perjantai 12. toukokuuta 2017

Sää (ja mää) olemme hyviä opettajia!

Vuodenaikojen vaihtelut

Meillä on neljä rikasta ja vaihtelevaa vuoden aikaa. Jos olisi aina 30-40 astetta hellettä, sekään ei olisi välttämättä kaikkien mielestä niin rikasta eikä mukavalta tuntuvaa. Me eletään ehkä maailman rikkaimmassa maassa monien asioiden suhteen, myös sään suhteen. Totta on myös se, että ihan kaikkeen ulkoiseen ei voi aina vaikuttaa, mutta omaan suhtautumiseen toki voi. Voimme pettyä vain omiin odotuksiimme, joten sää (ja mää) on erittäin hyvä opettaja! ;-)
Näiden vaihtelevien säiden jälkeen alkaa jo naurattamaan Pekka Poutaakin:


Täytyy kyllä sanoa, että olen (lähes jokaisena) aamuna lenkkeillyt raikkaassa ja aurinkoisessa säässä.
Muutama viikko ja on jo kesäkuu!

Toivon silti vähälumista kesää! ;-)

Vain sillä on merkitystä miten asioita katsot, miten koet ne? Hyväksytkö sen mitä näet vai taisteletko asioita vastaan?Muutokset ja roolit

Minusta MM-lätkäjoukkue tarvitsisi just nyt kannustusta, uskoa ja tsemppausta. Ei dissaamista ja matoan alta vetämistä (siinä meni medialle ja lätkäkansalle terkut!). Ilmatkin on ne mitä ne on tuoden oman vaihtelunsa, joten siinäkin jäljelle jää vain asian hyväksyminen. Elämä on hyvää jos sen ajattelee hyväksi. Aina ei ole kivaa eikä aina asiat menee mahtavasti, mutta elämä on kuitenkin pohjimmiltaan hauskaa näytelmää ja sinulla on valta ajatella toisin. Elämä on kuin teatteri esitys. Ihan kuin olisimme ITSE tulleet tänne katselemaan omaa näytöstämme. 
On monenlaisia vaihteluita ja tapahtumia eikä aina voi voittaa! (Paitsi poikkeuksen tekee tietysti tappara;-).
Tarvitseeko näytelmän esittäjän ottaa kaikkea niin tosissaan? Jos ongelma onkin siinä, että samaistumme liikaa omaan rooliimme, joka sekin vaihtelee läpi elämän. Vertailemme rooleja keskenään ja arvomme ihmisarvon roolien mukaan. On jääkiekon pelaajan rooleja, opettajia, muusikoita, työläisiä, työttömiä, äitejä, isiä, pappeja, sotilaita, rauhaturvaajia, lääkäreitä, poliiseja, guruja, onnellisia ja onnettomia...on niin montaa roolia kuin esittäjääkin! Mikään noista ei ole totta, se on vain hassun hauskaa mielikuvitusta! Jokaisen roolin sisällä on vielä päivässä 60 000 ajatusta joihin olemme samaistuneena, joten ei ole ihme että maailma makaa toisinaan hieman ristiriitaisissa merkeissä.
Rauha on meissä sisällä kaiken tämän näytelmän takana ja siellä on kaikki hyvin. Missä olit ennenkuin ilmestyit tänne tarinaan? Ja mihin menet kun tarina loppuu? Vastaus on että et mihinkään. Se sama ikuisuus on tässä ja nyt. Ota lepo vaan. Elämä on hyvin vaikka et ajattelisi elämästä samaa :-) <3

Kesää kohti ystävät
JakeEi kommentteja:

Lähetä kommentti