lauantai 9. kesäkuuta 2018

TAIVAS, JUMALAN VALTAKUNTA JA IKUISUUS


(Robert Perryn teoksesta Ihmeiden Oppikurssin käsitteiden selvennyksiä kurssin opiskelun tueksi)

TAIVAS:
Perinteinen merkitys: Taivas on Jumalan asuinsija, jossa Hän asuu ikuisessa yhteydessä lastensa kanssa, jotka pääsevät tähän täydellisen ilon tilaan fyysisen kuoleman jälkeen.


Merkitys Ihmeiden Oppikurssissa: Taivas on asuinsija, jonka Jumala loi Pojalleen, missä He ovat liittyneenä toisiinsa täydellisessä ykseydessä ja ikuisessa rauhan tilassa ja missä He lakkaamatta laulavat Rakkauden lauluaan toisilleen. Taivas on kotimme, jossa meidät luotiin ja josta emme koskaan ole lähteneet pois. Toisin kuin tavanomaisissa mielikuvissa, Taivas itse on todellisuus, ainoa todellisuus ja se on puhtaasti hengen ja mielen valtakunta, jossa ei ole avaruutta, muotoja, havainnointia eikä muutosta. Taivaassa ei ole pilviä, valtaistuimia, harppuja eikä siipiä. Siellä ei ole kehoja eikä ajan kulumista. Siellä ei ole mitään muuta kuin puhdas Isän ja Pojan ykseys. ”Taivas ei ole paikka eikä olotila. Se on ainoastaan tietoisuutta täydellisestä ykseydestä” (T-18.VI.1:5-6, T-13.XI.3,6)
 
JUMALAN VALTAKUNTA:
Valtakunta, jossa Jumala on Isä, Luoja ja Alkulähde; valtakunta, joka on perustettu, jota ylläpidetään ja joka leviää Hänen Tahdostaan.

Jumalan valtakunta on Taivas, todellisuus. Se ei ole maallinen valtakunta, olosuhde, ei historiallinen vaihe. Jumalan valtakunta OLET sinä, pikemminkin kuin että se olisi sinussa: sinulla sekä on että sinä olet Jumalan valtakunta. Se on sinun oikeutesi. Sinä olet mittaamattoman arvokas osa Jumalan Valtakuntaa, et voi kadota sinne. Se on myös sinun Valtakuntasi, jossa sinä olet myös luoja.
 
IKUISUUS:
Perinteinen merkitys: Ajan loputonta venymistä.

Merkitys Ihmeiden Oppikurssissa: Olomuoto, joka on täysin ajan ulkopuolella ja jossa ei ole menneisyyttä eikä tulevaisuutta, ei alkua eikä loppua. On vain ”aina”: rajattoman nykyhetken yksittäinen hetki, ilman suuntaa tai muutosta. Koska ikuisuudessa ei ole muutosta eikä häiriöitä, se on täydellinen rauhan tila (ks. T-9.VI.7:1-3).
(SaNi)

Lähde: Perry, Robert (2005). GLOSSARY of Terms from A Course in Miracles. Nearly 200 Definitions to help you take an active role in your study of the Course. 2nd edition, sivut 46-47, 61, 28.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti