Google+ Followers

maanantai 31. maaliskuuta 2014

PÄIVÄN HAVAHTUMINEN: rentoutuminen

"Kuljen kaupoissa, joissa myydään mitä ihaninta musiikkia. Kun äänilevyt ovat alennusmyynnissä, liikkeet ovat täpötäynnä, mutta en koskaan kuule kenenkään kuuntelevan musiikkia. Siihen ei ole aikaa. Ihmiset kokevat syyllisyyttä, ei heillä ole aikaa nauttia elämästä. He tekevät liikaa työtä, ovat aina menossa. Jos todella nauttisitte elämästä ja aistien yksinkertaisista iloista, hämmästyisitte. Kehittäisitte itsellenne eläimen poikkeuksellisen itsekurin. Eläin ei koskaan syö liikaa. Jos se saa olla luonnollisessa ympäristössään, siitä ei koskaan tule ylipainoista. Se ei koskaan syö tai juo mitään epäterveellistä. Ette koskaan löydä tupakoivaa eläintä. Se harjoittaa aina ruumistaan niin paljon kuin on tarpeen. Katsokaa kissaa aamiaisensa jälkeen, katsokaa, miten se rentoutuu. Ja katsokaa miten se hyppää toimintaan, katsokaa sen jäsenten sulavuutta ja sen ruumiin elävyyttä. Me olemme kadottaneet sen. Olemme eksyneet mielemme sokkeloihin, ajatuksiimme, ihanteisiimme ja ties mihin. Olemme aina menossa. Lisäksi olemme saaneet sisäiset ristiriitamme, joita eläimillä ei ole. Tuomitsemme itsemme alinomaa ja saamme itsemme tuntemaan syyllisyyttä. Tiedätte kyllä, mistä puhun." 

Anthony De MelloPÄIVÄN RAUHOTTAVAT:

PEACE & LOVE!

4 kommenttia:

 1. KIITOS. Musiikista: mistä keksit tuon Tiinan projektin?

  VastaaPoista
 2. Ihan intuitiolla. Olin toki joskus kuullu ja nähnyt tuon mutta nyt se ilmesty Avion Blackmanin mukana ja aattelin että hieman buddhalaista ja kristillistä musiikkia menee hyvin sekaisin, koska tarkoitus kummassakin on sama. Peace & love. :-)

  VastaaPoista
 3. En ollut kuullut/nähnyt aikaisemmin tuota Tina Turnerin kappaletta. Vaikka olen Tiina-fani, en seuraa hänen uransa päivityksiä juuri ollenkaan, kuten en minkään muunkaan fanittamani tahon; uudet levytykset,bändit ja musiikki ylipäänsä vain jotenkin kulkeutuvat eteeni silloin kun olen sitä valmis fiilistelemään.
  Tätä blogia edeltävänä päivänä soitin ahkeraan JuuTupesta erästä Tiinan livemateriaalia.Minulla oli kerrattavana mielessäni ajatus, joka epäsuorasti liittyi liven nostattamiin fiilistelyihini; vanha kokemus, jota halusin työstää, mutta en saanut siitä mitenkään otetta. Seuraavana päivänä jukeboxi Jakeflame tarjosi tuon Tiinan ja kumppaneiden biisin: sitä kuunnellessa karannut ajatukseni palasi ja antautui täysin tarkasteltavakseni; seurauksena tuhatkunta aikansa elänyttä uskomustani kuoli rauhallisesti lempein menoin.(Työpäivästä tuli huikea tällä huikealla mielialalla!)
  ( Omassa elämässään Tina oli kerran enemmän kuin pulassa, joutui pakenemaan henkensä edestä, silloin buddhalaisuudesta kiinnostunut ystävä opetti hänelle rauhoittavan mantran, johon keskittymällä Tina tunsi pysyvänsä järjissään keskellä helvettiään.)
  Kiitos intuitiosi käyttämisestä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos palautteestasi, olipa mukava kuulla taas siitä, miten kaikella on tarkoituksensa. On upeaa huomata miten pieneksi luokittelemat asiat vaikuttavat suuresti. Jos seuraavalla kerralla laitan norjalaista black metallia, niin sen tarkoitus on joillekin "henkisille" ihmisille antaa anteeksi ja vaikutus voi olla vieläkin SUUREMPI. ;-)

  VastaaPoista