Google+ Followers

lauantai 24. lokakuuta 2015

Rakkaudesta (Mooji)Kysyjä: Voisitko sanoa jotain rakkaudesta?

Mooji: Rakkaus on elämää ja elämä rakkautta. Ennen mitään muuta, rakastat itsesi. Tämä rakkaus on rakkautta ja iloa olla, olla olemassa—ensimmäinen tarrautuma. Se tulee sen jälkeen, kun identifioituminen tähän tiettyyn kehoon on tullut. Tätä aiemmin sinulla oli ainoastaan "Minä Olen"-intuitio, joka on vain persoonaton läsnäolo. Myöhemmin idetifioidut kehoon ja tunnet "olen tämä." Tämä on egon käyttöönotto ja syntymä— "minun", epätodellisen itsen. Ensin itserakkaus, sitten rakkaus, viha tai välinpitämättömyys muita kohtaan… mutta oletan, että toivoit kuulevasi intiimeistä suhteista ja emotionaalisesta rakkauselämästä.
[Naurua]

K: Kyllä. Miksi ihmissuhteet ovat niin haasteellisia, kivuliaita ja täynnä kamppailua?

M: Koska et tunne omaa Itseäsi. Kuvittelet olevasi tarvitseva ego, siksi haluat aina jotain "toiselta". Et ole tyytyväinen itsessäsi. Kuvittelet väärin, että toinen voi täyttää kaipuusi täyttymykseen, mutta täyttymys voidaan ainoastaan oivaltaa, kun tiedät kuka todellisuudessa olet. Uskot, että ihmissuhteet tekevät sinut onnelliseksi, jota ne voivat näyttää tekevän, niin kauan kuin ne kohtaavat projektiosi.

K: Haluaisin saavuttaa tasapainon.

M: Unohda kaikki tämä! Mieli aiheuttaa kaikki ongelmat. Se haluaa aina lisää ja lisää. Se ei ole koskaan tyytyväinen. Niin monia ajatuksia, niin paljon haluja ja projektioita, se ei lopu koskaan. Halujen maha ei koskaan täyty! Ensin, tiedä oma Itsesi ja mikään ei vaivaa sinua.

K: Elämä on haluja. Kuinka voidaan elää ilman niitä?

M: Pötypuhetta! Et tiedä mitä sanot. Mieli on täynnä haluja, mutta et ole mieli. Tiedät mielen, siksi olet ennen sitä, olet erillään siitä. Löydä tämä ymmärrys ja olet onnellinen löytäessäsi, että olet tämä koskematon läsnäolo. Elät hyvinkin ilman mieltä. Käytä mieltä ainoastaan käytännön asioihin; se on parasta mielen käyttöä.

K: Olen lukenut, että monet pyhimykset elivät parisuhteessa.

M: Se on totta. Siinä ei ole mitään vikaa. He nauttivat toisistaan ilman tarrautumista, jos se oli heidän kohtalonsa. Jotkut heistä kärsivät ja heidän oli paettava säilyttääkseen rauhansa ja mielenterveytensä. Silti he tiesivät tämän olevan vain heidän karmastaan ulos tulevaa leikkiä, heidän mielensä pysyivät sulautuneena olemisen sydämen sisällä. Ideasi ihmissuhteista perustuu haluihin ja voimakkaaseen keho-mieli tarrautumiseen, siksi kärsit—he eivät kärsineet. Oivaltanut ei pidä sellaisia ideoita mielessään. Heidän mielensä ovat tyhjiä kuin avaruus, vapaa henkilöllisestä identifioitumisesta.

(Mooji suomi)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti