Google+ Followers

torstai 29. toukokuuta 2014

Tarviiko rakkaus ansaita?

Sain inspiksen kirjoittaa lisää rakkaudesta. Nyt mietiskelen sitä, että miten rakkautta tavoitellaan ja että tarviiko rakkaus ansaita? Kysymyshän on pohjimmiltaan vain olemisen tunteesta ja läsnäolosta, hyväksytyksi tulemisesta semmoisena kuin on.
Kaiken tavoittelemisen taustalla on kokea rakkaus, ykseys. Rakkauden tavoittelemisen taustalla on aina tulla hyväksytyksi ja kokea itsensä tärkeäksi. Ihminen haluaa olla olemassa ja tuntea rakkautta. Mutta miten sitä täällä tavoitellaan?

JULKISUUS JA MAINE : "Hei! katsokaa kuinka hyvä olen, katsokaa kuinka tärkeä olen, huomatkaa minut, haluan olla rakastettu ja hyväksytty, olen olemassa!! Erotun edukseni, joten minulla on paremmat tsäänssit löytää todellinen rakkaus. Kun olen julkisuuden henkilö, niin saan vanhempanakin valita nuoren ja kauniin tai komean rakkauden. Tavista ja köyhää ei halua kukaan rakastaa."

MATERIA : "Kun ostan uuden auton tai talon niin naapurit ja työkaverit huomaavat minut, silloin olen hyvä ja menestyvä ihminen, silloin ansaitsen vaimoni ja ystävieni rakkauden...materia luo turvaa ja osoittaa minun rakkauteni perhettäni kohtaan. Olen siis hyvä mies tai hyvä nainen, jokaisen silmissä."

STATUKSET JA ARVOMERKIT : "Katsokaa minua, huomatkaa minut; Olen nähnyt paljon vaivaa siihen, että minä olen yhteiskunta kelpoinen. Nyt minut huomataan ja olen vihdoinkin rakkauden arvoinen. On upeaa että minut muistetaan vielä kuolemani jälkeenkin. Ahkeruuteni palkitaan joka suunnasta, tahdon lisää meriittejä!!"

USKONNOT : "Kun koen syyllisyyttä ja pelkoa, niin olen Jumalan/Rakkauden arvoinen. Kun elän pelossa ja nuhteessa niin Jumala/Rakkaus armahtaa minut. Kun kiellän muut henkiset näkemykset, niin Jumala hymyilee minulle. Kun toimin kirjan mukaan, niin pääsen taivaaseen. Vain minä olen oikeassa ja muut väärässä. Haluan Jumalan rakkauteen keinolla minä hyvänsä. Rakkauteni kaipuu ei tule tästä maailmasta ja haluan täältä nopeasti pois, todelliseen rakkauteen. Kotiin, paratiisiin."

ULKONÄKÖ : "Kun otan sen ja sen tatskan, niin minut huomataan. Kun käyn punttisalilla ja minulla on treenattu kroppa, minut huomataan ja saan osakseni ihailua ja rakkautta. Minua suorastaan halutaan ja ehkäpä jopa kadehditaan. On pakko olla näyttävä ja hakea ikuista elämää. Kun seuraan viimeiset muoti virtaukset, niin olen listan kärkipäässä ja vastakkainen sukupuoli huomaa minut. Tahdon olla esillä. Haluan laihduttaa ja ostaa aina vaan paremman näköisiä vaatteita ja värjätä hiukseni kerran kuussa. Huonolla ulkonäöllä kukaan ei rakasta minua enkä koskaan tapaa sielunkumppaniani. Rakkaus vaatii panostusta, tavalla tai toisella!!"

PARISUHDE : "Kun otan jatkuvasti huomioon rakkaani, niin kelpaan hänelle pidempään. Rakkaus on ansaittava!! Kun teen miten hän haluaa, niin olen hänen arvoisensa!! On mieluummin oltava ottamatta riskejä, sillä haluan omistaa hänet ja hänen rakkautensa. Olisi noloa erota taas ja sitten tuntisin itseni yksinäiseksi eikä kukaan rakastaisi minua enää. Meillä on lapset ja kulissit kunnossa, liialliselle tunteilulle ja itsensä avaamiselle ei ole varaa. Riskejä ei voi ottaa, mieluummin voin pahoin tässä vankilassa. Haluan olla rakastettu ja hyväksytty hinnalla minä hyvänsä!"

SINKKU ELÄMÄ : "Enää en uskalla seurustella koska pelkään sitoutumista. Pelkään että menetän vapauden ja rakkauden. Haluan irtosuhteita, koska saan näin enemmän rakkautta ja hyväksyntää. En halua kohdata omia pimeitä puoliani, joten on turvallisempaa olla yksin ja erillään. "Peiliin" katsominen on kuitenkin pelottavaa, koska joudun kohtaamaan itseni ja raadollisen menneisyyteni. Tahdon kuitenkin hellyyttä ja olla rakastettu..ehkä se oikea vielä löytyy....? (toivon kipinä rakkaudesta;-)"
SOSIAALISUUS : "Kun en ole tuppisuu ja osaan kommunikoida jokaisen ihmisen kanssa, niin minut huomataan ja saan mielihyvää, ehkäpä jopa rakkautta. Kun osaan naurattaa ja tehdä ihmiset hyvälle tuulelle niin saan hyvää palautetta ja kauniita katseita. Minut on huomattu, rakastan huomatuksi tulemista, koska haluan hyväksyntää ja rakkautta. En halua menettää kasvojani muiden silmissä, se on pahin pelkoni. Huonona päivänä on hymyiltävä ja eri tilanteisiin on osattava ottaa oikea naamari esiin. Turha pelleily ja leikittely pois, niin säilyy maine."

YHTEISKUNTA : "Kun toimin kaikkien sääntöjen mukaan ja olen tunnollinen veronmaksaja, niin olen kaikien silmissä kunnon kansalainen enkä mikään "sosiaalipummi". Kun uskon kaikki normaalit käytännöt ja asiat, niin olen hyväksytty muiden silmissä. Riskejä ei voi ottaa, sillä saatan jäädä yksin ja sehän tietää rakkaudettomuutta. En voi kuunnella omaa sisäistä ääntäni, koska se voi sanoa toista kuin mitä naapurin jaska sanoo..pääsen siis helpommalla kun tuomitsen intuition hörhöjen jutuksi. Kyllä yhteiskunta ja politiikot tietää paremmin. Pelkään tuomiota, oli se sitten esimieheni, tuomarin tai Jumalan."

TIETO : "Kun kerään kaiken mahdollisen tiedon tiede lehdistä iltapäivälehtiin asti, niin petaan itselleni "varman" pohjan, jossa tuntea turvallisuutta elämää kohtaan. Jos joku alkaa puhumaan jostain asiasta niin tiedän mistä puhutaan. Saan huomiota osakseni enkä jää kakkoseksi. Olen arvostettu ja tunnen olevani olemassa. Minua on helpompi rakastaa kun olen viisas. Tappiota en halua kokea, koska häviäjät eivät saa rakkautta. Luusereita tai "tyhmiä" ei kukaan halua."

RAHA : "Raha luo turvallisuutta ja rahalla saa mitä haluan, jopa rakkautta. Kauniit naiset ja komeat miehet ovat suosittuja ja kaikki haluavat heidän seuraansa. Jos minulla ei ole rakkautta, aitoutta ja hellyyttä niin ainakin rahaa minulla on, ja saan ostettua itselleni vaikka joka päivä jotain kivaa. Raha vapauttaa minut kokemaan rakkautta elämää kohtaan. Raha on vaurauden ja menestymisen merkki. Köyhää ja yksinkertaista elämää viettävää ei kukaan halua. Köyhät ovat tylsiä ja yksinäisiä. Rahalla saan treffi pyyntöjä ja seuraa yöksi. Köyhän seura ei kiinnosta ketään. Köyhästä ei ole kenellekään mitään hyötyä. On hienoa katsoa ihmisten loistetta silmistä, kun ilmoitan olevani rahallisesti rikas. Rahan kautta saan viihdykettä jos tunnen itseni yksinäiseksi ja rahalla saan matkustella ja seurustella ihmisten kanssa. Raha antaa minulle rakkauden tunteen. Ilman rahaa en edes tiedä mitä rakkaus on...silti sydämessäni on tyhjä kohta joka ei täyty rahalla, en edes erota sitä mikä on aitoa ja mikä ei...Nyt minusta tuntuu että kaikki on vain rahani perässä, köyhänä ainakin tiesin heti kuka rakastaa minua aidosti ja kuka ei. Rahalla voin myös lahjoa, jos tulee tiukka paikka."TIEDE : "Tiede luo minulle tarkoituksen täällä maailmankaikkeudessa. Kun tiede todistaa jonkin asian todeksi, niin tunnen eläväni siinä rakkaudessa jonka tiedän. Koska en voi tietää totuutta, haluan rakkaudenkin tietää tieteen kautta. Rakkautta ei voi nähdä joten haluan sen ainakin tietää. On helpottavaa tietää tutkimuksien kautta maailmaa, koska silloin saan hieman balsamia epävarmaan olooni. En usko mihinkään ennenkö näen, mutta silti rakastan kukkia, eläimiä, lapsiani, miestäni, naistani, perhettäni, ystävääni, elokuvia, autoani...jne. Mistä tämä rakkauden kaipaus tulee? Mistä itse rakkaus tulee? Matkustan omalla tavallani tieteen kautta rakkauteen, jonka haluan kokea."

TYÖNTEKO : "Kun teen paljon töitä ulkoisesti, niin olen hyödyksi yhteiskunnalle, elätän perheeni hyvin. Jos en tee töitä niska limassa niin olen huono isä tai huono äiti lapselle ja huono vaimo tai huono aviomies. Kun teen paljon ylitöitä niin minäkuvani pullistuu ja on mukava kehuskella kavereille, että kuinka aika ei riitä mihinkään. Ajan riittämättömyys on muodikasta tässä ajassa. Kovia työmiehiä arvostetaan sillä "se ken ei työtä tee, ei syömänkään pidä". Työnteon avulla minut hyväksytään ja saan arvostavia kommennetteja ja rakkautta perheeltäni ja yhteskunnalta. Työvoima toimistossakin saan helpommin kehut ja kakkukahvit, jos olen kärvistellyt epäonnellisena 40 vuotta samassa työpaikassa. Näin kuulun joukkoon, rakkauden joukkoon."

SYÖMINEN JA JUOMINEN : "Juon alkoholia viikonloppuisin unohtaakseni epävarman itseni, syön suklaata sydänsuruihin ja pitzaa krapulaan, niin minun ei tarvitse kohdata todellisuutta. Pienessä hönössä tunnen olevani tärkeä ja arvostettu. Mikään huoli ei minua paina ja elämäni loistaa. Humalassa olen rohkea ja tunnen olevani osa ykseyttä, osanen rakkautta. Humalassa saan huomioo ja ihmisiä ympärilleni. Viina on viisasten juoma ja poistaa yksinäisyyden tunteen. Olen kännissä parempi rakastajakin. Kännissä kaikki on kuninkaita eikä henkisiä mietiskelyjä tai muita lässytyksiä tarvita. Kaipaan siis rakkautta pohjimmiltani. Haluan olla olemassa."

RAKKAUS : "Rakkaudesta puhuminen on ällöä ja hippien tyhjänpäiväisiä juttuja. Rakkaus on pelkkää hömppää eikä semmoista ole olemassakaan. Vaikka kiellän suu vaahdossa rakkauden tai Jumalan olemassaolon, niin silti kaipaan hellyyttä, seksiä ja ihania kokemuksia. Silti tiedän mitä tapahtuu kun arvot menettävät otteensa kun todellakin rakastuu. Rakastan luontoa ja lapsiani sekä elämääni ja ehkä jopa perhettäni. Rakkaus siis täytyy olla olemassa..."

JOUKKOON KUULUMINEN: "Kun liityn johonkin ryhmään, uskontoon, jengiin, kirkkoon, armeijaan, työpaikkaan, opiskelupaikkaan, bändiin, harrastus toimintaan, jääkiekko koukkueen faniksi jne. niin voin tuntea olevani elossa ja hyväksytty. Tunnen että minua rakastetaan. Olen siis tärkeä. Olemme yhtä perhettä. Kun teen asiat hyvin, niin syytä pelkoon ei ole. Pohjalla on siis ykseyden tunteen tunteminen. Halu kokea rakkautta tällä pienellä pallolla ikuisessa universumissa."

 MENNEISYYS: "Kun rakkaus osuu kohdalleni, niin haluan paeta menneisyyteen, koska silloin oli kaikki paremmin tai huonommin. En halua samoja pettymyksiä kokea kuin menneisyydessäni koin, mutta haluan vähintäänkin yhtä kivoja asioita joita koin. Haluan vertailla koska minun on vaikeaa kohdata rakkaus tässä ja nyt. En halua pilata rakkauttani, mutta silti minulla on menneisyyteni, mitä siis teen? Kun katson häntä niin näen oman menneisyyteni. Haluan oppia rakastamaan ja vastaanottamaan rakkautta, mutta kun suutun niin otan menneisyytemme esiin. Kaiken pohjalla on halua olla rakastettu ILMAN MENNEISYYTTÄ, tässä ja nyt. Rakkaus on läsnäoloa."

HENKINEN MATERIALISMI: "Kun ostan kaikki henkiset kirjat ja tankkaan pääni täyteen rakkauden sanomaa, niin minusta tulee automaattisesti rakastava ja ihana. Kun käyn kaikki messut ja henkiset piirit lävitse, niin koen rakkauden. Kun poistan kaikki negatiiviset ihmiset ympäriltäni ja kasaan elämäni vain positiivisilla ja ihanilla ihmisillä, niin elän rakkaudessa ja ihanuudessa. Kuitenkin joudun hetken päästä toteamaan, että elämä kohtelee minuakin miten sattuu ja joudun kohtaamaan omat pimeät puoleni. Rakkauteen on kuitenkin kova hinku. Rakkauden nälkä on kova. Kun olen kaikkien tuntema ja suosiota nauttiva henkinen opettaja, niin saan huomiota, hyväksyntää ja rakkautta. Vasta silloin olen turvallisilla vesillä, vai olenko rakentanut itselleni vain uuden identiteetin? Rakkaus vain ON."


Tässä muutamia esimerkkejä siitä miten haluamme kokea rakkautta ja hyväksyntää. Onnelliseksi tämän homman tekee se, että meidän ei tarvitse ANSAITA rakkauttamme, koska olemme syntyneet tänne rakkaudesta, elämme rakkaudessa ja kuolemme rakkauteen.
Missään muualla emme voi edes kokea rakkautta kuin sisällämme meissä itsessämme. Voimme elää ja hengittää rakkautta jokainen hetki. Koemme rakkauden tässä hetkessä. Mikään ulkoinen status tai ulkoinen asia ei voi viedä meidän voimaa valita rakkaus. Joten on aivan sama miten ulkoista maailmaa ilmentää. Mikään ulkoinen ei voi meitä erottaa kuin vain mielessä, mutta sekään ei ole totta. Kaikessa on pohjimmiltaan kyse rakkauden kaipuusta. Myös tällä kirjoituksella. Kaikki pahuuskin on vain rakkauden pyyntöä ja odottaa oivallustaan siitä että kaikki on hyvin...
T: Jake (joka haluaa lisää tatuointeja, rakkautta, rahaa, henkisyyttä ja kivoja vaatteita;-)


4 kommenttia:

 1. Kiitos Jarkko, niin näinhän me täällä toimitaan, ainaki minä- millo enemmän unes, millo vähemmä.

  VastaaPoista
 2. Kiitti kommentista, Pirre ymmärs pointin heittämällä...olemme unessa, ennemmän tai vähemmän ;-)

  VastaaPoista
 3. Toki toimimme maailmassa mutta sisäinen rauhamme ei ole maailmasta...näin toimintamme saa jatkoa mutta nyt ei enää unessa vaan tietoisina....;-) <3

  VastaaPoista
 4. Äiti Teresa:" Katsohan, loppujen lopuksi on niin, että kaikki tapahtuu meidän ja Jumalan välillä; ei koskaan meidän ja joidenkuiden toisten."

  VastaaPoista