tiistai 5. toukokuuta 2020

Mitä positiivista koronasta on?









Jos haluat lukea miten kauhea asia korona on tai jos haluat lukea sen miten paljon siihen on sairastunut tai kuollut ihmisiä, suosittelen lukemaan iltapäivälehtiä. Jos haluat uskoa ja etsiä niitä lukemattomia syitä sille mistä ja miksi korona on riesanamme, suosittelen katselemaan you tubesta erilaisia videoita aiheista.
En vähättele enkä halua poistaa niitä huonoja asioita ja puolia joista haluat pitää kiinni. Pidä ne, mutta asioita voi tarkastella myös toiseltakin näkökulmalta.
Koska maailmankaikkeus on dualistinen, ihan niinkuin jing & jang merkki viestittää, on tässäkin asiassa puolensa ja opetuksensa:

- Yhteiskunnan ja oravanpyörän hetkellinen pysähtyminen. Tulee uutta näkökulmaa kaikkeen siihen rikkauteen jota olemme ympärillemme rakentaneet.

- Rahan valta ja sen loputon tavoitteleminen taukoaa monilta ihmisiltä hetkeksi.

- Oman rajallisuuden huomaaminen. Oman hiilivaunun (keho) kuolevaisuus.

- Pysähtyminen katsomaan mitä on ympärilleen rakentanut, omien kulissien osittainen tai jopa kokonaan romuttuminen.

-Karanteeni 4 seinän sisällä pakottaa kohtaamaan oman mielensä uskomukset. Auttaa kohtaamaan oman rauhattomuutensa tai oman mielenrauhansa. Mielenrauhan saavuttaminen on ollut tämänkin blogin pääasiallinen tarkoitus. Just tätä varten kun ulkoinen pelottelee tai uhkaa jopa kuolemalla. Olen puhunut paljon siitä, että maailma on hieman köyhä versio siitä mitä me todellisuudessa olemme. Kun maailmalla on sotia ja sairauksia tai kun ihmiset ovat ilkeitä toisilleen ja kärsimys pyörittää maailmaa, heräämme vasta sitten todellisuuteen kun se tulee omille takapihoille. Omat kulissit sortuvat hetkessä kun tajuaa oman kuolevaisuutensa kehossa. Vaikka materia onkin koko maailman juttu ja mukava lisä tälle maalliselle vaellukselle, sen merkitys ja arvo saattaa kadota silmänräpäyksessä, muistakin syistä kuin koronan. Se mikä jää tähän hetkeen on tavaraa arvokkaampaa ja se on mielestäni todella positiivista.

- Jatkan vielä kulissien sortumisesta. Jos otetaan esille vaikka esim. ihmissuhde, talo, auto ja raha. Mitä jää kun töihin ei pääse, talon lainat pitäisi maksaa, vaimo tai mies pitäisi kohdata 24/h face to face? Entä kun niille ihanille lapsille jotka toi syntymän hetkellä onnen pitäisi pitää kotikoulua, leikittää heitä ja olla läsnä koko päivän? (jopa useimpien viikkojen ajan!) Kun katsoo kaikkea sitä mitä on saavuttanut ja on läsnä kaikelle sille? Mitä jos joutuu itse tekemään ruokansa eikä pääse viihdyttämään itseään kulttuurillisiin rientoihin? Mitä jos kirkkoon, turuille ja toreille ei enää pääse? Punttisalille ei enää mennä pullistelemaan? Mitä jos bussit ja junat eivät enää kulje? Baariin ei mennä sosialisoimaan...
Mitä tästä kaikesta jää?
Sinä jäät. Kaikki se mitä kuljetat sisälläsi. Juuri tässä on se syy miksi itse olen valinnut mielenmuutoksen. Kun puhutaan sisäisistä rikkauksista, niiden hyödyt näkyvät kriisin ja rajallisen maailman keskellä. Toki on sallittua tuntea pelkoa ja epävarmuutta sekä muita erilaisia tunteita ja ajatuksia, mutta sillä erotuksella että ne eivät murskaa lopullisesti. Sisällä lepattaa ihan erilainen liekki joka ei enää sammu.

- Luonnon puhdistuminen, kaupunkien hiljentyminen ja koko ajan lisääntyvä kulutus taukoaa hetkeksi. Huikeeta!

- Moni ihminen saattaa pysähtyä katsomaan ympärilleen. Saattaa nähdä sen mitä siinä on liikaa ja mitä siinä haluaa olevan. Mikä todella merkitsee!?!

- Herääminen! Havahtuminen!

-Pienistä asioista nauttiminen. Onneen ei tarvita suuria. PERUSASIAT riittää. Jo pelkkä terveys on asia josta kannattaa nauttia.

-Oma koti kullan kallis. Katto pään päällä, ihana puhdas luonto ympärillä. 4 vuoden aikaa. Mielestäni muutama lentokone voi jättää ihan hyvin lentämättä.

- On hieman hassua sanoa, mutta ihminen tykkää actionista, sotimisesta ja yleisestä säätämisestä. Kun tauti tappaa,alkaa sota viirusta vastaan. Se tuo hetkeksi maailman yhteen.

- Kun rajat laitetaan kiinni ei tule halua lähteä merta edemmäksi kalaan. Katse suuntautuu silloin lähelle. Ja koska lähelle on monesti pitkä matka, korona auttaa sen näkemisessä.

- Ulkona liikkumisesta voi tulla timanttiakin arvokkaampaa. Mitä sillä timantilla sormessa tekee jos ulos ei saa mennä?

- Henkisistä asioista kiinnostuminen. Kuka minä olen? Miksi täällä olen? Miksi Jumala sallii tämänkin tapahtuvaksi? "Apua, voin sairastua ja jopa kuolla". Monenlaiset kysymykset voivat sysätä sisäisen maailman uusille urille. Elämälle saattaa tulla uusi syvempi merkitys.

- Irtipäästämisen ja anteeksiannon SUURI mahdollisuus. Halusta tietää kuka mitä täh? 

Monilla ihmisillä on varmaa tietoa siitä miksi korona täällä on. Joku on sitä mieltä että se on huijaus, jonkun mielestä se on lähtenyt liikkeelle kiinasta jostain eläimestä, joku on täysin varma siitä, että kyseessä on 5 g mastot. Olen kuullut monen sanovan että luonto kostaa meille, se poistaa täältä turhat ihmiset pois. Luonto kuulemma opettaa meitä koska olemme kuluttaneet liikaa. Viirusta epäillään ihmisen luomaksi jolla saadaan ihmiskunta hallintaan siruilla jotka tulevat pakkorokotuksen mukana. Joidenkin mukana eletään vuotta 2020 ja tästä alkaa uusi aika. Jotkut ovat sitä mieltä, että saatana tekee työtään. Joidenkin ihmisten mielestä asiaa on paisuteltu liian suureksi eikä korona ole tavallista flunssaa kummempi. Joku sanoo että karmahan se siinä on. Olen kuullut myös teorioita siitä, että kyseessä on median luoma pelkohypnoosi. Sairaalat ovat jenkeissä kuulemma tyhjinä.
On myös tuhat asiaa joilla korona saadaan pysymään pois. Jotkut vannovat maskien nimiin, jotkut sillä että pysäytetään koko yhteiskunta. C-vitamiinia joko ylistetään tai sitä pidetään täysin huuhaana. Käsiä jos pesee joka käänteessä korona pysyy loitolla. Immuniteetin vahvistaminen auttaa myös koronan pysymään pois.

Tosiasia on se, että minä en tiedä. Ymmärrän sen, että meillä ihmisillä on oma tapamme saada tilanne hallintaan. Jokainen omalla tavallaan. Oli miten oli, niin suurinta rohkeutta on vain luottaa siihen mitä tapahtuu. Itse uskon sokeana siihen, että immuniteettia voi vahvistaa ja käsienpesusta saattaa olla jopa hyötyä. Mutta siitäkään en voi olla 100 % varma. 
Kun päästää irti peloista ja keskittyy elämään pientä hallitsematonta elämäänsä, sieltä takaa saattaa alkaa loistamaan valo.

Kaikki mikä täällä näyttää tapahtuvan on meille suureksi hyödyksi heräämisen polulla. Tämän ajatuksen äärellä en voisi suurempaa kiitollisuutta ja positiivisuutta tuntea.
Ehkä tulee vielä aika jolloin näemme sen, jopa täällä maailmassakin. Kaikella on varmasti tarkoituksensa. Jos ei ole, niin ei kai silläkään mitään väliä.

Toivotan jokaiselle voimia, uskoa ja Rakkautta näihin poikkeus aikoihin. Olet ihan varmasti Rakastettu ja täysin turvassa yhteisessä todellisuudessamme. Kuuluu tähän maalliseen näytelmään sitten millainen käänne tahansa nyt tai jatkossa, se kaikki tapahtuu ikuisuuden keskellä. Kaikki se mikä alkaa, se myös loppuu ja niin käy koronallekin. Ehkäpä se on loppunut jo ennen kuin edes kerkesi alkamaan?

Ihanaa ja aurinkoista kevättä
Jake



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti