lauantai 10. joulukuuta 2016

Totuus ei ole asioiden tietämistä...

 ...eikä muuntunut tietoisuuden tila

"Siihen ei voi kasvaa tai kehittyä. Se ei ole tunne tai tietoisuuden tila. Tämä saattaa olla vähän vaikeampi ymmärtää, ennen kuin tajuaa sen, että tunne ja tietoisuus ovat sama asia, tai tarkemmin sanottuna, että tunteet ovat tietoisuuden tiloja. Esimerkiksi, tulin puoli tuntia sitten tänne alas nuotiolle ja aloin puhua. Me kaikki päädyimme epätavanomaiseen tietoisuuden tilaan yhdessä - jonkinlaiseen ryhmäeuforiaan. Vartin tai kahdenkymmenen minuutin kuluttua olimme jälleen palanneet tavanomaiseen tietoisuuden tilaamme. Tämä on esimerkki muuntuneesta tietoisuuden tilasta, joka ei oikeastaan poikkea kovinkaan paljon vaikkapa sokeasta raivosta tai korvia myöten rakastumisesta. Kun tällaista tilaa tarkastelee myöhemmin normaalista tietoisuuden tilasta käsin, näyttää siltä kuin olisi ollut aivan eri ihminen. Huumeet, hengitysharjoitukset, mietiskely ja muut asiat voivat muuttaa tietoisuuden tilaa, mutta itsensä oivaltaminen- totuuden oivaltaminen- ei ole tietoisuuden tila. Se on pikemminkin tietoisuutta ilman tilaa."

"Totuus ei ole idea tai käsite. Sitä ei löydy kirjastoista tai viisaiden puheista. Se ei tule yhtenä oivalluksen välähdyksenä tai huippukokemuksena. Se ei ole autuas tunne tai ekstaasi. Se ei ole käsite, joka tulee ymmärtää, tai tunne, joka tulee kokea. Se ei ole sydämessä tai mielessä. Se on niiden ulottumattomissa."

"Henkisessä heräämisessä on kyse totuuden löytämisestä. Täytyy heittää menemään kaikki se, mikä ei vie totuuteen. Totuus ei ole asioiden tietämistä- te tiedätte jo aivan liikaa. Se on ei- tietämistä. Se ei ole todelliseksi tulemista vaan epätodelliseksi tulemattomuutta niin, että jäljelle jää vain totuus. Jos haluatte papiksi, lamaksi, rabbiksi tai teologiksi, silloin teidän täytyy oppia kaikenlaista- niin paljon, että se täyttää koko elämänne ja vieläkin enemmän. Mutta jos haluatte ymmärtää totuuden, prosessi on aivan toisenlainen, ja kaikkein viimeisimmäksi tarvitsette lisää tietoa."

JED McKENNA: Henkinen valaistuminen- hitonmoinen juttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti