sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Charlie Chaplin perusasioiden äärellä”Kun aloin rakastaa itseäni, ymmärsin, että ahdistus ja tunnetasolla kärsiminen olivat vain oireita siitä, että elin vastoin omaa totuuttani. Tänä päivänä tämän käytöksen korvaa AITOUS.

Kun aloin rakastaa itseäni, ymmärsin kuinka pahasti voin loukata jotakuta jos yritän pakottaa hänet käyttäytymään halujeni mukaan vaikka tiedän, että ajoitus ei ole oikea ja hän ei ole valmis, ja vaikka kyse on itsestäni. Tänä päivänä tämän käytöksen korvaa KUNNIOITUS.

Kun aloin rakastaa itseäni, lakkasin kaipaamasta toisenlaista elämää ja huomasin, että kaikki ympärilläni rohkaisi minua henkiseen kasvuun. Tänä päivänä kutsun tätä KYPSYYDEKSI.

Kun aloin rakastaa itseäni, ymmärsin, että olen aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja kaikki tapahtuu juuri oikealla hetkellä, joten voin olla rauhassa. Tänä päivänä kutsun tätä ITSEVARMUUDEKSI.

Kun aloin rakastaa itseäni, lakkasin pihistämästä omaa aikaani ja  suunnittelemasta valtavia projekteja tulevaisuuteen. Nyt teen vain asioita, jotka tuovat minulle iloa ja onnea. Asioita, joita rakastan tehdä ja jotka saavat sydämeni soimaan. Teen ne omalla tavallani ja omaan rytmiini ja kutsun tätä YKSINKERTAISUUDEKSI.

Kun aloin rakastaa itseäni, jätin taakseni kaiken, mikä ei ollut hyväksi terveydelleniruoat, ihmiset, asiat, tilanteet, kaiken, mikä veti minua alaspäin ja poispäin itsestäni. Ensin kutsuin tätä asennetta terveeksi itsekkyydeksi, mutta nyt tiedän, että se on ITSENI RAKASTAMISTA.

Kun aloin rakastaa itseäni, lakkasin yrittämästä olla aina oikeassa ja siitä lähtien olen ollut vähemmän väärässä. Tänä päivänä kutsun tätä VAATIMATTOMUUDEKSI.

Kun aloin rakastaa itseäni, kieltäydyin elämästä menneisyydessä ja huolehtimasta tulevaisuudesta. Nyt elän tässä päivässä, päivä kerrallaan, ja kutsun tätä TYYTYVÄISYYDEKSI.

Kun aloin rakastaa itseäni, tajusin, että mieleni voi tehdä minut sairaaksi ja vaivata minua. Mutta kun löysin yhteyden sydämeeni, mielestä tuli sydämen arvokas liittolainen. Tänä päivänä kutsun tätä yhteyttä SYDÄMEN VIISAUDEKSI.

Meidän ei tarvitse enää pelätä riitoja, yhteenottoja tai muitakaan ongelmia itsemme tai muiden kanssa. Tähtienkin yhteentörmäyksistä syntyy uusia maailmoja. Se on ELÄMÄÄ

-Charlie Chaplin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti