torstai 31. elokuuta 2017

Ongelmat ovat mielen tekemiä

Paula Coppel: 
Joten yksi tapa auttaa itseään ja toisia on huomata, että ne ovat vain ajatuksia ja harjoitella niiden tarkkailemista mieluummin kuin kiinnittyä niihin?

Eckhart Tolle: 
Kyllä, kuka tahansa joka lukee tämän ja kokee sen merkitykselliseksi, on jo herännyt. Kuka tahansa, joka lukee tämän haastattelun ja kokee sen merkityksettömäksi, ei ole vielä herännyt. Jotta voit tunnistaa näiden sanojen avulla ilmaistut perustotuudet, pienen avautumisen täytyy jo olla sisälläsi, sillä vain siellä voit tunnistaa sen. Ajatus yksin ei voi tunnistaa henkisiä totuuksia, vaikka se olisi erittäin kehittynyt ajatus. Se on mahdotonta. Tämän vuoksi näet usein tiedotusvälineissä koulutettuja ihmisiä, jotka katsovat henkisiä kirjoja, mutta he ovat niin samaistuneita omiin ajatus prosesseihinsa, etteivät he tajua niitä. He kirjoittavat arvosteluja tai artikkeleita ymmärtämättä koko asiaa. He eivät pysty näkemään asian sisintä olemusta. Se ei ole heidän vikansa; se ei johdu heistä henkilökohtaisesti. Se on ihmisen tila ja sen mieleen samaistumisen tila. Eikä älykkyys itsessään auta. Ihmisellä voi olla kaksi tai kolme tohtorin arvoa; se ei vie häntä yhtään lähemmäs henkistä oivallusta. Itse asiassa se voi viedä kauemmas siitä.
Yksi tapa päästä lähemmäs tätä oivallusta on, että silloin kun ajattelet että sinulla on isoja ongelmia, kysyt itseltäsi; 'Mikä ongelma minulla on tällä hetkellä?' Yleensä huomaat, ettei sinulla ole ongelmaa tällä hetkellä, sillä istut tässä ja hengität, katselet ulos ikkunasta ja kaikki on hyvin. On tarpeeksi ilmaa. Olet saanut tarpeeksi ruokaa tänään ja vaikket olisikaan saanut tarpeeksi ruokaa, sekään ei olisi ongelma vaan ehkä haaste. Haasteita on olemassa, mutta ongelmat ovat mielen tekemiä. Haasteet ovat jotain joihin voi käydä käsiksi ainoastaan tässä hetkessä ja ne vaativat toimintaa. Joten jos sinulla ei ole rahaa, voit käyttää mieltäsi ja sanoa; 'Mitä voin tehdä?' ja sitten olla hiljaa. Älä käytä mieltäsi ilman hiljaisuutta, sillä jos alat käyttää mieltä ilman hiljaisuutta, saatat hyvin pian kadottaa itsesi mieleen ja alat huolehtia. Huolehtiminen tarkoittaa, että mieli hallitsee sinua. Huolehtiminen on aina turhaa. Ratkaisu ei tule koskaan huolehtimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti