sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Mennyt ja tuleva on vain ideoita

"Sinuna olemisen hetket kiitävät ohi niin nopeasti, ettei niiden havaitseminen ole mahdollista, aivan samalla tavoin kuin elokuvassa liikkeen illuusio luodaan näyttämällä kuvia nopeasti peräkkäin. Ajan illuusio syntyy, kun sinuna olemisen hetket kiitävät ohi nopeudella, johon verrattuna elokuvan tavallinen nopeus, kaksikymmentäneljä kuvaa sekunnissa, näyttää napajäätikön liikehtimiseltä. Sähkölampun valon synnyttää lampun läpi kulkeva, jatkuvasti väräjävä sähkövirta, mutta valo näyttää tasaiselta.
Todellinen aika on vain tämä hetki. Se on kaikki mitä on. Siinä ei ole tilaa sieluille eikä jälleensyntymiselle, koska jotta kenelläkään voisi olla sielu, hänellä olisi oltava menneisyys, ja voidakseen syntyä uudestaan hänellä pitäisi olla tulevaisuus. Mutta kuten olen koko ajan sanonut, niitä ei ole. Mennyt ja tuleva ovat vain ideoita. Kun ei ole menneisyyttä eikä tulevaisuutta, kysymys elämästä kuoleman jälkeen, missään muodossa, jälleensyntymä mukaan lukien, käy täysin asiaankuulumattomaksi. Tätä Gautama Buddha tarkoitti sanoessaan "kysymys ei sovi tapaukseen".
Kaikki ongelmat, joita meillä on ikinä ollut, kumpuvat haluttomuudesta elää elämää, joka meillä on tässä hetkessä. Sama pätee kaikkiin ongelmiimme. Ratkaise aikaan liittyvä väärinkäsitys, ja ongelmat katoavat, noin vain."

Brad Warner, Hardcore Zen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti