Google+ Followers

lauantai 24. lokakuuta 2015

Olemisen ihme


"Tiedämme jossakin syvällä sisimmässämme olevamme vain "pilvilinnoja" ja ettei meillä ole ajatustarinaa suurempaa todellisuutta. Niimpä yritämme epätoivoisesti rakentaa itsellemme perustuksia, kasvattaa juuria ja ankkuroida itsemme, ja niin alamme kiintyä asioihin, työhömme, toisiin ihmisiin, ajatuksiin, ideoihin ja ideologeihin toivoen kiihkeästi näiden pelastavan meidät ja että ne antaisivat meille ne perustukset, jotka meistä itsestämme puuttuvat. Takerrumme raivoissamme uskomuksiin, idoleihin, mielemme ja eri ihmisten luomiin elämänkatsomuksiin ja uskontoihin, mutta kaikkien uskomusten yllä roikkuvat epäilyksen pilvet: pelkäämme pohjimmiltamme, että se, mihin olemme niin kovasti takertuneet, haihtuukin pois. Kuten buddhalaiset ovat aina tienneet-kaikki muodot ovat pysymättömiä. Näin me takerrumme entistä lujemmin, ja sama noidankehä jatkuu jatkumistaan kuolemaamme saakka."

"Me olemme aina, jo nyt kinnittyneitä johonkin paljon itseämme suurempaan. Me olemme jo kiinni tässä hetkessä, jumalallisessa, Ykseydessä, ja kuitenkin yritämme käytännöllisesti katsoen kaikella, mitä teemme, vihjata, ettei näin olisi. Kaikki pyrkimyksemme olla enemmän läsnä, kaikki mitä teemme päästäksemme lähemmäs valaistumista- juuri nämä asiat pitävät meidät yhä varmemmin loitolla Alkulähteestä. Se salaisuus, jota niin kiihkeästi etsimme, on koko ajan silmiemme alla. Jumalallinen on jo nyt läsnä kaikissa aivan arkisissa asioissa."

"Täällä on sellainen täydellisyys, jota etsivä mieli ei voi koskaan tavoittaa. Se on täydellisyyttä, sillä juuri tällä hetkellä elämä ei voi olla mitään muuta kuin mitä se on. Se on täydellisyyttä, joka  ei sodi epätäydellisyyttä vastaan. Se ei sodi liikenneruuhkia, kehon raihnaisuutta, luonnonmullistuksia tai mitään muutakaan ilmenevää vastaan, koska se on kaikki, mikä ilmenee."

"Hengittäminen tapahtuu. Sydän lyö. Nälkä kurnii vatsassa. Autot töötäilevät."

"Huomaa että kaikki nämä "henkiset" ajatukset, kaikki "porkkanat", joita gurut ovat roikottaneet nälkäisten henkisten etsijöiden edessä, ovat vain ajatuksia, jotka ilmenevät tässä alati läsnäolevassa elävyydessä. Kaikki uskomukset ovat vain tässä hetkessä ilmeneviä ajatuksia. Kaikki ajatukset jostakin tulevaisuudessa tapahtuvasta "muutoksesta", ovat vain juuri nyt ilmeneviä ajatuksia. Heräämistä, henkisyyttä, ei-dualismia, advaitaa, valaistumista koskevat uskomukset ja käsitykset- ne kaikki nousevat esiin ja katoavat siinä, mikä sinä olet ja mitä yksikään uskomus ei voi koskettaa."

"Tässä vaiheessa etsivä mieli sanoo: "hyvä juttu, mutta mitä minä tästä hyödyn?"

"Ei ole mitään muuta kuin tämä - mikä kuolettava uutinen etsijälle!" Ei kommentteja:

Lähetä kommentti