Google+ Followers

torstai 26. maaliskuuta 2015

Tietoisuus on vapaa!

"Todellinen olemuksesi on tietoisuus: ei nimesi, ei kehosi, eivät tunteesi eivätkä ajatuksesi. Nämä ovat vain verhoja, jotka tulevat ja menevät. Ne syntyvät, elävät ajassa ja kuolevat. Tietoisuus ei tule ja mene. Se on tässä ja nyt. Se ei tunne mitään muuta aikaa.
Tietoisuus on vapaa. Sitä eivät kahlitse nimet eivätkä käsitteet. Sitä eivät rajoita käsitykset ajasta tai tilasta. Sitä eivät kosketa tunteet eivätkä sairaudet. Sinä olet puhdasta tietoisuutta. Olet aina ollut vapaa, sillä olet aina ollut tietoisuus. Olet tuntenut olevasi tietty kohta tietoisuudessa ja sen vuoksi kuvitellut rajoittuvasi kehoon.
Tämä oivallus, vaikka kestäisi vain hetkisen, käynnistää loputtomiin syvenevän itsetutkiskelun. Lakkaat kiertämästä itseäsi määrittelemisen kehää ja aloitat todellisen itsetutkiskelun, joka ei tunne rajoja.
Pysähtyminen on sitä, että lakkaat etsimästä itseäsi ajatuksista, tunteista, olosuhteista tai niistä mielikuvista, joita sinulla on itsestäsi ruumillisena olentona. Niin yksinkertaista se on. Etsintä päättyy, kun oivallat, että etsimäsi aito ja kestävä täyttymys voi löytyä vain siitä, missä olet juuri nyt. Se on tässä, se on sinussa, se on minussa, se on kaikessa, niin elollisessa kuin elottomassakin. Se on kaikkialla. Niin kauan kuin etsit sitä, et voi sitä löytää, koska oletat, että se on jossakin muualla."
-Gangaji


2 kommenttia: