Google+ Followers

perjantai 24. toukokuuta 2013

asioiden ykseys (sinun maailmankaikkeutesi)


Unohtakaamme ajan kulku,
unohtakaamme eriävät mielipiteet.
Vedotkaamme äärettömyyteen,
ja ottakaamme paikkamme siellä.

-Chuangtse-

Maailmankaikkeus on kaikkien asioiden ykseys. Jos ihminen tunnistaa itse olevansa osa tätä ykseyttä, kehon eri osat eivät merkitse hänelle yhtään maan tomua enempää, eikä kuolema ja elämä tai loppu ja alku häiritse hänen mielenrauhaansa yhtään sen enempää kuin päivän ja yön vaihtelu.

-Chuangtse-


"Jos minun täytyisi tiivistää tämä kirja ja opetukseni jotenkin ytimekkäästi, jäljelle jäisi varmaan tämä: ajattele itse ja ota itse selvää siitä mikä on totta. Siinä se. Kysy itseltäsi, mikä on totta, kunnes tiedät sen varmasti.
Kyse on sinun näytöksestäsi. Kyse on sinun maailmankaikkeudestasi. Ei täällä ketään muuta ole; vain sinä, eikä sinulta pimitetä mitään. Olet täysin omillasi. Voit tietää suoraan aivan kaiken itse. Kellään muulla ei ole mitään, mitä tarvitset. Kukaan toinen ei voi johdattaa sinua, vetää sinua tai kantaa sinua. Et tarvitse onnistuksesi ketään muuta. Mikään ei voisi olla yksinkertaisempaa: sinä olet unessa ja sinä voit herätä. Jos ymmärrät tämän, ymmärrät myös, ettei tämän parempia uutisia voi olla.
Riemuitse! Tie edessäsi on avoin." J.M


Kysymys Jed Mckennalle:

Kirjastasi saa sellaisen käsityksen, ettet ole koskaan harjoittanut mitään tavanomaista henkisyyttä. Et ole mietiskelijä, et ole käyttänyt koaneita tai mantroja eikä sinulla ole koskaan ollut gurua tai opettajaa. Tämä koettelee monien ihmisten uskomuksia siitä, miten henkisiä oivalluksia saavutetaan.

En ole koskaan ajatellut heräämisen olevan mikään henkinen pyrkimys; halusin vain saada totuuden selville. Kun katselen asioita jälkeenpäin, ymmärrän kyllä, miten olisin voinut käyttää sanaa ääretön koanin tavoin, vähän kuin länsimaisena versiona käsitteestä mu. Äärettömyys on kaunis, se tuhoaa kaiken, mitä se koskettaa. Se raunioittaa kaikki käsitykset, kaikki uskomukset ja kaiken tunteen itsestä. Yksikään opettaja, kirja tai harjoitus voisi koskaan olla niin tehokas kuin se, että antaa ajatuksen äärettömyydestä vain nielaista hitaasti syövereihinsä.

Kaikkein hyödyllisintä elämän kannalta
on oppia pois sitä mikä ei ole totta.
-Antisthenes-

Näin unta, että olin perhonen ja liihottelin iloisesti.
Yhtäkkiä heräsin- nyt ihmettelen, kuka minä olen-
Olenko ihminen, joka uneksi olevansa perhonen,
vai olenko perhonen, joka uneksii olevansa ihminen.
-Chuangtse-Mutta profetoiminen, se katoaa,
ja kielillä puhuminen lakkaa, ja tieto katoaa.

Sillä tietomme on vajavaista,
ja profetoimisemme on vajavaista.
Mutta kun tulee se, mikä täydellistä on,
katoaa se, mikä on vajavaista.

Kun minä olin lapsi, niin minä puhuin kuin lapsi,
minulla oli lapsen mieli, ja minä ajattelin kuin lapsi,
kun tulin mieheksi, hylkäsin minä sen, mikä lapsen on.

-1 Kor. 13-


Voit löytää jonkun, joka opettaa sinulle mekaniikkaa, luonnotiedettä, matematiikkaa- kuten algebraa-englantia, polkupyörän ajamista tai tietokoneen käyttämistä.
Mutta niissä asioissa, jotka ovat todella merkittäviä-kuten elämä, rakkaus, todellisuus ja Jumala- kukaan ei voi opettaa sinua. Sinulle voidaan antaa vain kaavoja. Niin pian kuin sinulla on kaava, todellisuutesi suodattuu jonkun toisen mielen lävitse. Jos hyväksyt kaavat, joudut vangituksi. Sinä kuihdut etkä kuolemasi hetkeen mennessä tiedä, mitä tarkoittaa ymmärtää itse, oppia. 
"Älkää tuomitko sen mukaan, miltä asia päältä katsoen näyttää."
(Joh. 7:24)
Olette tuttuja nykyisen olemisenne huumatun onnellisuuden kanssa. Mitä siis etsitte? Ja mistä? Etsikää mieluiten tyytymättömyyden kipinää sisimmästänne ja pitäkää huolta liekistä, kunnes siitä tulee maailmanpalo. Maailmanne palaa poroksi.

-Anthony de Mello"Merkittäviä ongelmia emme voi ratkaista samalla ajattelun tasolla, joka on ne luonut." -Albert Einstein

Beethovenin kirjoituspöydällä oli kehyksissä lasilevyn alla seuraavat sanat, jotka hän oli omakätisesti kirjoittanut muistiin:

" Minä olen se joka on, minä olen kaikki, mikä on,
mikä oli, mikä on oleva; kukaan kuolevainen ei ole kohottanut huntuani. Hän on
ainoastaan ja yksinomaan lähtöisin itsestään,
ja tämä yksi ainoa on kaikkien olemassaolon perusta."

Näitä sanoja tuo suuri säveltäjä siis luki päivittäin muistuttaakseen itseään luovuutensa lähteestä."Mitään todellista ei voi uhata, eikä mitään epätodellista ole olemassa. Tähän perustuu Jumalan rauha." -iokUSKO

Pimeyden halki kulkee valon tie
täällä jotain, se mitä lie,
se jokin uskon meille antaa,
se jokin meidät rakkauteen kantaa
jos matkaaja uskot tämän,
niin se sinulle antaa elämän.

-Jarkko Hakola, 2006


Hyvää viikonloppua kaikille!!!
T:Jake

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti