Google+ Followers

torstai 24. joulukuuta 2015

Joulua maasta taivaaseen
On jouluaatto ja ihmiset taas hehkuttavat joulua maasta taivaaseen.
Olen huomannut, että ihmisillä on kova tarve hiljentymiseen ja rituaaleihin, vaikkakin joulupyhien mennessä ohitse kaiken maailman hihhulointi kielletäänkin ja oravanpyörä jatkuu arjen palattua entistä kovempaa vauhtia.
On keskikesän juhlaa, halloweenia, pääsiäistä, vappua, synttäreitä, häitä, nimipäiviä, uutta vuotta, kasteita, hautajaisia, ystävänpäiviä jne. Ihmiset kerääntyvät ryhmiin ja jengeihin joissa tehdään valoja ja uskollisuus lupauksia. Ihmiset menevät markkinoille, perhetapahtumiin, konsertteihin, teattereihin ja uutena vuotena valetaan tinoja, pidetään tupareita, harjakaisia, mennään naimisiin ja ostetaan kihlasormuksia. Uskotaan tonttuihin ja joulupukkiin, tehdään jouluruuat vaikka niistä ei niin välitettäisikään. Ostetaan lahjoja ja lähetellään joulukortteja. Ammutaan raketteja.
Nämä samat ihmiset sitten katsovat kieroon jos joku meditoi, joogaa tai käy kirkossa hiljentymässä. Jos joku rukoilee tai puhuu syvällisiä, niin häntä katsotaan kieroon. Kyse on kuitenkin pohjimmiltaan samasta asiasta eli hiljentymisestä ja rakkaudesta. Mielestämme on löydettävä joulurauhaa. Rituaalin voi keksiä omanlaisensa eikä aina tarvitse olla yleisten uskomustensa valloittama.


Dualistisessa maailmassa saattaa käydä myös näin...;-)


Minulla ei ole rituaaleja vastaan mitään, ne ovat hyvä tapa katsoa syvemmälle elämän rikkauteen, omaan sisäiseen rakkauteen. Oivaltaen alitajuisesti tai tietoisesti sen, että olemme yhtä ja perusolemuksemme on rakkaus ja sen jakaminen. Pääasia on, että pysähtyy hetkeksi miettimäään omia toimiaan eikä kulje kuin robotti muiden mukana koskaan kyseenalaistamatta omia uskomuksiaan.

Aika usein ihmisten kanssa jutellessa käy ilmi, että joulustakin haetaan vain rauhallista yhteiseloa ja lepoa. Monille se merkitsee antamista ja rakkauden jakamista.
Itse jotenkin en osaa enää sokeasti tarttua tiettyyn "pakolliseen" toimintaan vaan haen sen suoraan itsestäni, vaikka ihan tavallisena maanantai aamuna tai kun illalla menen nukkumaan saatan mietiskellä, lukea ja hiljentyä. Haluan pitää "rituaalini" hiljaisesti arjessani, syvällä itsessäni. Jos ei muuta, niin kuuntelen vaikka musiikkia tai muuten vaan yritän pysyä läsnä itselleni/toisille.

Ympäri maailmaa ihmisellä on kova tarve harjoittaa rituaaleja, näytti ne sitten kuinka hyviltä tai pahoilta tahansa. Oli se sitten länsimainen tapa kävellä haustausmaalla tai istua Jumalan palveluksessa tai oli se sitten saatanallinen kokoontuminen pentagrammin edessä tai mantrojen hymäily Buddha patsaan edessä. Viidakon keskellä alkuasukas heimokin tekee omat rituaalinsa eikä se tee heistä yhtään sen huonompia.
Valitettavasti monilta ihmisiltä puuttuu kokonaisuuden hahmottaminen ja ymmärrys siitä, että me toimimme kulttuurin mukaan. Sen mukaan mitä meille on opetettu ja mihin olemme alkaneet uskomaan. Kollektiivinen uni ja yksilötason uskomukset. Huonoin ja kehittynein tapa on syyllistää ja tuomita toisen tapa uskoa omiin rituaaleihinsa ja uskomuksiinsa.
Loppupelissä koko ELÄMÄ on yksi pelkkä rituaali ikuisuuden keskellä. Yksi pelkkä uskomus järjestelmä. Me kovin useasti katsomme vain sen oman pienen ja rajoittuneen putken läpi jonka ulkopuolelle jää kokonaisuus ja ymmärrys siitä, että UNIversumi on todella suuri sen edessä mihin uskomme. Kaikki täällä on yhtä USKOMUSTA ja rituaalien tarkoitus on yrittää löytää todellisuus, vaikkakin kovin usein se vain vaivuttaa meidät entistä enemmän syvempään uneen.

Jokaisella on oikeus nähdä joulu sellaisena kuin sen näkee. Siinä on mielen vapaus.

Paras joulukuva mitä olen koskaan nähnyt! ;-)
Olen henkkilökohtaisesti päättänyt, että joulu merkitsee minulle yksinkertaisuutta, uudelleen syntymistä sekä ylösnousemista mielessäni. Ei joulukiireitä, ei joulukinkkuja, ei lahjomista (paljoo), ei "pakollisia" rituaaleja vaan vapautta. Mahdollisimman alkuperäistä "Jakea".Jouluaaton kävely. Joulu voi näyttää myös tältä:

Sitten päätin katsoa vähän tarkemmin. Mitä se minulle viestii? Katson siis oman mieleni lävitse, mitä haluan nähdä.
Kaikki kuvat on otettu muutaman sadan metrin sisällä:HYVÄÄ JOULUA SINULLE! MITEN SITÄ VIETÄTKIN, SE ON JUURI OIKEA TAPA SINULLE!!! 
RAUHAA JA RAKKAUTTA!!!

T:Jake

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti