sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Etsimisen oravanpyörä

Olen meditoinut, käynyt kursseilla, lukenut monia henkisyyttä käsitteleviä kirjoja. Yritän olla tilassa, jossa ei ole vastustamista. Mutta jos kysyt, olenko saavuttanut todellisen ja pysyvön rauhan, rehellinen vastaukseni on "ei".
Miksi en ole saavuttanut sitä? Mitä muuta voi tehdä?

Etsit vastusta yhä ulkopuolelta, etkä pääse irti etsimisen oravanpyörästä. Ehkä seuraava kurssi antaa vastauksen, ehkä joku uusi tekniikka. Sanoisin sinulle. Älä etsi rauhaa. Älä etsi mitään muuta tilaa. Ole siinä, missä nyt olet. Muussa tapauksessa aikaansaat sisäistä ristiriitaa ja tiedostamatonta vastarintaa. Anna itsellesi anteeksi se, ettet ole rauhan tilassa. Sinä hetkenä, jolloin täydellisesti hyväksyt ei-rauhan, se muuttuu rauhaksi. Kaikki minkä hyväksyt täydelliseksi, vie sinut rauhaan. Tämä on antautumisen ihme.

Eckhart Tolle


2 kommenttia:

  1. Tolle viisas mies,keskity vaik tekemään lähimmäisille, esim vap eht duuniin,tai muuten huomio pois itsensä tarkkailust,kyllä se sieltä,ku unohdat kurssit,eikä täs moni nirvanaa lähelle tuu pääseen,antaa itselle anteeks oman epätäydell ja joku kundi on ns ristillä virunut,jotta meil armo

    VastaaPoista
  2. Jollekin Unknownille haluisin sanoa että lähimmäisille ei tarvitse uhrautua ellei se tule "automaattisesti". Pelkkä läsnäolo itselle riittää. Sitä kautta opettaa "muillekin", että rakkaus on tässä ja nyt. Ulkomaailmaa ei kannata muuttaa, muuttaa mieluummin oman mielen sen suhteen :-)

    VastaaPoista