Google+ Followers

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Pioneerifestivaali, Koria 10.7.2015 (aina mun pitää!)Suomalaista rock romantiikkaa metsän keskellä

Hui Hai, rock rock! Jee jee jee beipi! 

Olipas eilen hieno päivä korialla. Paljon legendaarisia bändejä ja omia suosikkeja. Aina niin hyvä Apulanta. Aina rokkaava, dynaaminen, tarkka, groovaava, rento, loistava soundinen FRANCINE. Koko kansan suosikki, kapinallinen, AITO, punkin perusolemuksen hyvin ilmentävä Pertti Kurikan Nimipäivät. Legendaarinen 70 & 80 lukujen kapinallinen ja punkahtava rääväsuu bändi Sleepy Sleepers (en ois uskonut että senkin bändin vielä nään livenä) sekä myös koko kansan klassikko bändi EPPU NORMAALI. Kitaristi Pantse on kiistatta yksi suosikki kitaristeistani ja hänen soittoaan oli ilo seurata tyynessä ja hämärässä kesäyössä. Koko baletin aloitti taitava instumental bändi The Mutants, joka lämmitteli festarikansaa leppoisalla instrumental musiikilla....niin ja olihan mukana myös vanhan koulukunnan punkkia veivaava Kivesveto GoGo. Kaiken tämän ja paljon muuta sai todistaa eturivistä tai melkein eturivistä loistavin soundein. Lipun hintakin oli kohdillaan, vain 42 euroa.


 Hölmön hauskoja spiikkejä, groovea ja klassikoita

Francinen soundi oli niin hifiä, tarkkaa ja groovaavan hienoa, että meinas ihan itku tulla. Jalka löi tähtia maahan ja kädet viuhui fillien tahdissa. Taitaa olla edelleen energisen rock n rollin lipunkantaja suomessa. Bändi ei ehkä vetänyt massoja eturiviin eikä energia ollut enään niin kovaa kuin 90 luvulla, mutta takuulla tanssittavin ja jorattavin bändi näillä festareilla. Bändin yhteinen kemia, melodiset biisit ja fiilis korvasi vaatimattomat odotukseni bändin nykykunnosta. 5/5.


Apulanta on aina apulanta, suomen ykkösbiisejä vedetään punkin asenteella ja Sipen Ja Tontsan välispiikkejä on aina yhtä hauska kuunnella. Sliipparit hauskuutti rivoilla ajankohtasilla vitseillä ja päräytti klassikkobiisejä vuosien takaa, ammattitaidolla ja yleisöllä oli hauskaa. Eput oli eput, ihan niinkuin 80 luvulla ja bändi juhlisti kahdeksas ihme levyn kolmekymppisiä soittamalla koko levyn "kannesta kanteen" kuten Martti asian ilmaisi. Oli jotenkin maaginen ja epätodellinen fiilis kun eput vetivät tummassa ja pilvisessä kesä yössä jotain rauhallista biisiä. Energian pystyi tuntemaan koko kehossa...niin ja se on aina yhtä hauskaa seurata ihmisiä kun ne halailevat toisiaan, tanssivat, hymyilevät ja ovat onnellisia, se on festivaalien tarkoitus. Mukaan mahtuu aina muutama ylikänninen änkeilijäkin, mutta yleensä nekin vaihtavat paikkaa ja katoavat takaisin kalja teltaan...Paljon tuli nähtyä SELVILLÄ silmillä, ilma suosi epävakaasta ennustuksesta huolimatta, kallista ruokaa tuli syötyä, kaksi siideriä tuli juotua koko päivän aikana, tuli kokeiltua festariurheiluakin ja tavattua todella sympaattinen ja ihana Pertti Kurikan Nimipäivien rumpali Toni (joka oli muuten selvästi bändin suosituin hurmuri huuteluista päätellen:-). Punk bändin keula hahmo Kari Aalto julisti paheiden hienoutta juomalla "vettä väkevämpää", kaatamalla sitä päähänsä, makaamalla maassa, kiroilemalla jne. Itse Pertti oli rehellinen ja aito ilmoittamalla heti jos soitossa ilmeni "virheitä". Ihana bändi ja bändin mahtava taustajoukko nostatti fiilistä lavan sivusta entisestään."Must on tullu, urheiluhullu..."

https://www.youtube.com/watch?v=En1ZuajBNBw

Julkiset kiitokset vielä maailman parhaalle reissukaverille, jonka kanssa on aina yhtä leppoisaa ja hauskaa reissata :-)
Vielä niin hiljainen portti rock n roll taivaaseen
Vielä niin hiljainen anniskelualue
Toni Wirtanen apulanta yhtyeestä
Meininki kohillaan

Köörit kasassa
Slap that Bass!!
Seomorjens!
Kivesveto gogo ja punkkareiden pikkupitti
Pertti Kurikan Nimipäivät
Toni ja...:-)
Pertti
Matskut kasassa ja ready to go!
LOISTAVUUTTA!
Sleepy Sleepers
Eppu Normaali
Maaginen kuva suomalaisesta kesäyöstä"Mitäs me rumpalit"


Tässä muutamat kuvaukset, lisää löytyy mun you tube kanavalta
 

  

AINA MUN PITÄÄ nauttia musiikista ja elämästä! ;-)

 
T: Jake

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti