maanantai 11. syyskuuta 2017

Jos tunteet ovat vain vieraita,niin mitä on todellinen Rakkaus?Menetkö naimisiin puun tai pensaan kanssa? Tähtien kanssa? Pilvien kanssa? Huoliesi kanssa? Menetkö naimisiin sekuntien, päivien, viikkojen tai vuosien kanssa? Haluatko pysyvän liiton ajatuksien kanssa, tunteiden tai talosi kanssa? Kukaan ei tiettävästi ole mennyt naimisiin lemmikkieläimen tai työpaikkansa kanssa. Tai myrskyn kanssa.
Miksi? No koska mikään niistä ei ole pysyvää. Kukaan ei halua häitä tuulen kanssa eikä kukaan pysyvää rakkaussuhdetta kukan kanssa. Kukaan ei halua luvata pysyvää suhdetta ja ikuista onnea minkään sellaisen kanssa joka menee ohi. Mutta miksi ihmeessä haluamme naimisiin toistemme kanssa? Ihmisetkin muuttuvat ja lopulta katoavat. Okei, ymmärrän naimisiin menon kauniina eleenä yhteisestä matkakumppanuudesta ja se voi olla todella hyvä ja ihana asia. On kuitenkin kaikille selvää, että me muutumme ja vaihdamme mielipiteitämme jotka nekään ei ole pysyviä. Kaikki katoaa. Rakkaus on kuitenkin pysyvää, eikä mitään yksittäistä asiaa voi kahlita tai omistaa.Mene "naimisiin" sen kanssa mikä ei mene ohi. Löydä Rakkaus joka ei muutu. Ota selvää siitä muodottomasta joka on ikuista. Ei ole mitään järkeä yrittää pitää kiinni omista ajatuksistaan tai tunteistaan ja sepittää niiden ympärille tarinoita. "Olen sellainen ja sellainen", "olet sellainen ja sellainen"...
Tunteet ovat ja ne saavat olla. Niitä saa tulla ja ne saavat mennä mutta vahvaa uskomusta tai identiteettiä niistä ei kannata itselleen rakentaa;-) Me emme ole tunteemme, vaikka ne ovatkin kunniavieraita, tärkeitä vierailijoita, joita ei ole tarkoitus tukahduttaa. Vain antaa tulla ja mennä. Jos kärsimys näyttää jäävän, antaa sen jäädä. Sekin tulee menemään ohi.
-Jake


"Ainoa todellinen rakkausjuttu on Rakkaus omaan itseensä. Minä olen naimisissa itseni kanssa, ja sitä heijastan kaikkiin muihin. Rakastan sinua koko sydämestäni. Sinun ei tarvitse osallistua siihen millään tavoin, joten "minä rakastan sinua" ei sisällä mitään motiivia. Eikö ole hienoa? Voin rakastaa sinua, eikä sinulla ole mitään tekemistä sen kanssa. Ei ole mitään, mitä voisit tehdä eroottaaksesi minut läheisyydestä, jota tunnen sinua kohtaan."

"Olen rakastunut. Kyseessä on rakkausjuttu itsensä kanssa. Kun mieli rakastaa itseään, se rakastaa kaikkea, mitä se heijastaa.""En yritä muuttaa maailmaa, en koskaan, maailma muuttuu itsestään, ja minä olen osa muutosta. Minä rakastan täysin ja kokonaan sitä mikä on."

"Olen naimisissa vain Jumalan (Rakkauden) kanssa, todellisuuden kanssa. Siihen olen sitoutunut. Se ei voi olla joku tietty henkilö. Miehenikään ei haluaisi mitään muuta. Jos et mene naimisiin totuuden kanssa, todellista avioliittoa ei ole. Mene naimisiin itsesi kanssa niin menet naimisiin meidän kanssamme. Me olemme sinä. Siinä on todellinen kosminen vitsi."

"En tiedä, mikä on parasta minulle tai sinulle tai maailmalle. En yritä tyrkyttää tahtoani sinulle tai kellekään toiselle. En halua muuttaa sinua, en hoitaa sinua, en käännyttää sinua, en auttaa sinua, en parantaa sinua. Toivotan kaikki asiat tervetulleeksi niiden tullessa ja mennessä. Se on todellista rakkautta. Paras tapa johtaa ihmisiä on antaa heidän löytää oma tiensä."

"Tavalliset ihmiset inhoavat yksinäisyyttä. Mestari hyödyntää sitä: Hän hyväksyy yksinäisyytensä ja ymmärtää olevansa yhtä koko maailmankaikeuden kanssa."

 

"Kun et usko ajatuksiisi, jäljelle jää vain nauru ja rauha."


"Sinulla on jo haluamasi, olet jo haluamasi. Sen paremmaksi asiat eivät muutu.
Se on kuin tämä hetki- täydellinen, virheetön. Sen vastustaminen on valhetta."

Byron Katie: Ilon tuhat nimeä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti