maanantai 21. elokuuta 2017

Transsendettiseen maailmaan astuminen

"Kaikkein paras työkalu erityisyyden välittömään eheytymiseen on nyt-hetki. Ego- itsemme mieli on täynnä joko menneisyyttä koskevia ajatuksia tai tulevaisuutta koskevia odotuksia. Se ei kykene olemaan tässä ja nyt, sillä kun sulaudumme täysin tähän hetkeen, emme enää ole sidoksissa aikaan vaan elämme ikuisuutta. Tässä hetkessä ei ole ajatuksia menneisyydestä, murheista ja rajoituksista. Tässä arvokkaassa hetkessä ei tapahdu toiseen ihmiseen projisointia, sillä olemme vapaita kaikesta arvostelusta ja tuomitsemisesta. Nyt-hetkessä oleminen on transsendenttiseen maailmaan astumista.
Millaisia olisimme muille ja itsellemme, jos mielessämme ei enää olisi kielteisiä ajatuksia, pelkoja ja uskomuksia? Millaisia me olisimme ilman minkäänlaista pelkoa ja ajatuksia kärsimyksestä, vihasta tai turhautumisesta? Totuus on se, etteivät ajatuksemme ole yhtä kuin me itse, vaan sen sijaan me projisoimme tämän todellisuuden ego-itsestämme käsin eikä mikään siinä ole totta. Jos kerran haluamme niin kovasti vapautua kärsimyksestä, meidän on tajuttava, että kaikki kärsimys on alitajuista seurausta egomme ajattelusta ja siitä seuranneista uskomuksista.

Kun seuraavan kerran tapaamme rakkaimpamme, voimme valita astua nyt-hetken tilaan ja nähdä heidät vailla mitään menneisyyttä. Voimme nähdä heidät tuomitsematta heitä ajatuksissamme mitenkään ja antaa heidän Yhdentyneen itsensä paljastaa sen valkean totuuden, jonka meidän vääristyneet havaintomme ovat niin kauan alleen peittäneet."

Nouk Sanchez, Tomas Vieira 

2 kommenttia: