keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Tyytyväisyys pintaväreilyjen takana

"En näe maailmaa sellaisena kuin se on
Näen maailman sellaisena kuin itse olen."


Joulu meni, lenkillä käyden ja hedelmäsalaattia syöden, paras lahja itselleni. Ei perhejuhlia, ei lahjoja, ei muodollisuuksia. Vain omat arkisen ihanat tavat. Seuraavaksi uuden vuoden hössötys ;-)
T:Jake"Minusta vain tuntuu, että on oltava jotain syvempää, jotain kaikista mielialoista ja tapahtumista riippumatonta!"On olemassa tyytyväisyyttä, johon mielen pintaväreilyt, tunteet tai mitkään aistimukset eivät vaikuta, olivat ne kuinka karkeita tai hienovaraisia tahansa. Se ei ole tyytyväisyyttä "jostakin", joten mikään ei voi horjuttaa sitä. Se on itsessään tyytyväinen, itsestään säteilevä, itsessään täydellinen. Se on uppoutunut oman olemasaolonsa autuuteen, eikä tavoittele mitään erillistä täydentääkseen itseään.Tästä tyytyväisyydestä nousee koko maailmankaikkeus. Sen leikkiin kuuluu, että olet tyytymätön egokeskeisen nautinnon väliaikaisuuteen, että koet tunteellisten huippujen ja aallonpohjien jatkuvan vaihtelun-koko epävakaan vastakohtien ja ilmiöiden maailman."


"Käytämme paljon energiaa pitääksemme yllä positiivista ajattelua, itsemme kehittämistä ja itsemme ymmärtämistä, kuvitellen että ponnistelumme johtavat pysyvään onnellisuuden tilaan. Tämä kuluttaa valtavasti mielen ja ruumiin voimavaroja. Hetkenkin hellittäminen johtaa taantumiseen ja taas on ponnisteltava entistä kovemmin. Kierrämme loputonta kehää, katse jatkuvasti suunnattuna johonkin kuviteltuun pisteeseen tulevaisuudessa tai mielen kuvittelemaan lopputulokseen. Ne ovat molemmat mahdottomia tavoittaa."
Mooji

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti