"Kun kuulet sisäisestä avaruudesta, alat ehkä etsiä sitä, mutta koska etsit sitä kuin esinettä tai kokemusta, et sitä löydä. Tämä on kaikkien niiden ongelma, jotka tavoittelevat henkistymistä tai valaistumista. Siksi Jeesus onkin sanonut:: "Ei Jumalan valtakunta tule niin, että sen tulemista voidaan tarkkailla. Eikä voida sanoa: "Se on täällä", tai: "Se on tuolla". Katsokaa: Jumalan valtakunta on teidän keskellänne."
Jos et ole valveilla ollessasi jatkuvasti tyytymätön, huolestunut, levoton, masentunut, epätoivoinen tai muulla tavoin kielteisyyden jäytämä: jos voit nauttia yksinkertaisista asioista, kuten sateen tai tuulen kuuntelemisesta: jos voit nähdä taivaalla lipuvien pilvien kauneuden tai kykenet olemaan toisinaan yksin tuntematta itseäsi yksinäiseksi, kaipaamatta viihdyttäviä ärsykkeitä: jos kohtelet ventovierasta vilpittömän ystävällisesti haluamatta häneltä mitään...Ihmismielen muutoin alituiseen ajatusvirtaan on avautunut tilaa, vaikka vain edes hetkeksi. Kun näin tapahtuu, syntyy tunne, vaikka heikkokin, hyvinvoinnista ja elävästä rauhasta. Tunteen voimakkuus vaihtelee tuskin huomattavasta, taka-alalla olevasta tyytyväisyydestä Intian entis-aikojen viisaiden nimittämäksi anadaksi-olemisen autuudeksi.
Koska olet ehdollistunut pelkän muodon huomioimiseen, tiedostat sen luultavasti vain epäsuorasti. On olemassa jotakin, joka yhdistää kykyä nähdä kauneutta, kykyä arvostaa yksinkertaisia asioita, nauttia omasta seurasta tai suhtautua muihin ihmisiin sydämellisen ystävällisesti. Tämä yleinen tekijä on tyytyväisyyttä, rauhaa ja elävyydentunnetta, näkymätön tausta, jota ilman nämä kokemukset eivät olisi mahdollisia."
Eckhart Tolle
perjantai 29. syyskuuta 2017
lauantai 23. syyskuuta 2017
Vodka vai Yoga?
"En
koskaan varsinaisesti lakannut tekemästä henkisiä harjoituksia. Ne vain
jäivät pois omalla painollaan, kun ymmärsin, että se, joka istuu
mietiskelemässä on sama kuin se, joka istuu paikallisessa baarissa
olutlasin äärellä. Ja eihän kukaan oikeasti istu mietiskelemässä eikä
nauttimassa olutta. Ajattelin aiemmin, että mietiskeleminen oli jotenkin
"ylevämpää" tai "henkisempää" kuin oluen juominen,
mutta tällaiset hajottavat käsitteet katosivat tiehensä, kun kaikkien
tekojen samanarvoisuus paljastui. Tämän myötä jäi myös mietiskeleminen
eikä itsetutkiskeluun ollut enää tarvetta. Nykyään en tunne mitään
mielenkiintoa mietiskelyä, läsnolon kokemista tai hiljaisuuden
tuntemista kohtaan. Elämä -sellaisena kuin se on- on aina tarpeeksi.
Mutta tietenkin, jos haluat saada jonkinlaisen henkisen harjoittamismenetelmän, voin kyllä antaa sellaisen, voin kyllä antaa sellaisen sinulle...
Kappas, sinähän teetkin sitä jo."
Jeff Foster; ihmeellinen poissaolo- vaputuminen keskellä hyvin tavallista elämää
Mutta tietenkin, jos haluat saada jonkinlaisen henkisen harjoittamismenetelmän, voin kyllä antaa sellaisen, voin kyllä antaa sellaisen sinulle...
Kappas, sinähän teetkin sitä jo."
Jeff Foster; ihmeellinen poissaolo- vaputuminen keskellä hyvin tavallista elämää
tiistai 19. syyskuuta 2017
Vain yksi päätös
"Kuinka monet meistä ovatkaan etsineet totuutta ja todenneet, että jos totuus on olemassa, sen tulisi olla yksinkertainen? Miksi totuus olisi monimutkainen ja kompleksinen? Intuitiivisesti on merkityksellistä ajatella totuuden olevan yksinkertainen. Eikö vaikutakin yksinkertaiselta, että triljoonien tarkoitusten ja mielleyhtymien sijasta, jotka aikaansaavat tämän näkyvän maailman, jakaantuneessa mielessä on ainoastaan kaksi tarkoitusta, joista ainoastaan toinen heijastaa Todellisuutta. Jos vain tietäisit, että on ainoastaan yksi päätös tehtävänä näiden kahden tarkoituksen välillä, eikö kaikesta tulisi hyvin yksinkertaista? Jos ajattelen, että minulla on muodon maailmassa triljoonia vaihtoehtoja ja valintoja, eikö se tee minut levottomaksi! Se synnyttää pelkoa. Se on hämmentävää. Onko ketään joka ei olisi kokenut näitä asioita?"
David Hoffmeister
David Hoffmeister
sunnuntai 17. syyskuuta 2017
Laiskan miehen tie valaistumiseen ja en tiedä mieli
"Et voi liittyä kumppaniisi mitenkään muutoin kuin vapauttamalla itsesi uskomuksesta, että tarvitset häneltä jotain, mitä hän ei anna."
"En yritä opettaa ketään. Miksi minä sellaista tekisin? Ainoa tehtäväni on näyttää sinulle suunta takaisin itseesi. Kun löydät sisältäsi, kaikkien ajatustesi takaa, ihastuttavan en tiedä-mieleni. Olet kotona ja vapaa. En tiedä-mieli on täysin avoin kaikelle, mitä elämä tuo eteesi. Kun löydät sen, löydät oman tiesi."
Byron Katie
"... olettakaamme, että sinulla ja minulla on suhde ja että olen etukäteen päättänyt mielessäni, että haluan anteeksiannon olevan keskeistä tässä suhteessa.
Haluan ymmärtää, että intressimme eivät ole erillisiä. Haluan ymmärtää, etten voi löytää onnellisuutta sinun kustannuksellasi ja että sinä et ole kohde, jonka avulla saan - fyysistä tai emotionaalista - tyydytystä, ja että olemme molemmat todellakin osa suurempaa kokonaisuutta."
(Ken Wapnick)
keskiviikko 13. syyskuuta 2017
Jim Carrey: "Rauha löytyy persoonien takaa"
Jim Carrey tepasteli punaisella matolla New Yorkin muotiviikoilla. Kaveri ravisutteli muotityyppien uskomuksia pyörimällä haastattelijaa ympäri ja heittämällä kommentteja:
– Millään tällä ei ole merkitystä. Halusin löytää kaikkein merkityksettömimmän tapahtuman, ja tässä minä nyt olen, Carrey totesi hämmentyneelle toimittajalle.
– Onhan sinunkin myönnettävä, että tämä on ihan merkityksetöntä, koomikko tivasi vielä Sadlerilta.
– No mutta... he kertoivat juhlistavansa ikoneita tuolla sisällä. Uskotko ikoneiden olemassaoloon? toimittaja kysyi.
– Juhlitaan ikoneita, symboleja? Sehän on absoluuttisesti matalamielisintä, mitä voimme keksiä. Ne ovat, no, symboleita. Uskotko sinä sitten niihin? Minä uskon persoonallisuuksiin. En usko, että sinä olet edes olemassa, mutta ilmassa on ihana tuoksu, Carrey lasketteli.
Toimittaja yritti selittää Carreylle, että tietyillä ikoneilla ja symboleilla on paljon valtaa, ja ne voivat saada aikaan muutoksia ihmisten ajattelussa.
– Ne saattavat jopa inspiroida tiettyjä ihmisiä, toimittaja penäsi.
– Minä en usko ikoneihin, enkä symboleihin. En usko edes ihmisiin. Minun mielestäni rauha löytyy persoonien takaa. Se on siellä valepuvussa. Se on sen punaisen s-kirjaimen takana, joka sinullakin on rinnassasi ja luulet, että luodit kimpoavat siitä. Uskon, että olemme energiakenttiä, jotka tanssivat itsestään. Ja, huh, en edes välitä, Carrey höyrysi.
Hämmentynyt Sadler yritti kääntää puheen Carreyn pukeutumiseen. Siitäkään ei ollut hyötyä.
– En minä ole pukeutunut. Ei ole mitään minua. Asioita vain tapahtuu. Joka puolella on tetraedrejä* jotka liikkuvat yhdessä.
– Ideahan on se, että tämä ei ole meidän maailmamme. Se on avain kaikkeen. Se, että meillä ei ole mitään väliä. Ja se on aika hyvä uutinen, Carrey totesi ja käveli pois.
Iltasanomat
Aikamoisen mediakohun Jim Carrey sai aikaiseksi ja hyvä niin. On myös varmaa että hämmentynyt mieli pitää temppua hulluna, jopa vastenmielisenä, mutta ns "herännyt mieli" pitää temppua hauskana, suorastaan loistavana roolisuorituksena ;-)
On hienoa, että joku osaa hieman ravistella hereille pintaliito porukkaa. Carreyhän on puhunut heräämisestään ja on lukenut mm. Eckhart Tollea. Täällä Rakkauden Pohjasakassakin puhutaan ihan samoja asioita, joten kyllä tämä ansaitsee ihan oman blogauksensa! Ei ole sattumaa, että myös iok piireissä kovasti tykkäämä Truman Show on Jim Carreyn valitsema roolisuoritus, elokuva jossa mies näyttelee pääosaa.
Uskon että Jim Carrey on oman näyttelijäuransa tuloksen oivaltanut, että koko elämä on vain näytelmää. Meistä jokainen on hyvä omassa roolissaan, meistä jokainen vetää hyvin, PARHAITEN oman roolinsa kuin kukaan toinen ja niin tekee myös Jim Carrey!!
Ajattelemisen aihetta punaiselle matolle ja muuallekin maailmaan. HYVÄ Jim Carrey!!!!!!!
Toivottavasti kaveri osaa pitää tyylinsä eikä lähde dissaus linjalle, vaan osaa olla hauskasti kohtelias jatkossakin.
Nyt jäädään odottelemaan lisää hienoja roolisuorituksia! ;-) <3 <3
T:Jake
tiistai 12. syyskuuta 2017
Älä ole henkinen, ole rehellinen
"Kun ihminen on sopusoinnussa sen kanssa, mitä on, hänellä ei ole menneisyyttä, jota heijastaa tulevaisuudeksi, joten hän ei odota mitään. Kaikki mitä tapahtuu, on aina tuoretta, hienoa, yllättävää, kiistatonta ja täsmälleen sitä, mitä hän tarvitsee. Hän pitää kaikkea lahjana, jonka eteen hän ei ole tehnyt mitään. Hän ihailee kaikkea, koska kaikki on sellaista kuin se on."
"Teemme elämässämme vain kolmea asiaa: istumme, seisomme ja makaamme pitkällämme. Siinä se. Kaikki muu on tarinaa. Elämä ei ole vaikeaa, ajatteleminen tekee sen vaikeaksi. Ajatteleminen on onnellisuutesi tai onnettomuutesi alkujuuri."
"Kun mieli on selkeä, elämästä tulee erittäin yksinkertaista."
"Läsnäolo tarkoittaa elämistä vailla pyrkimystä hallita ja saada kaikki tarpeensa tyydytetyiksi."
"Kukaan ei ole koskaan tiennyt vastausta kysymykseen miksi. Ainoa rehellinen vastaus siksi. Miksi tähdet tuikkivat? Siksi, kun ne tuikkivat. Miksi lasi on pöydällä? Siksi, kun se on siinä. Siinä se."
"Tee työsi ja vetäydy.
Ainoa tie mielenrauhaan."
"Toimi tekemättä mitään."
"Harjoittele tekemättömyyttä,
ja kaikki loksahtaa paikoilleen."
"Älä ole henkinen, ole rehellinen."
Byron Katie: ilon tuhat nimeä
"JOS MINÄ OLEN VIISAS, SE JOHTUU VAIN SIITÄ, ETTÄ TIEDÄN, ETTÄ EN TIEDÄ."
Sokratees
"Totuus ei ole erityisen kiinnostunut henkisyydestä. Se kunnioittaa vain itseään sellaisena, millaisena se ilmenee juuri nyt. Eikä se ole vakava. Se on kosmiselle vitsille naurava Jumala."
Byron Katie
"Teemme elämässämme vain kolmea asiaa: istumme, seisomme ja makaamme pitkällämme. Siinä se. Kaikki muu on tarinaa. Elämä ei ole vaikeaa, ajatteleminen tekee sen vaikeaksi. Ajatteleminen on onnellisuutesi tai onnettomuutesi alkujuuri."
"Kun mieli on selkeä, elämästä tulee erittäin yksinkertaista."
"Läsnäolo tarkoittaa elämistä vailla pyrkimystä hallita ja saada kaikki tarpeensa tyydytetyiksi."
"Kukaan ei ole koskaan tiennyt vastausta kysymykseen miksi. Ainoa rehellinen vastaus siksi. Miksi tähdet tuikkivat? Siksi, kun ne tuikkivat. Miksi lasi on pöydällä? Siksi, kun se on siinä. Siinä se."
"Tee työsi ja vetäydy.
Ainoa tie mielenrauhaan."
"Toimi tekemättä mitään."
"Harjoittele tekemättömyyttä,
ja kaikki loksahtaa paikoilleen."
"Älä ole henkinen, ole rehellinen."
Byron Katie: ilon tuhat nimeä
"JOS MINÄ OLEN VIISAS, SE JOHTUU VAIN SIITÄ, ETTÄ TIEDÄN, ETTÄ EN TIEDÄ."
Sokratees
"Totuus ei ole erityisen kiinnostunut henkisyydestä. Se kunnioittaa vain itseään sellaisena, millaisena se ilmenee juuri nyt. Eikä se ole vakava. Se on kosmiselle vitsille naurava Jumala."
Byron Katie
maanantai 11. syyskuuta 2017
Jos tunteet ovat vain vieraita,niin mitä on todellinen Rakkaus?
Menetkö naimisiin puun tai pensaan kanssa? Tähtien kanssa? Pilvien kanssa? Huoliesi kanssa? Menetkö naimisiin sekuntien, päivien, viikkojen tai vuosien kanssa? Haluatko pysyvän liiton ajatuksien kanssa, tunteiden tai talosi kanssa? Kukaan ei tiettävästi ole mennyt naimisiin lemmikkieläimen tai työpaikkansa kanssa. Tai myrskyn kanssa.
Miksi? No koska mikään niistä ei ole pysyvää. Kukaan ei halua häitä tuulen kanssa eikä kukaan pysyvää rakkaussuhdetta kukan kanssa. Kukaan ei halua luvata pysyvää suhdetta ja ikuista onnea minkään sellaisen kanssa joka menee ohi. Mutta miksi ihmeessä haluamme naimisiin toistemme kanssa? Ihmisetkin muuttuvat ja lopulta katoavat. Okei, ymmärrän naimisiin menon kauniina eleenä yhteisestä matkakumppanuudesta ja se voi olla todella hyvä ja ihana asia. On kuitenkin kaikille selvää, että me muutumme ja vaihdamme mielipiteitämme jotka nekään ei ole pysyviä. Kaikki katoaa. Rakkaus on kuitenkin pysyvää, eikä mitään yksittäistä asiaa voi kahlita tai omistaa.
Mene "naimisiin" sen kanssa mikä ei mene ohi. Löydä Rakkaus joka ei muutu. Ota selvää siitä muodottomasta joka on ikuista. Ei ole mitään järkeä yrittää pitää kiinni omista ajatuksistaan tai tunteistaan ja sepittää niiden ympärille tarinoita. "Olen sellainen ja sellainen", "olet sellainen ja sellainen"...
Tunteet ovat ja ne saavat olla. Niitä saa tulla ja ne saavat mennä mutta vahvaa uskomusta tai identiteettiä niistä ei kannata itselleen rakentaa;-) Me emme ole tunteemme, vaikka ne ovatkin kunniavieraita, tärkeitä vierailijoita, joita ei ole tarkoitus tukahduttaa. Vain antaa tulla ja mennä. Jos kärsimys näyttää jäävän, antaa sen jäädä. Sekin tulee menemään ohi.
-Jake
"Ainoa todellinen rakkausjuttu on Rakkaus omaan itseensä. Minä olen naimisissa itseni kanssa, ja sitä heijastan kaikkiin muihin. Rakastan sinua koko sydämestäni. Sinun ei tarvitse osallistua siihen millään tavoin, joten "minä rakastan sinua" ei sisällä mitään motiivia. Eikö ole hienoa? Voin rakastaa sinua, eikä sinulla ole mitään tekemistä sen kanssa. Ei ole mitään, mitä voisit tehdä eroottaaksesi minut läheisyydestä, jota tunnen sinua kohtaan."
"Olen rakastunut. Kyseessä on rakkausjuttu itsensä kanssa. Kun mieli rakastaa itseään, se rakastaa kaikkea, mitä se heijastaa."
"En yritä muuttaa maailmaa, en koskaan, maailma muuttuu itsestään, ja minä olen osa muutosta. Minä rakastan täysin ja kokonaan sitä mikä on."
"Olen naimisissa vain Jumalan (Rakkauden) kanssa, todellisuuden kanssa. Siihen olen sitoutunut. Se ei voi olla joku tietty henkilö. Miehenikään ei haluaisi mitään muuta. Jos et mene naimisiin totuuden kanssa, todellista avioliittoa ei ole. Mene naimisiin itsesi kanssa niin menet naimisiin meidän kanssamme. Me olemme sinä. Siinä on todellinen kosminen vitsi."
"En tiedä, mikä on parasta minulle tai sinulle tai maailmalle. En yritä tyrkyttää tahtoani sinulle tai kellekään toiselle. En halua muuttaa sinua, en hoitaa sinua, en käännyttää sinua, en auttaa sinua, en parantaa sinua. Toivotan kaikki asiat tervetulleeksi niiden tullessa ja mennessä. Se on todellista rakkautta. Paras tapa johtaa ihmisiä on antaa heidän löytää oma tiensä."
"Tavalliset ihmiset inhoavat yksinäisyyttä. Mestari hyödyntää sitä: Hän hyväksyy yksinäisyytensä ja ymmärtää olevansa yhtä koko maailmankaikeuden kanssa."
"Kun et usko ajatuksiisi, jäljelle jää vain nauru ja rauha."
"Sinulla on jo haluamasi, olet jo haluamasi. Sen paremmaksi asiat eivät muutu.
Se on kuin tämä hetki- täydellinen, virheetön. Sen vastustaminen on valhetta."
Byron Katie: Ilon tuhat nimeä
sunnuntai 10. syyskuuta 2017
Miksi ovissa on lukot? (kaiken tämän jälkeen)
Miksi elämä on niin rajallista? Miksi elämä on aikaan sidottua? Miksi meitä uhkaa nälkä, sairaudet ja luonnonvoimat? Miksi meitä pelottaa niin kovasti? Miksi synnymme itkuisena ja kuolemme surullisena? Miksi podemme masennusta ja monenlaisia psykologisia vaivoja? Miksi syytämme ja tuomitsemme? Miksi ryvemme surussa? Miksi sodimme? Miksi koemme yksinäisyyttä? Miksi hukkaamme itsemme pinnallisiin asioihin ja sanomme että kaikki on hyvin? Miksi rakastumme omaan totuuteemme ja kiellämme muiden totuudet? Miksi pidämme omaa uskontoamme hyvänä ja toisen uskontoa pahana? Miksi leikkaamme kaulat auki kaduilla? Miksi rakastamme olla oikeassa? Miksi olemme rakentaneet talot suojaksemme? Miksi syömme lääkkeitä kuin ruokaa? Miksi juoruamme? Miksi käytämme alkoholia ja huumeita? Miksi käytämme piristeitä? Miksi käytämme monivitamiineja? Miksi teemme lapsia ja projisoimme heihin tuskamme? Miksi haluamme olla hyviä ja parhaita? Miksi kilpailemme? Miksi rakastumme ja sen jälkeen lakastumme? Miksi keksimme pelejä ja etsimme niihin voittajia? Miksi emme osaa antaa anteeksi ja olla hetkessä? Miksi koko luomakunta pelkää? Miksi ihmissuhteista tehdään niin kovin vaikeita? Miksi vaadimme, kontrolloimme ja riitelemme? Miksi sovimme riitamme vain aloittaaksemme uudestaan? Miksi solmimme suhteita vain eroaksemme? Miksi teemme tarpeita ja yritämme näännyttää itsemme niitä täyttääksemme? Miksi teemme itsemurhia? Miksi olemme onnettomia? Miksi olemme keksineet useita henkisiä oppeja? Miksi tuhansia henkisiä kirjoja? Miksi sukupuolitauteja? Miksi syöpää? Miksi opiskelemme? Miksi rakennamme kuoren? Miksi esitämme rooleja? Miksi elämme vain 1-100 vuotiaiksi? Miksi täytämme elämän? Miksi juoksemme kilpaa hautaan? Miksi haemme hyväksyntää ja suosiota? Miksi kahmimme tykkäyksiä?
Miksi Jumalamme ei pelastakaan meitä kun tsunami iskee?
Tätä kirjoittaessa Irma-hurrikaani on iskemässä floridaan ja ihmiset ovat joko paenneet tai sitten piiloutuvat kammiohinsa. Rauhaa ja Rakkautta jokaiselle, tasapuolisesti.
Miksi suljemme silmämme kaikelta tältä? ...Niin ja miksi miksi ovissa on lukot?
ja....
Miksi sodimme itseämme vastaan???
2000–1000 eaa.
- Noin 1400-luku eaa. Megiddon taistelu Osa Kaanainmaan liittoutuman kapinaa Egyptiä vastaan.
- 1400-luku eaa. kymmenen kuninkaan taistelu
- päättyi mahdollisesti 1184 eaa. Troijan sota
1000–500 eaa.
- noin 700 eaa. Lelantoksen sota Khalkiksen ja Eretrian välillä.
- 743 eaa.-724 eaa. Ensimmäinen Messenian sota
- noin 685 eaa.–682 eaa. Toinen Messenian sota
- noin 595 eaa.–586 eaa. Ensimmäinen pyhä sota
- 535 eaa Alalian meritaistelu
- noin 500 eaa.–493 eaa. Joonian kapina
- 499 eaa.–479 eaa. Persialaissodat
- 480 eaa. Karthagon ensimmäinen hyökkäys Sisiliaan
- 464 eaa.–459 eaa. Kolmas Messenian sota
- 459 eaa. Egyptin kapina
- 459 eaa.–453 eaa. Ensimmäinen peloponnesolaissota
- 449 eaa.–448 eaa. Toinen pyhä sota
- 440 eaa.–439 eaa. Samoksen kapina
- 435 eaa.–433 eaa. Kerkyran–Korintin sota
- 432 eaa. Potidaian kapina Ateenaa vastaan
- 431 eaa.–404 eaa. Peloponnesolaissota
- 409 eaa. Karthagon toinen hyökkäys Sisiliaan
- 406 eaa. Karthagon kolmas hyökkäys Sisiliaan
300-luku eaa.
- 397 eaa. Sisilian ensimmäinen puunilaissota
- 396 eaa.–385 eaa. Agesilaioksen sotaretki: Spartalaiset hyökkäävät Persiaan
- 395 eaa. Boiotian sota
- 395 eaa.–387 eaa. Korintin sota
- 392 eaa. Sisilian toinen puunilaissota
- 371 eaa.–362 eaa. Theban hegemonian sodat
- 369 eaa. Sisilian kolmas puunilaissota
- 368 eaa. Sisilian neljäs puunilaissota
- 356 eaa.–346 eaa. Kolmas pyhä sota
- 344 eaa.–338 eaa. Timoleonin sotaretki
- 343 eaa.–341 eaa. Ensimmäinen samnilaissota
- 334 eaa.–323 eaa. Aleksanteri Suuren sodat
- 329 eaa.-327 eaa. Aleksanteri Suuren Aasian sotaretki
- 327 eaa.–321 eaa. ja 316 eaa.–304 eaa. Toinen samnilaissota
- 323 eaa.–322 eaa. Lamian sota: Kreikkalaiset makedonialaisia vastaan
- 322 eaa.–320 eaa. Ensimmäinen diadokkisota: Perdikkas vastaan muut diadokit
- 319 eaa.–315 eaa. Toinen diadokkisota
- 314 eaa.–311 eaa. Kolmas diadokkisota: Antigonos I vastaan Ptolemaios I, Lysimakhos, Kassandros ja Seleukos
- 311 eaa.–307 eaa. Syrakusan–Karthagon sota
- 308 eaa.–301 eaa. Neljäs diadokkisota: Antigonos lyödään Ipsoksen taistelussa
200-luku eaa.
- 298 eaa.–290 eaa. Kolmas samnilaissota
- 280 eaa.–275 eaa. Pyrrhos vastaan Rooman valtakunta (Pyrrhoksen sota)
- 279 eaa.–277 eaa. Kelttien hyökkäys Kreikkaan
- 264 eaa.–241 eaa. Ensimmäinen puunilaissota: Rooman tasavalta vastaan Karthago
- 259 eaa.–246 eaa. Kolmas Syyrian sota: Antigonos II voittaa egyptiläiset merellä
- 240 eaa.-238 eaa. Palkkasoturien sota
- 218 eaa.–202 eaa. Toinen puunilaissota: Rooman valtakunta vastaan Karthago
- 215 eaa.–205 eaa. Ensimmäinen makedonialaissota: Rooman tasavalta vastaan Filippos V:n Makedonia
- 200 eaa.–196 eaa. Toinen makedonialaissota: Rooman tasavalta vastaan Makedonia
100-luku eaa.
- 192 eaa.–188 eaa. Rooman–Syyrian sota
- 181 eaa.–179 eaa. Ensimmäinen keltiberisota
- 171 eaa.–168 eaa. Kolmas makedonialaissota: Filippos V:n pojan Perseuksen kamppailu Rooman valtakuntaa vastaan
- 170 eaa.-160 eaa. Baktrian–Parthian sota
- 167 eaa.–165 eaa. Makkabilaiskapina: makkabealaiset kukistavat seleukidit
- 155 eaa.–139 eaa. Lusitanian sota: Vakava kapina roomalaisia vastaan Lusitaniassa
- 154 eaa.–151 eaa. Toinen keltiberisota
- 150 eaa.–148 eaa. Neljäs makedonialaissota: Makedonia nousee viimeisen kerran kapinaan roomalaisia vastaan Andriskosken johdolla
- 149 eaa.–146 eaa. Kolmas puunilaissota: Karthagon lopullinen tuho
- 146 eaa. Akhaian sota: Rooman valtakunta kukistaa Akhaian liiton
- 143 eaa.–133 eaa. Numantian sota: Scipio Aemilianus Africanus kukistaa Hispanian keltiberit
- 136 eaa.–132 eaa. Ensimmäinen orjasota Sisiliassa
- 122 eaa.–105 eaa. Jugurthan sota
- 113 eaa.–101 eaa. Kimbrisota
- 104 eaa.–100 eaa. Toinen orjasota Sisiliassa
Ensimmäinen vuosisata eaa.
- 91 eaa.-87 eaa. Liittolaissota
- 89 eaa.–85 eaa. Ensimmäinen Mithridateen sota
- 88 eaa.-87 eaa. Sullan ensimmäinen sisällissota
- 83 eaa.–82 eaa. Toinen Mithridateen sota
- 83 eaa. Sullan toinen sisällissota
- 74 eaa.–63 eaa. Kolmas Mithridateen sota
- 73 eaa.–71 eaa. Kolmas orjasota
- 65 eaa.–62 eaa. Pompeiuksen sotaretki Armeniaa, Pontosta, seleukideja ja Judeaa vastaan.
- 63 eaa. Catilinan salaliitto
- 58 eaa.–50 eaa. Gallian sota
- 53 eaa. Crassuksen sota Parthiaa vastaan: Carrhaen taistelu
- 49 eaa.–45 eaa. Rooman sisällissota: Julius Caesarin kansalaissota
- 48 eaa.–47 eaa. Aleksandrian sota
- 43 eaa. Mutinan sota
- 42 eaa. Rooman sisällissota: Toisen triumviraatin sota Caesarin murhaajia vastaan
- 41 eaa.–40 eaa. Rooman sisällissota: Perusian sota, Octavianus vastaan Fulvia ja Lucius Antonius
- 40 eaa.–33 eaa. Rooman-Parthian sota: Rooman–Parthian sota (40 eaa.–33 eaa.)
- 36 eaa. Toisen triumviraatin sota Sextus Pompeiusta vastaan
- 35 eaa.–33 eaa. Octavianuksen Illyrian sota
- 32 eaa.–31 eaa. Rooman sisällissota: Octavianuksen ja Antoniuksen sota
Ensimmäinen vuosisata jaa.
- 6-9 Bellum Batonianum
- 9 Teutoburgin taistelu (Osa Rooman germaanisotia), pysäytti roomalaisten valloitukset Germaniassa
- 14 Roomalaiset legioonat kapinoivat Pannoniassa ja Reinillä Augustuksen kuoleman jälkeen.[1]
- 14–16 Germanicuksen johtamat roomalaiset hyökkäävät Elbelle asti.[1]
- 43 Roomalaiset hyökkäävät Britanniaan Aulus Plautiuksen johdolla.[1]
- 58–63 Neron sota Parthiaa vastaan.
- 60–61 Boudican kapina Britanniassa.[1]
- 66–70 Ensimmäinen juutalaissota[1]
- 68 Julius Vindex aloitti kapinan Neroa vastaan, mutta kuoli Vesontion taistelussa.[1]
- 68 Hispanian maaherra Galba julistautui keisariksi ja marssi armeijoineen Roomaan jossa Nero teki itsemurhan.[1]
- Neljän keisarin vuosi
- Vitellius julistautui keisariksi ja kukisti Othon Bedriacumin ensimmäisessä taistelussa.[1]
- Vespasianus julistautui keisariksi. Vitellius kukistettiin Bedriacumin toisessa taistelussa.[1]
- 69–70 Bataavien kapina
- 87–89 Domitianuksen sota Daakiaa vastaan.
- 89 Antonius Saturninuksen kapina Domitianusta vastaan Germaniassa.[1]
- 96 Roomalaiset kukistavat germaanit Pannoniassa.
- Daakian sodat:
- 114–117 Trajanuksen sota Parthiaa vastaan.[2]
- 115–117 Toinen juutalaissota
- 132–135 Kolmas juutalaissota
- 161–166 Lucius Veruksen sota Parthiaa vastaan.
- 167–180 Markomannisota, markomannit tunkeutuivat Pannoniaan.
- 184-205 Keltaisten turbaanien kapina
- 193–196 Rooman sisällissota. Septimius Severus kukistaa Pescennius Nigerin.
- 194 Septimius Severuksen sota osrhoeni-, adiabeni- ja arabi-heimoja vastaan.
- 196 Rooman sisällissota. Septimius Severus kukistaa Clodius Albinuksen.
- 193–199 Septimius Severuksen sota Parthiaa vastaan.[3]
200-luku
- 224 Sassanidien sota parthialaisia vastaan. Ardašir I perustaa sassanidien valtakunnan.
- 230–232 Rooman–sassanidien sota. Severus Alexander johti sotaretkeä Mesopotamiaan.
- 237–244 Rooman–sassanidien sota
- 250-251 Goottisota
- 252–256 Rooman-sassanidien sota
- 253-258 Goottisota
- 260 Rooman-sassanidien sota. Rooman keisari Valerianus joutuu sassanidien vangiksi.
- 270 Goottisota (270)
- 272–273 Rooman–Palmyran sota
- 283 Rooman–sassanidien sota
- 291–306 Kahdeksan prinssin sota Kiinassa
- 296–299 Rooman–sassanidien sota. Narses hyökkää Armeniaan ja kukistaa caesar Galeriuksen. Diocletianus ja Galerius kukistavat lopulta sassanidit.
300-luku
- 337–350 Rooman–sassanidien sota
- 358–363 Rooman–sassanidien sota
- 367-369 Goottisota
- 376–382 Goottisota
400-luku
- 402-403 Goottisota (402–403)
- 406 Vandaalit, alaanit ja sveebit ylittävät Reinin.
- 421–422 Itä-Rooman–sassanidien sota.
- 425 Rooman sisällissota. Itä-Rooman keisari Theodosius II hyökkäsi Länsi-Roomaan kukistamaan usurpaattori Johannesta. Valentinianus III:sta tuli Länsi-Rooman keisari.
- 426 Aëtius kukisti visigootit Galliassa.
- 428 Aëtius kukisti frankit Galliassa.
- 429 Vandaalit hyökkäsivät Afrikkaan.
- 431–434, itäroomalainen armeija yritti lyödä takaisin vandaalit Afrikassa.
- 432–433 Rooman sisällissota, Aëtiuksen ja Bonifaciuksen välinen kamppailu.
- 436–438 Aëtius kukisti gootit Galliassa.
- 436–437 Aëtius kukisti burgundit.
- 439 Vandaalit valtasivat Karthagon.
- 440–441 Itä-Rooman–sassanidien sota.
- 450–453 Attilan johtamat hunnit hyökkäävät Galliaan. Katalaunien kenttien taistelu
- 455 Vandaalit hyökkäsivät Italiaan ja ryöstivät Rooman.
- 456 Rooman sisällissota, Ricimer kukistaa keisari Avituksen.
- 461 Keisari Majorianus yritti vallata takaisin Pohjois-Afrikan vandaaleilta.
- 463–465, Rooman sisällissota, Aegidius nousi kapinaan Galliassa Länsi-Rooman keisaria Libius Severusta ja Ricimeriä vastaan.
- 468 Länsi- ja Itä-Rooman yhteinen yritys vallata Pohjois-Afrikka vandaaleilta epäonnistui.
- 472 Rooman sisällissota, Gundobad kukisti keisari Anthemiuksen.
500-luku
- 502–505 Bysantin–sassanidien sota
- 527–532 Bysantin–sassanidien sota
- 532 Nika-kapina
- 533–534 Vandaalisota
- 535-554 Goottisota (535–554)
- 540–562 Bysantin–sassanidien sota
- 572–591 Bysantin–sassanidien sota
600-luku
- 603–628 Bysantin–sassanidien sota
- 633–651 Muslimit valloittavat Persian.
- 634–641 Muslimit valloittavat Syyrian, Egyptin ja Armenian Bysantin valtakunnalta.
700-luku
- 718–1492 Espanjan Reconquista
- 747-750 Abbasidien vallankumous, Abbasidit kukistavat Umaijadien kalifaatin.
800-luku
- 830-luvulla Rusien Paflagonian sotaretki
- 860 Rusien–Bysantin sota
900-luku
- 907 Rusien–Bysantin sota
- 941-944 Rusien–Bysantin sota
- 968–971 Rusien–Bysantin sota
- 988 Rusien–Bysantin sota
1000-luku
- 1000-1030 Ghaznin Mahmudin valloitukset
- 1018 Kiovan sotaretki
- 1024 Rusien–Bysantin sota
- 1030 Stiklestadin taistelu
- 1043 Rusien–Bysantin sota
- 1066 Stamfordin sillan taistelu
- 1066-1088 Normannivalloitus
- 1099 Ensimmäinen ristiretki
- 1101 Vuoden 1101 ristiretki
- 1107–1110 Norjan ristiretki
- 1108-1185 Ristiretket vendejä vastaan
- 1147–1149 Toinen ristiretki
- noin 1155 Ensimmäinen ristiretki Suomeen
- 1156 Hōgen-kapina
- 1160 Heiji-kapina
- 1180–1185 Genpei-sota
- 1187–1191 Kolmas ristiretki
- 1196-1290 Ristiretket Baltiaan
1200-luku
- 1202–1204 Neljäs ristiretki
- 1206-1337 Mongolivalloitukset
- 1209-1229 Albigenssiristiretki
- 1212 Lasten ristiretki
- 1219 Viides ristiretki
- 1221 Jōkyū-kapina Japanissa.
- 1228 Kuudes ristiretki
- 1248–1254 Seitsemäs ristiretki
- 1249 Toinen ristiretki Suomeen
- 1270 Kahdeksas ristiretki
- 1271 Yhdeksäs ristiretki
- 1293 Kolmas ristiretki Suomeen
- 1315 Morgartenin taistelu
- 1323–1326 Aragonian Sardinian valloitus
- 1337–1453 Satavuotinen sota
- 1343-1345 Yrjönyön kapina
- 1380 Kulikovon taistelu
- 1381 Englannin talonpoikaiskapina
- 1386–1404 Timur Lenkin hyökkäykset Georgiaan
1400-luku
- 1402–1413 Osmanien interregnum, hajaannuskausi, jonka aikana Bayezid I:n viisi poikaa sotivat keskenään vallan perimisestä.
- 1405–1407 Vietnamin–Kiinan sota, keisari Yonglen Kiina valtasi Vietnamin.
- 1409–1424 Keisari Yonglen sotaretket mongoleita vastaan
- 1418–1428 Vietnamin–Kiinan sota, Lam Sonin kansannousu ajoi Kiinan ulos Vietnamista.
- 1420–1436 Hussilaissodat
- 1434-1436 Engelbrektin kapina
- 1453 Konstantinopolin piiritys
- 1454-1466 Kolmetoistavuotinen sota
- 1455–1485 Ruusujen sota
- 1456 Belgradin piiritys
- 1467–1477 Ōnin-sota
- 1471–1493 Maulen taistelu
- 1494–1559 Italialaissodat
- 1495–1497 Venäjän–Ruotsin sota, vanha viha
- 1499 Svaabilaissota
1500-luku
- 1501-1512 Juuttiviha
- 1519-1521 Asteekkivaltakunnan valloitus
- 1520-1523 Ruotsin vapaussota
- 1522-1523 Ritarien kapina
- 1522 Rodoksen piiritys
- 1524-1525 Talonpoikaissota
- 1526 Mohácsin taistelu
- 1529-1543 Etiopian–Adalin sota
- 1529 Wienin piiritys
- 1529-1532 Inkojen sisällissota
- 1532-1552 Inkavaltion valloitus
- 1533–1536 Kreivisota
- 1536–1883 Araucon sota
- 1542-1543 Dacken sota
- 1546–1547/1555 Schmalkaldenin sota
- 1552 Kazanin kaanikunnan valloitus
- 1552–1576 Venäjän–Krimin sota
- 1554–1557 Suuri Venäjän sota
- 1556-1557 Koadjuuttorisota
- 1558-1583 Liivinmaan sota
- 1562–1598 Ranskan uskonsodat
- 1563–1570 Pohjoismaiden seitsenvuotinen sota
- 1568–1648 Alankomaiden vapaussota
- 1569 Astrahanin sotaretki
- 1570–1595 Pohjoismainen viisikolmattavuotinen sota
- 1592–1598 Japanin hyökkäykset Koreaan (ensimmäinen 1592–1593, toinen 1597–1598)
- 1594-1603 Yhdeksänvuotinen sota
- 1596–1597 Nuijasota
- 1597-1599 Sigismundin ja Kaarlen valtataistelu
- 1598-1660 Kuusikymmenvuotinen sota
- 1600 Sekigaharan taistelu
- 1600–1629 Puolan sota
- 1605-1618 Puolan–Venäjän sota
- 1609-1614 Jülichin perimyssota
- 1610–1616 Inkerin sota
- 1611-1613 Kalmarin sota
- 1614-1615 Osakan saarto
- 1615-1618 Uskok-sota
- 1618–1648 Kolmikymmenvuotinen sota
- 1622–1924 Intiaanisodat
- Pequot-intiaanien sota (kansanmurha) 1637
- Ranskalaisten ja irokeesien väliset sodat 1642–1698
- Hollantilaisten ja intiaanien väliset sodat 1643
- Kuningas Filipin sota 1675–1676
- Pueblo-intiaanien kapina 1680
- Ranskalaisten ja intiaanien sodat (intiaanit englantilaisten puolella)
- Kuningas Vilhelm III:n sota 1689–1697
- Kuningatar Annan sota 1702–1713
- Tuscaroran sota 1711–1715
- Dummerin sota 1724–1725
- Yrjö-kuninkaan sota 1748
- Ranskalaisten ja intiaanien sota (Seitsenvuotisen sodan yhteydessä) 1754–1763
- Pontiacin kapina 1763–1766
- Lordi Dunmoren sota 1774
- Luoteisalueen sota 1785–1795
- Creek-intiaanien sota 1813–1814
- Mustan Haukan sota (Black Hawk War) 1832
- Seminolisodat 1818–1858
- Siouxien sota 1854 (Black Hillsin taistelu)
- Cheyennejen sota 1857
- Siouxien sota 1862
- Sand Creek 1864
- Siouxien (muun muassa Hullu Hevonen) hyökkäys Fort Phil Kearneyn lähellä 1866
- Modokien sotaa Kaliforniassa 1860–1870-luvuilla
- Useiden heimojen sotaa Kalliovuorten ja Sierra Nevadan välisellä alueella 1860–1870-luvuilla
- Navajojen ja apassien sodat Texasissa, New Mexicossa ja muualla lounaassa 1850–1880-luvuilla
- Sugar Pointin taistelu 1898
- Four Cornersin yhteenotto 1907
- Hullun Käärmeen kapina 1909
- Kelley Creekin taistelu 1911
- Bluffsota 1914
- Bear Valleyn taistelu 1918
- Poseyn sota 1923
- Viimeinen pitkään hiljaisena olleen appassisodan hyökkäys Arizonassa vuonna 1924
- 1622-1644 Powhatansota
- 1637-1638 Shimabaran kapina
- 1641–1651 Englannin sisällissota
- 1648 Suolakapina
- 1648-1657 H’melnytskyin kansannousu
- 1648-1652 Fronde
- 1649-1653 Oliver Cromwellin Irlannin-valloitus
- 1652-1654 Ensimmäinen Englannin–Hollannin sota
- 1655–1661 Pohjan sota
- 1661-1662 Fort Zeelandian piiritys
- 1665-1667 Toinen Englannin–Hollannin sota
- 1669 Shakushainin sota
- 1672–1679 Ranskan–Hollannin sota
- 1675-1676 Kuningas Philipin sota
- 1676–1681 Venäjän–Turkin sota
- 1680 Suuri pueblokapina
- 1683-1699 Suuri Turkin sota
- 1688-1746 Jakobiittikapinat
- 1688–1697 Yhdeksänvuotinen sota
- 1686–1700 Venäjän–Turkin sota
- 1700–1721 Suuri Pohjan sota
- 1701–1714 Espanjan perimyssota
- 1710–1711 Venäjän–Turkin sota
- 1718–1720 Neliliiton sota
- 1722–1723 Venäjän–Persian sota
- 1733–1735 Puolan perimyssota
- 1735–1739 Venäjän–Turkin sota
- 1737–1739 Itävallan–Turkin sota
- 1739–1748 Sota Jenkinsin korvasta
- 1740–1748 Itävallan perimyssota
- 1741–1743 Hattujen sota
- 1756–1763 Seitsenvuotinen sota (myös suuri siirtomaasota)
- 1768–1774 Venäjän–Turkin sota
- 1775–1781 Yhdysvaltain vapaussota
- 1778–1779 Baijerin perimyssota
- 1787–1791 Itävallan–Turkin sota
- 1787–1792 Venäjän–Turkin sota
- 1788–1930-luku Australian rajaseutusodat
- 1788–1790 Kustaa III:n sota
- 1789-1799 Ranskan suuri vallankumous
- 1791-1804 Haitin vallankumous
- 1792–1802 Ranskan vallankumoussodat
- 1796 Venäjän–Persian sota
- 1802–1805 Ensimmäinen barbareskisota
- 1803–1815 Napoleonin sodat
- 1804–1813 Venäjän–Persian sota (1804–1813)
- 1806–1812 Venäjän–Turkin sota (1806–1812)
- 1808–1809 Suomen sota
- 1808–1811 Latinalaisen Amerikan itsenäisyyssodat
- 1810–1811 Meksikon vapaussota
- 1812–1815 Vuoden 1812 sota
- 1815 Toinen barbareskisota
- 1817–1858 Seminolisodat
- 1821–1832 Kreikan vapaussota
- 1826–1828 Venäjän–Persian sota (1826–1828)
- 1828–1829 Suur-Kolumbian–Perun sota
- 1828–1829 Venäjän-Turkin sota (1828)
- 1828–1829 Musta sota
- 1838-1842 Ensimmäinen afgaanisota
- 1840–1842 Ensimmäinen oopiumisota
- 1845–1872 Maorisodat
- 1846–1848 Meksikon–Yhdysvaltain sota
- 1848–1850 Ensimmäinen Saksan–Tanskan sota
- 1850-1864 Taiping-kapina
- 1854–1856 Krimin sota
- 1856–1860 Toinen oopiumisota
- 1857-1858 Sepoykapina
- 1857-1863 Pahangin sisällissota
- 1858-1862 Ranskan Indokiinan sota
- 1861–1865 Yhdysvaltain sisällissota
- 1861-1883 Araucanian valloitus
- 1864 Toinen Saksan–Tanskan sota
- 1864–1866 Espanjalais-eteläamerikkalainen sota
- 1864–1868 Käärmesota
- 1864–1870 Kolmoisliiton sota
- 1866 Preussin–Itävallan sota
- 1868 Britannian hyökkäys Etiopiaan 1868
- 1868–1869 Boshin-sota
- 1870–1871 Saksan–Ranskan sota
- 1872–1873 Modok-sota
- 1873-1903 Acehin sota
- 1877–1878 Turkin sota
- 1878-1880 Toinen afgaanisota
- 1879–1884 Tyynenmeren sota
- 1880–1881 Ensimmäinen buurisota
- 1884–1885 Kiinan–Ranskan sota
- 1891 Chilen sisällissota (1891)
- 1893–1894 Ranskan-Dahomeyn sota
- 1894–1895 Kiinan–Japanin sota (1894–1895)
- 1895–1896 Italian–Etiopian sota (1895–1896)
- 1896 Sansibarin sota
- 1897 Kreikan–Turkin sota (1897)
- 1898 Espanjan–Yhdysvaltain sota
- 1898–1902 Filippiinien ja Yhdysvaltain sota
- 1899-1901 Boksarikapina
- 1899–1902 Toinen buurisota
- 1899-1903 Tuhannen päivän sota
- 1899-1913 Moro-kapina
- 1900-1920 Dervišši-sota
- 1901–1902 Englannin ja Arojen valtioliiton sota
- 1902–1925 Saudi-Arabian yhdistymissota
- 1903-1904 Younghusbandin retkikunta
- 1904–1905 Venäjän–Japanin sota
- 1905-1907 Venäjän vuoden 1905 vallankumous
- 1909–1910 Toinen Rifin sota
- 1910-1920 Meksikon vallankumous
- 1911–1912 Italian–Turkin sota
- 1912–1913 Ensimmäinen Balkanin sota
- 1913 Toinen Balkanin sota
- 1913–1915 Kiinan–Mongolian sota
- 1914–1918 Ensimmäinen maailmansota
- 1917–1920 Viron vapaussota
- 1917–1920 Latvian vapaussota
- 1917–1920 Liettuan itsenäisyyssodat
- 1918 Suomen sisällissota
- 1918 Vienan retket
- 1918–1922 Venäjän sisällissota
- 1918–1920 Inkeriläisten kansannousu
- 1918–1919 Puolan–Ukrainan sota
- 1918–1919 Suurpuolan kapina (1918–1919), Saksalle kuulunut Posenin provinssi kapinoi liittyäkseen Puolaan.
- 1918-1920 Petsamon retket
- 1919 Aunuksen retkikunta
- 1919 Puolan–Tšekkoslovakian sota
- 1919 Kolmas afgaanisota
- 1919–1921 Puolan–Neuvosto-Venäjän sota
- 1919–1922 Kreikan–Turkin sota (1919–1922)
- 1919–1923 Turkin itsenäisyyssota
- 1919–1921 Irlannin vapaussota
1920-luku
- 1920 Puolan–Liettuan sota
- 1920–1926 Rifin sota
- 1920 Turkin–Armenian sota
- 1921 Puna-armeijan hyökkäys Georgiaan
- 1921–1922 Itäkarjalaisten kansannousu
- 1922–1923 Irlannin sisällissota
- 1927–1950 Kiinan sisällissota
- 1928-1929 Afganistanin sisällissota (1928–1929)
1930-luku
- 1932–1935 Chacon sota
- 1935-1936 Italian–Etiopian sota (1935–1936)
- 1935-1939 Neuvostoliiton ja Japanin rajasodat, sarja maiden välisiä kahakoita Mongoliassa, Mantšukuossa ja Primorjen alueella.
- 1936–1939 Espanjan sisällissota
- 1937–1945 Kiinan–Japanin sota (1937–1945)
- 1939 Slovakian–Unkarin sota
- 1939 Albanian valtaus
- 1939 Halhin-Golin taistelut
- 1939–1945 Toinen maailmansota
1940-luku
- 1941 Ecuadorin–Perun sota
- 1945–1949 Indonesian itsenäisyyssota
- 1945-1991 Kylmä sota
- 1945-1946 Azerbaidžanin kriisi
- 1946-1949 Kurdistanin itsenäisyysota
- 1946–1954 Indokiinan sota
- 1946–1949 Kreikan sisällissota
- 1947 Ensimmäinen Intian–Pakistanin sota
- 1947 Paraguayn sisällissota
- 1948–1949 Israelin itsenäisyyssota
- 1948–1958 La Violencia
- 1948–1960 Malaijan kriisi
1950-luku
- 1950 Kiinan–Tiibetin sota
- 1950–1953 Korean sota
- 1952–1960 Mau-mau-kapina
- 1953-1959 Kuuban vallankumous
- 1954–1962 Algerian sota
- 1955-1975 Vietnamin sota
- 1955–1972, 1983–2005 Sudanin sisällissota
- 1956 Poznańin kansannousu
- 1956 Unkarin kansannousu
- 1956 Suezin kriisi
- 1957–1958 Ifnin sota, Ranska ja Espanja vastaan Marokko
- 1958 Toinen Taiwaninsalmen kriisi Kiinan kansantasavallan ja Kiinan tasavallan välillä.
- 1959 Tiibetin kansannousu
- 1959–1961 Ruandan sisällissota (1959–1961)
- 1960–1965 Kongon kriisi
- 1960-1996 Guatemalan sisällissota
- 1961 Sikojenlahden maihinnousu
- 1961 Bisertan kriisi
- 1961–1974 Angolan itsenäisyyssota
- 1961-1991 Eritrean itsenäisyyssota
- 1962 Kiinan–Intian sota
- 1962 Brunein kapina
- 1962–1970 Pohjois-Jemenin sisällissota
- 1963-1974 Guinea-Bissaun itsenäisyyssota
- 1963–1966 Indonesian–Malesian konfrontaatio
- 1964–1979 Rhodesian sisällissota
- 1964- Kolumbian sisällissota
- 1964 Sansibarin vallankumous
- 1964–1974 Mosambikin itsenäisyyssota
- 1965 Toinen Intian–Pakistanin sota
- 1966–1989 Etelä-Afrikan rajasota
- 1966–1988 Namibian itsenäisyyssota
- 1967 Kuuden päivän sota
- 1967–1970 Biafran sota
- 1967-1970 Suezin kanavasota
- 1967–1975 Kambodžan sisällissota
- 1968-1998 Pohjois-Irlannin levottomuudet
- 1968 Tšekkoslovakian miehitys
- 1969- Moro-konflikti
- 1969 Jalkapallosota tai 100-tuntinen sota El Salvadorin ja Hondurasin välillä.
- 1969 Ussurin rajavälikohtaus
- 1969- Papuan konflikt
1970-luku
- 1970-1971 Jordanian sisällissota
- 1971 Bangladeshin itsenäisyyssota
- 1971 Kolmas Intian–Pakistanin sota
- 1973 Jom kippur -sota
- 1974 Kyproksen miehitys
- 1974–1991 Etiopian sisällissota
- 1975 Länsi-Saharan vapaussota
- 1975–2002 Angolan sisällissota
- 1975- Cabindan konflikti
- 1975–1990 Libanonin sisällissota
- 1976-1983 Likainen sota
- 1976-2005 Acehin itsenäisyyssota
- 1977–1979 Ogadenin sota
- 1977–1992 Mosambikin sisällissota
- 1977–1991 Kambodžan–Vietnamin sota
- 1978–1987 Tšadin–Libyan konflikti
- 1978 Operaatio Litani
- 1978-1979 Ugandan–Tansanian sota
- 1978- Turkin ja PKK:n konflikti
- 1979–1989 Afganistanin sota
- 1979–1992 El Salvadorin sisällissota
- 1979 Kiinan–Vietnamin sota
- 1979–1982 Tšadin sisällissota
1980-luku
- 1980–1988 Irakin–Iranin sota
- 1982 Falklandin sota
- 1982 Libanonin sota 1982
- 1983 Grenadan miehitys
- 1983–2009 Sri Lankan sisällissota
- 1984- Siachenin konflikti
- 1984– Turkin ja PKK:n konflikti
- 1988– Somalian sisällissota
- 1988 Kurdistanin itsenäisyyssota
- 1988–1996 Vuoristo-Karabahin sota
- 1989-1990 Operaatio Just Cause
- 1989–1992 Afganistanin sisällissota (1989-1992)
- 1989 Romanian vallankumous
- 1989–1996 Liberian ensimmäinen sisällissota
- 1989-1991 Kurdistanin itsenäisyysota
1990-luku
- 1990–1994 Ruandan sisällissota (1990–1994)
- 1990–1995 Ensimmäinen tuaregikapina
- 1990 Kuwaitin miehitys
- 1990-1991 Persianlahden sota
- 1991–1995 Kroatian sota
- 1991 Slovenian sota
- 1991–2002 Sierra Leonen sisällissota
- 1991–2002 Algerian sisällissota
- 1991–1993 Georgian sisällissota
- 1991-1992 Etelä-Ossetian sota (1991–1992)
- 1991-2000 Djiboutin sisällissota
- 1992 Transnistrian sota
- 1992-1993 Abhasian sota (1992–1993)
- 1992–1995 Bosnian sota
- 1992–1997 Tadžikistanin sisällissota
- 1993 Venäjän kriisi
- 1993–2006 Burundin sisällissota
- 1994–1998 Tšadin toinen sisällissota
- 1994–1996 Ensimmäinen Tšetšenian sota
- 1994 Jemenin sisällissota
- 1995 Cenepan sota
- 1996–1997 Kongon toinen sisällissota
- 1996-2001 Afganistanin sisällissota (1996-2001)
- 1996–2006 Nepalin sisällissota
- 1996–1997 Ensimmäinen Kongon sota
- 1997-1999 Kongon tasavallan sisällissota
- 1998–1999 Kosovon sota
- 1998– Kongon kolmas sisällissota
- 1998-2002 Toinen Kongon sota
- 1998-1999 Guinea-Bissaun sisällissota
- 1999- Nigerian šariakonflikti
- 1999 Kargilin konflikti
- 1999 Ituri konflikti
- 1999 Dagestanin sota
- 1999-2000 Itä-Timorin kriisi 1999
- 1999–2003 Liberian toinen sisällissota
- 1999–2009 Toinen Tšetšenian sota
- 2000-2005 Al-Aqsan intifada
- 2000–2006 Laosin konflikti
- 2000 Terrorismin vastainen sota Jemenissä
- 2001– Afganistanin sota
- 2001 Makedonian konflikti
- 2001 Bangaladeshin-Intian rajakonflikti
- 2002-2007 Norsunluurannikon sisällissota
- 2003–2011 Irakin sota
- 2003 Baluchistanin sota
- 2003 Keski-Afrikan tasavallan sota
- 2003- Darfurin konflikti
- 2004–2006 Waziristanin konflikti
- 2004-2015 Huthikapina
- 2004 Haitin konflikti
- 2004- Kivun konflikti
- 2005–2010 Tšadin kolmas sisällissota
- 2005 Länsi-Saharan vapaussota
- 2006 Libanonin sota 2006
- 2006–2009 Somalian sota
- 2006– Meksikon huumesota
- 2007–2009 Toinen tuaregikapina
- 2008 Venäjän–Georgian sota
- 2008-2009 Operaatio Valettu lyijy
- 2009- Pohjois-Kaukasian levottomuudet
- 2009- Etelä-Jemenin konflikti
2010-luku
- 2011 Libyan sisällissota
- 2011-2013 Irakin levottomuudet
- 2011– Syyrian sisällissota
- 2011- Siinain levottomuudet
- 2012-2015 Malin sisällissota 2012
- 2014- Itä-Ukrainan sota
- 2014- Libyan toinen sisällissota
- 2014 Operaatio Suojaava reuna
- 2015- Jemenin sisällissota
- 2016 Armenian ja Azerbaidžanin rajakonflikti 2016
Vaikka maailmassa on paljon hyvää, on siinä paljon pahaakin. Se mikä on kaikenkattavaa, sillä ei ole vastakohtaa. Kaiken tämän jälkeen luotan vain siihen mikä on. Menen jonnekin sinne mikä ei ole tästä maailmasta. Annan anteeksi kaiken sen mikä ei ole todellista. Tiedän että totuutemme on yhteinen ja täysin rakastava. Joku osa meistä on ikuinen eikä ole tästä maailmasta. Kaikki on annettu anteeksi ja vapautettu. Aamen.
"Pelko on tehnyt kaiken, mitä luulet näkeväsi. Kaiken erillisyyden, kaikki erityisominaisuudet, kaiken sen erilaisuuksien moninaisuuden, jonka luulet tekevän maailmasta sellaisen kuin se on. Niitä kaikkia ei ole olemassa. Rakkauden vihollinen on ne keksinyt. Rakkaudella ei kuitenkaan voi olla vihollista, joten pelon ajatuksiin ei ole mitään syytä, niillä ei ole olemusta eikä seurauksia. Niitä voidaan etsiä, mutta ei löytää. Tänään emme tuhlaa tätä päivää etsimällä sellaista, jota ei voi löytää."
"On mahdotonta nähdä kahta maailmaa. Anna minun ottaa vastaan Jumalan (Rakkauden) minulle tarjoama voima, niin että en näkisi mitään arvoa tässä maailmassa ja löytäisin vapauteni ja pelastuksen." -IOK
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)