Google+ Followers

lauantai 29. maaliskuuta 2014

PÄIVÄN IHMETYS: siirtelevätkö linnut kelloja?

TERVE!!!

Ensi yönä se sitten taas tapahtuu, yksi jonninjoutava asia. Yksi niistä turhanpäiväisistä asioista, joita minä "hörhönä" (valtaväestön mukaan) pidän oikeana ja todellisena hörhöilynä. Kellon siirtäminen kesä tai talviaikaan, huh huh. Minulla on ollut tapana noteerata joka kerta kellon siirtelyä kun se tapahtuu. Enkä aio tehdä poikkeusta tälläkään kertaa.
Eilen juttelin ystävän kanssa ja hän kertoi että oli tavannut kadulla ihmisen, joka oli taivastellut kellojen siirtelyä. Hän oli tokaissut, että linnutkin menevät siitä sekaisin! Kun kuulin moisen väitteen, niin nauroin niin kovaa että tuli hiki..;-) Tässä sitä sitten ollaan, kun uskotaan aikaan noin voimakkaasti. Jos saanen kysyä, että miksi ihmeessä linnut menisivät yhtä sekaisin siitä, minkä ihminen on harhoissaan keksinyt? Ei linnuilla ole pesän seinällä kelloa, eikä ne lähde töihin kellon tai kalenterin orjuuttamana. Ne menevät luonnon mukana täysin tasapainossa ilman ongelmia. Näin kuuluisi alunperin ihmisenkin tehdä. 
On aamu, ilta ja yö. Jos nyt nekään tarvitsevat ylikorostunutta nimilappua vain ollakseen olemisen tilassa. Ymmärrän kyllä nippanappa, että kun lineaarinen aikajana on keksitty pilkkomaan ikuisuus, mutta se, että kelloja pitää siirrellä eteen ja taakse, ei tunnu kovinkaan järkevältä. Toisaalta sehän todistaa elävästi sen, että aikaa ei ole olemassakaan ja ainut joka sen antaa orjuuttaa itseään tässä universumissa, on homosapiens. 
Ajan mukana tulee mm. kuolemanpelko, vanhenemisen pelko, stressi ja armoton aikaa vastaan juokseminen. Kaikilla on kiire eikä kukaan tiedä edes omasta elämän tarkoituksesta yhtikäs mitään. Uneen vaipuminen näyttää olevan ainut tarkoitus jonka täällä voi/saa kokea...
En nyt tässä sen enempää asian tiimoilta vääntele aikaa sanoiksi, sillä elänhän itsekin ajassa, mutta tiedän kuitenkin, että se mielen osa joka tarkkailee kaikkea on ajaton ja ikuinen. Minun ajatukseni eivät pysty tuhoamaan mitään todellista. Ajatukseni kykenee ainoastaan sanataiteeseen, joilla ei ole loppupelissä mitään merkitystä todellisuuden kanssa. 
Eipä tässäkään asiassa ole minulle oikeestaan mitään ongelmaa, koska vain aikaan sidotut asiat synnyttävät lisää ristiriitoja ja ongelmia. Minä en voi ikuisuudelle tai TÄLLE HETKELLE yhtään mitään, voin vain ainoastaan parantaa oloani ja kokemustani valitsemalla toisin, jos siihen on tarvetta. 
Hauskee kevättä ja kesän odotusta, täällä ajassa! No brobleemo! :-)

PÄIVÄN MIETISKELY(jokaisen omille henkilökohtaisille oivalluksille): https://www.youtube.com/watch?v=xAmZII6hXZc#t=326


2 kommenttia:

  1. MITÄ,EI PÄIVÄN BIISIÄ!?! Hitsi, kun jukeboxi petti..piti vapisevin sormin klikata hermonsa JuuTupeen etsimään musaa..(Eiku, oli tapanani ennen töihin lähtöä liikuskella hetki netissä, lukea pari blogia ja nautiskella yllätyksestä mitä tämä jukeboxi on tällä kertaa musaksi valinnut..Tämä oli henkilökohtainen päivän ihmetykseni - otan tämän mietiskelyssäni anteeksiannon kohteeksi, kiitos!)

    VastaaPoista
  2. Päivän ihmetys ohi, jukeboxi taas toiminnassa...ja ainakin toistaiseksi toimii ilman rahaa...;-)

    VastaaPoista