Google+ Followers

torstai 21. maaliskuuta 2013

mies joka myi sielunsa saatanalle


Mikä saa ihmisen ostamaan tuhansia äänitteitä, käymään sadoilla keikoilla, lukemaan vuodesta toiseen uusimmat uutiset, opettelemaan aikuisiällä soittamaan(tekemään satoja biisejä ja videoita)? Mikä saa mielialan vaihtumaan, uskollisesti kaveeraamaan ja kahlaamaan loputtomasti levykaukaloita? Mikä saa puhumaan loputtomasti ja innostuneesti suu vaahdossa uusimmista julkaisuista, mikä saa pukeutumaan tietynlaisesti...mikä saa mielen alistumaan äänellisen demonin alle?..ja mikä saa ihmisen kirjoittamaan tätäkin blogausta? No sehän on tietysti minun henkilökohtaisesti isoin tekojumala. Oikea antikristus, jolle on olen ilmeisesti myynyt jo 30 vuotta sitten sieluni... eli MUSIIKKI. Kauheimmat kiitokseni Iron maidenille,pelastit mut korkeakoulutukselta,urheilulta ja tylsältä aikuisuudelta.


Musiikki tuntuu olevan iso asia kollektiivisestikin kaikessa. Se soi niin kaupassa, hississä, radiossa, nuorten kännyköissä, työpaikoilla ja elokuvien taustoilla. Musiikki hallitsee trendejä ja bändipaidat koristavat julkkisten päällä. Musiikkivideot valtaavat youtubet ja jopa iltapäivälehtien kannet netissä. Ihmiset eivät lähde lenkillekään ilman musiikkia, puhumattakaan autolla ajamisesta. Kaveruuttakin saattaa yhdistää musiikki ja yhteiset puheenaiheet koskevat musiikkia esim. "oletko kuullut jo uusimman nightwishin?" Euroviisuvoittokin on maailman kovin juttu, jos se sattuu osumaan oman maan kohdalle. Vain elämää ja voice of finland ohjelmat on niidenkin ihmisten katselussa, jotka eivät muuten musiikista pitäisi. Viimeistään pienessä nosteessa avaudutaan ja heitetään aikuisen roolit narikkaan. Facebook seinää koristaa jatkuvasti ihmisten linkittämät suosikki biisit. Radio pauhaa lähes joka duunarin työpaikalla. Isojen bändien comebackit ovat kansainvälinen puheenaihe...ja onhan musiikkia käytetty sodissakin kidutusvälineenä. Musiikkia saatetaan pitää jopa kommunikoimisen välineenä, ja bändissä soittavana tiedän, että siinä voi kokea hyvinkin voimakasta yhteenkuuluvuuden tunnetta ja flowta. Musiikkia voi pitää jopa henkisen kasvun välineenä. Sitä voi oppia kuuntelemaan tyhjentäen ajatukset tai sitten se voi opettaa elämään kurinalaisesti esim. treenaamalla. Musiikki voi opettaa intuition merkitystä tai itse musiikin kuuntelijaa voi oppia jopa tuntemaan....aika monen kotiakin koristaa iso tai pieni levyhylly. Koulussakin on musiikin tunti.


Musiikki saa ihmiset kokoontumaan konsertteihin, baareihin ja discoihin. Pyhiinvaellusmatkoja tehdään niin Jim Morrissonin haudalle kuin festareille. Jopa kirkossakin soi urut ja virret. Henkisillä hörhöillä on new age musiikki. Konserteissa näkee hypnotisoidun massan, joka huitoo nyrkkiä ilmaan kun käsky käy. Genrejä ja ryhmiä perustetaan ja jopa lapset pistetään laulukilpailuihin. Haastatteluun pääset jos olet musiikkialan julkkis. Kirjastoissa ja kirjakaupoissakin on musiikille omat osastot.  Musiikin vaikutuksista tehdään jatkuvasti tutkimuksia. Musiikkia käytetään agressiivisten tunteiden hoitoon,esim. suomen suurin metal festivaali TUSKA on yksi rauhallisimmista festareista.

Musiiikkia käytetään niin aivopesuun kuin masennuksen hoitoonkin. Sitä käytetään myös unelmoimiseen, romantiikkaan ja nostalgisiin muisteloihin...niin ja jopa rakastelun taustalle. Mitä olisi perjantai bileet ilman musiikkia? Mistä muistetaan menneet vuosikymmenet? niinpä, musiikista. Kun puhelimesi soi niin mikä sieltä kuuluu? Todennäköisesti suosikki biisisi. Jääkiekko otteluissa soi musiikki fiilistä nostattamaan. Hiusmallikin katsotaan useasti omalta idolilta. Jos menet hiljaiseen luontoon, niin siellä soi musiikki. Linnut laulavat, puro solisee ja puut humisevat tuulen voimasta,olen kuullut laulavia koiriakin. Sateen ropina kesällä kuulostaa ihanalta, puhumattakaan jylhästä jyrinästä eli ukkosesta. Hiljaisuuskin soi.


Oletko muuten koskaan joutunut miettimään että mihin porukkaan kuulut?: Oletko teddy, psychobilly, punk, hippi, discohile, jazzari, hevari(glam, hard rock, thrash,death, grind, goth..jne.),poppari, hoppari..vai jo kysymyksestä ulos kasvanut tavallinen radio rockin kuuntelija?

Eipä tässä mitään sen kummempia, taidampa pistää stereot päälle, olenkin tässä istunut jo tovin hiljaisuudessa. Tuli eilen ostettua taas uusia äänilevyjäkin kirpparilta..ja piru vie postiinkin ilmestyi MOKOMAN uusi vinyyli ja kasa haloo helsingin cd:tä. Ei voi muuta kuin alistua tahtoonsa.  Ei muuta kuin tötteröt sojoon,fiiliksen mukaan ja stereot kovempaa, nuoruus päättyy hautaan. Let there be ROCK!

Tämä kirjoitus on omistettu kaikille niille jotka tietävät Elviksen, the Beatlesin, Beethovenin, Rolling Stonesin, Jimi Hendrixin, Mötley Cruen, Dingon tai Eppu Normaalin.

T: Jakeflame

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti