Google+ Followers

perjantai 4. joulukuuta 2015

Takertuminen on kuolemista-mietiskely

Tässä on kyse virheestä, jonka useimmat tekevät suhteessa toisiin. He yrittävät rakentaa pysyvän pesän elämän alituisesti liikkuvaan virtaan.

Ajattele jotakuta, jonka rakkautta kaipaat. Haluatko olla tälle henkilölle tärkeä ja erityinen? Haluatko vaikuttaa hänen elämäänsä?

Haluatko tämän ihmisen välittävän sinusta ja olevan sinusta kiinnostunut erityisellä tavalla? Jos niin on, avaa silmäsi ja näe, että kutsut typerästi ihmisiä varaamaan sinut itsesi heille, rajoitat vapauttasi heidän hyväkseen, kontrolloit käytöstäsi, kasvuasi ja kehitystäsi siten, että se sopii yhteen heidän etujensa kanssa.

Aivan kuin toinen sanoisi sinulle: "Jos halauat olla minulle merkityksellinen, sinun on sovittava minun ehtoihini. Nimittäin sillä hetkellä, jolloin lakkaat vastaamasta odotuksiini, lakkaat myös olemasta merkityksellinen." Etkö haluakin, että olet jollekulle merkityksellinen? Niinpä sinun on maksettava vapautesi menettämisestä. Sinun on tanssittava toisen ihmisen pillin tahdissa, aivan samoin kuin sinä vaadit muita tanssimaan omasi tahdissa, jos he haluavat olla sinulle merkityksellisiä.

Pysähdy nyt kysymään itseltäsi, onko vaivanarvoista maksaa niin paljon vähästä.

Kuvittele, että sanot sille ihmiselle, jonka erityistä rakkautta tahdot: "Anna minun olla vapaasti oma itseni, ajatella ajatuksiani, tyydyttää makuani, seurata taipumuksiani, käyttäytyä tavalla, joka sopii minulle."

Sillä hetkellä, jona sanot nämä sanat, ymmärrät, että pyydät mahdottomia. Sen pyytäminen, että saisit olla jollekin merkityksellinen, tarkoittaa oikeastaan sitoutumista mielyttämisen tehtävään- vapauden menettämiseen sen sen seurauksena. Käytä tämän ymmärtämiseen niin paljon aikaa kuin tarvitset.

Ehkä olet nyt valmis sanomaan: "Pidän mieluummin oman vapauteni kuin sinun rakkautesi." Jos voisit joko saada seuraa vankilaan tai kiertää maata vapaana ja yksin, kumman valitsisit?

Sano siis sille ihmiselle: "Annan sinun olla vapaasti oma itsesi, ajatella ajatuksiasi, tyydyttää makuasi, seurata taipumuksiasi, käyttäytyä tavalla, joka sopii sinulle."

Sillä hetkellä, jona sanot nämä sanat, panet merkille yhden tai kaksi sanaa:

1. Sydämesi joko vastustaa näitä sanoja ja paljastaa sen ripustautujan ja riistäjän, joka olet (sinun on siis aika tutkia sitä virheellistä uskomustasi, ettet voi olla onnellinen tai elää ilman sitä ihmistä);

2. tai sydämesi yksinkertaisesti lausuu ne sanat, ja siinä samassa kaikki kontrolli, manipulointi, riistäminen, omistamisen halu ja mustasukkaisuus katoavat.

Havaitset jotain muuta:

3. Se ihminen lakkaa automaattisesti olemasta sinulle merkityksellinen ja tärkeä.

Hänestä tulee tärkeä itsessään, niin kuin auringonlasku ja sinfonia ovat kauniita itsessään- ei tarjoamiensa hedelmin tai varjon vuoksi.

Testaa tätä sanomalla uudestaan nämä sanat: "Annan sinun olla vapaasti oma itsesi..."

Sanomalla nämä sanat olet vapauttanut itsesi. Olet nyt valmis rakastamaan. Sillä ripustautuessasi et suinkaan et suinkaan tarjoa toiselle rakkautta, vaan kahletta, joka sitoo sinut ja rakastettusi toisiinne. Rakkautta voi olla vain vapaudessa. Tosi rakastava haluaa rakkaalleen parasta, mikä edellyttää erityisesti rakkaan vapauttamista rakastavasta.

Anthony De Mello: Rakkauden tiellä

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti