Google+ Followers

torstai 20. maaliskuuta 2014

PÄIVÄN SANANEN: vähän puhetta Jumalasta

"Ajatteleva mieli ei voi käsittää todellisuutta, jumalaa, jumalallisuutta, totuutta, rakkautta. Tämän oivaltaminen ratkaisee niin monta ihmisten kysymystä, koska elämme alati siinä harhaluulossa, että tiedämme. Emme me tiedä. Emme voi tietää.
Mitä Raamattu sitten on? Se on viittaus tai vihje, ei kuvaus. Kun vilpitön uskovainen luulee tietävänsä, hänen fanaattisuutensa aiheuttaa enemmän pahaa kuin kahdensadan roiston yritys. On kauhistuttavaa nähdä, miten vilpittömät uskovaiset tekevät siksi, että luulevat tietävänsä. Eikö maailma olisi ihana, jos kaikki sanoisivat: emme tiedä. Yksi erottava muuri olisi kaadettu. Eikö se olisi ihmeellistä?"

" Tosi asiassa olette Jumalan ympäröimiä, mutta ette näe Jumalaa, koska luulette tietävänne Jumalasta jotakin. Viime kädessä näkemisenne esteenä on itse Jumalan käsite. Kadotatte Jumalan, koska luulette tietävänne. Tämä on uskonnon hirvittävä puoli. Evankeliumi kertoo, että uskovaiset ihmiset "tiesivät" ja niinpä he hankkiutuivat Jeesuksesta eroon. Korkein tieto Jumalasta on tuntea hänet salattuna. Maailmassa on aivan liian paljon puhetta Jumalasta. Maailma voi siitä jo pahoin. Maailmassa on liian vähän tietoisuutta, liian vähän rakkautta, liian vähän onnellisuutta, mutta parempi on, jos emme käytä noitakaan sanoja. Maailmassa on liian vähän harhaluulojen ja erheiden pois heittämistä, kiintymyksistä ja julmuudesta luopumista, liian vähän tietoisuutta. Siitä maailma kärsii, ei uskonnon puutteesta. Uskonnon tulisi tehdä meidät tietoisiksi, herättää meidät todellisuuteen. Katsokaa miten alas olemme vajonneet. Tulkaa minun maahani ja katsokaa, miten ihmiset tappavat toisiaan uskonnon tähden. Ja samanlaista näette tapahtuvan kaikkialla. "Ken tietää, ei puhu; ken puhuu, ei tiedä." Kaikki ilmestykset, olivat miten jumalallisia tahansa, ovat vain kuuta osoittava sormi. Kuten sanomme Idässä: "Kun viisas osoittaa kuuta, tyhmä näkee pelkän sormen."

-Anthony De Mello; havahtuminenPÄIVÄN MUSIIKKI:

2 kommenttia: