maanantai 3. lokakuuta 2016

Riippuvuussuhteesta aitoon ihmissuhteeseenVoimmeko muuttaa riippuvuussuhteen aidoksi ihmissuhteeksi?

Kyllä. Olemalla läsnä ja voimistamalla läsnäoloa. Tämä tapahtuu suuntaamalla huomiosi aina vain syvemmälle nykyhetkeen. Asut sitten yksin tai kumppanin kanssa, tässä on avain aitoon ihmisuhteeseen. Jotta rakkaus kukoistaisi, läsnäolosi valon täytyy olla tarpeeksi vahva, jotta ajattelija tai kärsimyskeho eivät saisi sinua valtaansa, etkä erehtyisi luulemaan niitä omaksi itseksesi. Vapautus, pelastus, valaistuminen on sitä, että koet olevasi Oleminen ajattelijan takana, hiljaisuus mielen melun taustalla, rakkaus ja ilo ahdistuksen alla. Irtaudut kärsimyskehosta kohtaamalla ahdistuksen läsnäolon tilassa ja siten muuttamalla sen. Ajatteluun samaistumisen voit katkaista tarkkailemalla hiljaisena sivustakatsojana ajatuksiasi ja käyttäytymistäsi. Erityistä huomiota on syytä kiinnittää mielesi toistamiin kuvioihin ja egon näyttelemiin rooleihin.
Jos lakkaat sijoittamasta "minuutta" mieleen, siitä häviää pakonomaisuus eli tuomitsemisen ja arvostelemisen tarve, ja sen vastustaminen mikä on. Vastustus ja arvostelu luo ristiriitaa, draamaa ja uutta kärsimystä. Heti kun arvostelu loppuu ja hyväksyt sen mikä ON, vapaudut mielestä. Olet tehnyt tilaa rakkaudelle, ilolle ja rauhalle. Lopeta ensin itsesi arvosteleminen ja lakkaa sitten arvostelemasta kumppaniasi. Suhteen muuttumista vauhdittaa eniten se, että hyväksyt kumppanisi juuri sellaisena kuin hän on, haluamatta arvostella tai muuttaa häntä millään tavoin. Tämä vie sinut välittömästi egon tuolle puolen. Kaikki mielen leikit ja riippuvuuden aiheuttama takertuminen ovat silloin ohi. Ei ole enää uhreja eikä syypäitä, ei syyttäjiä eikä syytettyjä. Tähän päättyy myös molemminpyolinen riippuvuussuhde. Et joudu enää mukaan toisen alitajuisiin kuvioihin ja niiden mahdollistamiseen. Silloin joko eroatte - rakastavassa hengessä- tai etenette yhdessä aina vain syvemmälle nykyhetkeen. Olemiseen. Voiko se olla noin yksinkertaista? Kyllä se on näin yksinkertaista.

Rakkaus on olemisen tila. Rakkautesi ei ole ulkopuolella. Se on syvällä sisimmässäsi. Et voi koskaan kadottaa sitä, eikä se voi jättää sinua.
Se ei ole riippuvainen toisesta kehosta, jostakin ulkoisesta muodosta. Läsnäolosi hiljaisuudessa voit tuntea oman muotoa vailla olevan ja ajattoman todellisuutesi, sen ilmentymättömän elämän, joka antaa voiman fyysiselle muodollesi. Voit tuntea saman elämän syvällä kaikkien muiden ihmisten, kaikkien elävien olentojen sisimmässä. Näet muodon ja erillisyyden verhon taakse. Tämä on ykseyden toteutumista. Tämä on rakkautta.
Mitä on Jumala? Ikuinen Elämä kaikkien elämän muotojen tuolla puolen. Mitä on rakkaus? Tuon Elämän läsnäolon tuntemista syvällä sisimmässäsi ja kaikissa olennoissa. Sen toteuttamista. Siksi kaikki rakkaus on Jumalan rakkautta.

Eckhart Tolle
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti