsessään on niin palkitsevaa. Se on palkitsevaa, vaikka saaja ei edes reagoisi toivotulla tavalla.
...on se, että pyrit ymmärtämään häntä ja itseäsi. Koska opit näin ymmärtämään paremmin rakkauden olemuksen - ja sen, mikä ei ole rakkautta. Koska tämä tieto voi lopulta antaa sinulle suuremman sisäisen tyydytyksen kuin mikään muu.
...on sen oivaltaminen, ettet oikeastaan lainkaan tarvitse häntä. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi työntää hänet luotasi, vaan että voit tämän oivalluksen jälkeen ottaa hänet kokonaan sydämeesi. Sillä silloin sinun ei enää tarvitse tarvita häntä, vaan saat vain olla yhdessä hänen kanssaan."
 <3 kuvakiitokset <3 Päivi M.

(Kopsattu Rakkauden Pohjasakkaa facebook ryhmäsivulta, kirjoittaja Saija Emlyn)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti