Google+ Followers

maanantai 20. toukokuuta 2013

ei pyhä eikä viisas, ainoastaan tavallinen kaveri"Käsitteet voivat parhaimmillaankin vain kumota toisensa, aivan kuten piikki, jota käytetään toisen poistamiseen ja joka sen jälkeen heitetään pois. Sanat ja kieli käyttävät vain käsitteitä eivätkä pääse Totuuden lähelle." 
-Ramesh S. Balsekar

KAIKKEIN KÖYHINKIN LOISTAA

Päivittäiset askareeni ovat tuiki tavallisia, 
mutta elän täydessä sopusoinnussa niiden kanssa.

En pidä kiinni mistään enkä torju mitään,
missään ei ole estettä eikä riitaa.

Kuka välittää rikkauksista ja kunniasta?
Kaikkein köyhinkin loistaa.

Minun ihmeellinen voimani ja henkiset työni:
veden nostoa ja puiden kantoa.

-Layman P`ang


EI-ITSE ON TODELLINEN ITSE

Ihminen, jossa Tao tekee esteettä työtään,
ei välitä omista asioistaan
eikä halveksi muiden tekemisiä.

Hän ei ponnistele rahaa ansaitakseen
eikä tee köyhyydestä hyvettä.

Hän kulkee omia teitään luottamatta muihin
muttei ole ylpeä siitä, että kulkee yksin.

Vaikka hän ei seuraakaan joukon mukana,
hän ei kuitenkaan parjaa niitä, jotka niin tekevät.

Arvo ja asema eivät merkitse hänelle mitään,
eivätkä epäsuosio tai häpeä karkoita häntä.

Hän ei alati etsi oikeaa ja väärää
tai päätä koko ajan "kyllä" tai "ei".

Muinaiset ovat siksi sanoneet:
"Taoa kulkeva pysyy tuntemattomana.
Täydellinen hyve ei tuota mitään.
Ei-itse on Todellinen itse,
ja suurin kaikista on Ei kukaan."

-Chuangtse-Kysymys: "Mitä tarkoittaa, kun näin sinisen helmen mietiskellessäni?"
Vastaus: "Se tarkoittaa, että näit sinisen helmen mietiskellessäsi." 


"Uskomukset ovat kynttilöitä, joiden avulla ihminen torjuu ympäröivää pimeyttä. Ne on loitsuja, joilla pidämme äärettömyyden kurissa ja joiden avulla karkoitamme mustan pilven, joka leijuu jokaisen pään yllä."


"Kaikki uskomukset  Kaikki käsitykset. Kaikki ajatukset. Kyllä, ne ovat vääriä, kaikki täyttä roskaa. Tietenkin ne ovat. Eivät ainoastaan uskonnot ja henkiset opetukset vaan kaikki elämänkatsomukset, näkemykset ja mielipiteet. Jos haluatte päästä totuuteen, ette voi viedä yhtäkään niistä mukananne. Mikään, joka sanoo yhden sijaan kaksi, ei voi säilyä hengissä."


"Valaistuminen ei ole mikään huippukokemus. Se ei ole muuntunut tietoisuuden tila. Se ei ole mikään onnellinen sadun loppu. Henkinen valaistuminen merkitsee heräämistä, ei mitään sen helpompaa tai vaikeampaa. Autuus on vain myytti taivaasta, joka on puettu muotitietoisemmille sopivampaan asuun- taivas man päällä, taivas tässä ja nyt. Koko asia on oikeestaan ihan liian typerä edes puhuttavaksi."


"Kyse on kuin lasten rikkinäinen puhelin -leikistä, jossa jokin tarina pannaan kuiskaten kiertämään piirissä ja jossa joukon viimeisen kuulemaa kertomusta verrataan alkuperäiseen tarinaan ja ihmetellään, miten vähän näillä kahdella tarinalla on yhteistä. Minkäänlainen valo, olipa se mien puhdasta tahansa, ei voi kulkea kovin monen suodattimen lävitse muuttumatta lopulta hämäräksi pimeydeksi."


EI PYHÄ EIKÄ VIISAS

Kun mieli on rauhassa
maailmakin on rauhassa.
Mikään ei ole todellista eikä mitään puutu.

Et pidä kiinni todellisuudesta,
et jää jumiin tyhjyyteen,

Et ole pyhä etkä viisas,
ainoastaan tavallinen kaveri,
joka on saanut työnsä päätökseen.

-Layman P`ang


"Useinmiten minulle kuvaillaan vain jotakin kuvitteellista tai myyttistä Taivas-Shangrila-nirvana-tyyppistä hindulais-newage-porukkaa, joka on onnistunut katkaisemaan kahleensa juutalais-kristilliseen kasvatukseensa. Heidän huomiossaan on juuri sen verran siteeksi valaistumista, että he saavat asiansa myytyä, mutta päivän päätteeksi jokainen meistä on edelleen joko toukka tai perhonen, ja perhosen elämästä ei voi tietää yhtään mitään tulematta ensin itse sellaiseksi. Toukkien joukossa ei ole ainoatakaan perhosasiantuntijaa, vaikka usein toisin väitetään, ja kehoitankin oppilaitani ainakin pohtimaan sitä mahdollisuutta, että maailma on täynnä toukkia, jotka onnistuvat varsin hienosti vakuuttamaan sekä itsensä että muut siitä, että he ovat perhosia.
Tai ilmaistakseni asian koruttomasti, lähes kukaan maailman valaistumisauktoriteeteista ei ole itse valaistunut. He ovat ehkä jotakin, mutta eivät ole hereillä. Eräs helppo keino erottaa toukat perhosista on muistaa, että valaistunut ihminen ei anna millekään asialle merkitystä ja ettei valaistumiseen tarvita tietoa. Kyse ei ole rakkaudesta, myötätunnosta tai tietoisuudesta.
Kyse on totuudesta."

JED McKENNA: Henkinen valaistuminen- hitonmoinen juttuEi kommentteja:

Lähetä kommentti