Google+ Followers

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Elämä on salainen kultti!

Sääntöviidakon lait!

Elämä on salainen kultti jossa on omat koodinsa, sääntönsä ja lakinsa. On paljon luonnonlakeja ja ihmisen rakentamia lakeja. Täällä pätee sääntöviidakon lait!
Ei ole varmaan olemassa yhtäkään ihmistä, joka hyväksyisi kaikki ohjeet ja säännöt. Jatkuvasti ihminen luo kuitenkin niitä lisää.

On lakikirjoja, moraalisia lakeja, poliittisia lakeja, uskonnollisia lakeja, filosofisia lakeja, yksilötason lakeja, arjen tason lakeja, jopa henkisiä lakeja. Monesti ihmisten katkera vapauden menetys projisoituu uskontojen luomiin sääntöihin ja helvetillä pelotteluun. Ihan tavallisessa mediassakin esim. iltapäivälehtien kautta voit peilata itseäsi sillä, että oletko hyvä ihminen vai et.
Tervetuloa siis ihmisyyden kulttiin, jos et toimi niinkuin valtaapitävät määräävät niin olet hippi, toisinajattelija, syrjäytynyt tai jopa rikollinen. Ei ole ihme että monilla herkemmillä tai muuten vain ajattelevilla on hieman vaikeuksia elää täällä niinkuin muut sanelevat. Tästä voi johtua mm. huumeiden käyttö ja kova tarve todellisuuden pakoon.


Uskomusten valtakunta

Sinun pitää näyttää ulkoisesti niinkuin yleisesti kultissa on vaihtoehdot. Sinun pitää tehdä töitä jotta kelpaat muille kultin jäsenille. Sinun pitää käydä koulut ja koulutukset, jotta tiedät miten kultissa toimitaan ja miten kultissa pysytään ruodussa. Miehenä on käytävä armeija, jotta toiset kultit eivät pääsisi uhkaamaan ja jotta parhaimmillaan kultti voisi nujertaa toisen kultin. Jokaisella kultti maalla on oma lippunsa, symbolinsa ja jokaisella alajaostolla "vaakunansa". Kun kaksi kulttilaista harrastaa salassa seksiä, niin syntyy uusi kulttilainen jolle annetaan "jäsen" nimi esim. Jarkko tai Mikko. Nimen lisäksi jäsenelle annetaan numero (syntymä aika), näin äiti ja isä alkaa kasvattamaan uutta ylpeyden aihetta kunnolliseksi kansalaiseksi (kultin jäseneksi).
On paljon pieniä alajaostoja: on jehovia, helluntailaisia, romaaneja, eri kansalaisuuksia, jääkiekko/jalkapallo jengejä, perheitä, moottoripyörä kerhoja ym. 
Sen lisäksi, että tämä maapalloksi nimetty alajaosto avaruudessa on yksi suuri kultti, niin maapallon sisällä on miljardeja erilaisia uskomuksia siitä, mikä on oikein ja mikä väärin. Ei siis ole ihme, että ihmiskunta on on aina ollut hieman sekaisin. Pitäisi elää moraalisesti mutta toisen oikein voi olla toisen väärin. Pidämme itseämme syntisinä, koska samaistumme liikaa tarinaamme.

Kiihkouskovaisia omaan tarinaamme

Kaiken  keksimisen jälkeen alamme syyttämään muita virheistä. Koska olemme kiihkouskovaisia omaan tarinaamme, emme siedä usein muiden kulttien erilaisuutta. Joskus riittää pelkästään se, että on eri ihonväri. Joskus saattaa riittää se, että hymyilet väärässä paikassa. Yleisin haukkumakohde on uskovaiset, mutta esim. kristinusko on vain 1 uskomustapa lopuista sadoista miljardeista  uskomuksista. Mielestäni kyse ei ole siitä mikä on oikein vai väärin, vaan siitä että tietää itse tekevänsä oikein itsensä ja muiden rauhan puolesta (tosin uskoihan hitlerikin tekevänsä paremman maailman). Minun henkinen kotini on täällä joka huomaa neutraalisti kaiken tämän. Toisen uskomus ei siis ole toisen uskomusta huonompi tai parempi. Jos teemme rauhan matkamme itseemme niin sodat ja vääryys loppuu automaattisesti. Rakkauden maailmassa ei olisi sotia eikä hammasten kiristystä. Rauhaan kulkeminen alkaa irtautumalla kulteista, ei fyysisesti mutta henkisesti. Uskon, että kaikkea tarvitaan, jotta voi oivaltaa sen tosi asian, että mikään mikä loppuu joskus ei voi olla todellista. Se mikä pysyy, on totta-aina.

Kaikki tarinat loppuvat joskus

Tarkoitukseni ei ole olla negatiivisesti tietoinen tarinaan samaistumisesta vaan positiivisesti, vapauttavasti. On onni ja siunaus että minun ei oikeasti todellisuudessa ole tarvinnut olla muiden eikä itsen sepittämä tarina. On onni, että tämä hulluus sotineen ja sairauksineen ei ole todellista ja pysyvää. On onni, että aika on vain mielen keksintö eikä todellista kuolemaa ole olemassa, on vain elämää tässä hetkessä. On onni nähdä miten valtaa pitävät diktaattorit eivät rakenna uskomustansa kuin uskomuksensa pohjalta.
Kun on valmis kohtaamaan oman tarinansa kuoleman, niin vapauden pilkahdus näkyy tarinan takana.
Voiko kukaan ikinä oikeasti väittää, että kaikki se mitä olet aina luullut todeksi on pysynyt todellisena? Saatat nyt ajatella, että nyt jotain maallista asiaa että "onhan maapallo pyöreä" mutta ei se aina ole ollut pyöreä. Joskus muinoin pelättiin tippumista reunalta koska maa oli litteä. Eikä kyse ole edes tieteestä vaan siitä, että miten minä peilaan uskomusteni läpi totuuttani. Vapaus on sitä, että ei samaistu tarinaansa. 
Toki voi olla ja elää normaalisti ja nauttien tästä näytelmästä, mutta liiallinen tarinaan samaistuminen tuo vain kärsimystä ja konflikteja.


"Kuka sinä olet? Oletko yhtä kuin kehosi? Suuret opettajat kertovat, että olet säteilevä tietoisuus, että olet valo ja totuus, mutta sinun on oivallettava todellinen olemuksesi itse. Muuten muilta opitusta tulee vain uusi lisä tarinaan siitä, kuka uskot olevasi. Aito ja kestävä itseoivallus ei ole pelkkä lisä henkisten kokemusten sarjaan." 
-GangajiT: Yhden miehen salainen kultti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti