Google+ Followers

keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Rakkaus, jolla ei ole vastakohtaa


"Kärsimyksen hyväksyminen on matka kuolemaan. Tuskaan syventyminen, sen olemassaolon salliminen, koko huomion kohdistaminen siihen merkitsee tietoista kuoleman kohtaamista. Tämän kuoleman kuoltuasi oivallat, ettei kuolemaa ole- ei mitään pelättävää. Vain ego kuolee."
"Kun olet poistanut kaksi parisuhteita tuhoavaa tekijää eli kärsimyskehon ja mieleen ja asenteisiin samastumisen, parisuhteessanne alkaa kukoistaa onni, jos myös kumppanisi tekee samoin. Sen sijaan että peilaisitte toisiinne tuskaanne ja tiedostamattomuuttanne, sen sijaan että tyydyttäisitte egonne keskinäisiä riippuvuuden tarpeita, te heijastattekin toisiinne syvältä sisästänne kumpuavaa rakkautta, joka syntyy, kun oivallatte ykseytenne kaiken olevan kanssa.
Tämä on rakkautta, jolla ei ole vastakohtaa.
Jos kumppanisi on yhä samaistunut mieleen ja kärsimyskehoon sinun ollessasi niistä jo vapaa, tämä on melkoinen haaste- ei sinulle, vaan kumppanillesi. Ei ole helppoa elää valaistuneen ihmisen kanssa, tai pikemminkin se on niin helppoa, että ego kokee sen äärimmäisen uhkaavaksi.
Muista, että ego tarvitsee ongelmia, ristiriitoja ja `vihollisia` lujittamaan sitä erillisyyden tuntua, josta sen ominaislaatu riippuu. Valaistumattoman kumppanin mieltä turhauttaa syvästi, etteivät sen hievahtamattomat asenteet kohtaa mitään vastustusta. Ne alkavat siksi horjua ja menettää voimaansa. On jopa `vaara`, että ne romahtavat tyystin, niin että niille rakentunut ego häviää.
Kärsimyskeho vaatii palautetta ja jää nyt sitä ilman. Väittelyn, dramatiikan ja ristiriidan tarve jää tyydyttämättä."


"Kun antaudut sille mitä on ja olet täysin läsnä tässä hetkessä,
menneisyys menettää mahtinsa. Tällöin avautuu Olemisen tila, jonka mieli on peittänyt. Suuri hiljaisuus ja rajaton rauha nousevat sydämessäsi, ja tuohon rauhaan kätkeytyy suuri ilo, ja ilossa piilee rakkaus. Ja kaiken ytimessä on pyhä ja mittaamaton, Se, jota ei voida nimetä."

Eckhart Tolle
Harjoituksia läsnäolon voimasta

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti