Google+ Followers

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

SUURIA ILOISIA UUTISIA!!!!SUURIA JA HYVIÄ UUTISIA!!!!

"Päivän lehdessä" sanotaan, että tänään ei ole ongelmia (ellen valitse toisin)!!!! Anthony De Mello sanoo että "ette koskaan pyöri itsenne ympärillä niin paljon kuin ollessanne masentuneita. Ettekä ole koskaan niin valmiita unohtamaan itseänne kuin ollessanne onnellisia". Ihmeiden oppikurssikin sanoo että "kaikki ongelmat alkoivat silloin kun Jumalan poika unohti nauraa." Kuka muu kuin ego voi ottaa itsensä vakavasti?  Oletteko koskaan huomannut miten nauraminen iskee tähän hetkeen? Se painaa kaiken tarinan unohduksiin ja sitä vain nauraa tässä hetkessä maha kippurassa. Minusta mikään maailmassa ei ole niin hauskaa kuin nauraminen. Joskus ihmettelen ihmisten vakavuuden halua. Pitääkö elämästä rakentaa niin vakavaa, että naurulle jää liian vähän aikaa. Onko maailma oikeasti niin hemmetin vakava paikka? Okei, aina ei naurata ja vakavat ihmiset saattavat resonoida itsensäkin vakavaksi ja joskus on hyvä vaikka sitten kohteliaisuus syistä olla nauramatta. Joskus ei muuten vaan naurata. Lähes kaiken taustalla piilee kuitenkin järjettömyys ja maailman hullunkurisuus. Ei ihmisen rakentamalle rattaistolle voi kuin nauraa, eikä tässä hetken kestävässä elämässä ole mitään sen suurempaa pointtia. Nauraminen on lääke kaikelle ja johan sen vanha sanontakin  kertoo: "nauru pidentää ikää", tosin joskus minusta tuntuu että mä kuolen nauruun...;-)
Mikään ei ole niin meditatiivista kuin nauraminen, eikä missään hetkessä tunne kuuluvansa niin paljon yhteen toisen kanssa kuin kaverin kanssa nauraessa. Minusta on aina tuntunut että minua ja sinua yhdistää ainakin yksi asia. HUUMORINTAJU. Jos omaat semmoisen hullun ja vapauttavan piirteen kuin huumorintaju, niin takaan että meillä menee aina hyvin. Nauraminen poistaa stressiä (jos sitä nyt pääsee tulemaankaan) ja nauraminen oikeestaan pakottaa samaan energiaan. On ainoastaan yksi nauramisen muoto mikä ei minuun kolahda ja se on toisten mokille nauraminen, se on enemmänkin säälittävää. Myös jatkuvat alapääjutut on jo vanha juttu (osaan toki nykyään nauraa jo niillekin enemmän). Tosin kaikelle voi oppia nauramaan...ehkäpä siinä on minun oppiläksyni..?;-)
Jos joku asia ei naurata ja se aiheuttaa päänvaivaa, niin voi olla aika varma siitä, että siinä asiassa on vielä jotain anteeksiannettavaa... mitä jos heitetään hetkeksi tittelit pois:
https://www.youtube.com/watch?v=gYAXC9KPQLM

Joo, minusta on ollut mukavaa huomata itsessäni, että ymmärrän niin monen erilaisen ihmisen huumoria, pystyn helposti lähtemään mukaan samalle tasolle. Sitä sanotaan inside huumoriksi. Jos joku toinen kuuntelisi minun ja hänen juttuja, niin veikkaisin, että aika moni pitäisi meitä tai minua hulluna. Minusta on hauskaa kun on hauskaa. Vaikka olisi kuinka huono päivä, niin mikään ei käännä laivaa niin tehokkaasti kuin nauraminen. Nauraminen on egon vastakohta. Periaatteessa koko henkinen polku on omille ajatuksille nauramista. On hauskaa katsella itseään ja nauraa sille. Joskus muistelen itseäni menneisyydessä ja sehän se vasta naurattaakin. Se mikä siinä naurattaa on oma VAKAVUUS ja sen hetkiset kuvitelmat itsestä ja elämästä. Olen toki aina ollut huumorintajuinen, mutta nykyään olen siitä tietoinen.
Mikä muuten pelastaa työpaikoilla hulluksi tulemisen? Se on tilannekomiikka. Vaikeissa ja pelottavissa paikoissakin ihmiset käyttävät selviytymiseen huumoria. Huumorin voi viedä vaikka vankilan selliin. Sitä ei sinulta kukaan toinen voi viedä pois, ellet itse sitä kadota itseltäsi.

On ihan sama minkä näköinen olet, mitä uskontokuntaa edustat tai minkä ikäinen olet. Jos osaat nauraa itsellesi, niin se yhdistää meitä. Jos nauramme yhdessä, niin olemme samassa hengessä saman tien. Meillä on silloin samat energiat. Nauraminen puhdistaa ilmaa eikä se maksa mitään. Jos tämä maailma kaatuu johonkin. niin se kaatuu huumorintajuttomuuteen. Jokainen henkinen guru tai jotain suurempaa oivaltanut ihminen on lempeä naurussaan. Buddhakin kuvataan lempeä hymy naamallaan. Äiti Ammakin hymyilee paljon. Oshokin puhuu tunteiden, ilon, tanssin ja nauramisen puolesta, Jeesuskaan ei ottanut mitää vakavasti eläessään, vakavasti ottivat hänen jälkeensä papisto ja kirkon väki. Neale Donald Walschin kirjoissa "keskusteluja Jumalan kanssa" Jumala on huumorintajuinen ja sanoo olevansa itse huumori. Myös Gary Renardin kirjoissa esiintyvät Arten ja Pursah ymmärtävät hyvin huumoria. Jos mielestäsi kaikki tämä on silkkaa skeidaa, niin hyvä! Olemme täysin samalla viivalla! ;-) Vain vakavat tekevät elämästään vaikeeta. Ei siinäkään ole mitään pahaa, vakavuus on silloin opettaja. En usko että kukaan on oivaltanut mitään suurta, jos se ei  naurata. Olen kuullut havahtuneiden reaktioita kun he ovat oivaltaneet totuuden, ainut mitä ne tekevät on nauraminen. Siitä erottaa henkisen ihmisen tavallisesta vakavasta negailijasta. Toinen pitää hauskaa ja toinen tekee itselleen ongelmia. Kenen pöytä muuten baarissakin täyttyy ensimmäisenä, nauravien pöytä vai tylsien ja vakavien?
Onneksi yhteiskunnasta ei ole vielä täysin kytketty huumoria pois, tosin sitäkin on alettu käyttämään ahneuden välineenä esim. mainokset ja aivopesu, mutta onneksi tästäkin voi olla tietoinen ja nauraa kaiken päälle..menee vain flowssa ja diggailee elämää. :-)
Harmittavan paljon olen törmännyt huumorintajuttomuutta henkisissäkin porukoissa, ego ei siis säästele ketään. Silloin on hyvä hetki kysyä itseltään, haluanko olla oikeassa vai onnellinen?

Ego ei pidä tyhjän nauramisesta, koska se on este "todelliselle" maailmalle ja kaiken kehittymiselle. Nauru on universaali kieli, joten kaikki sitä ymmärtää, paitsi ego, koska se on rationaalinen ja haluaa kaikelle vakavia tarkoituksia. Jotkut harrastavat nauru joogaakin, koska nauru parantaa mielen ja kehon.Tyhjän nauraminen on silkkaa oivallusta ja hetkessä elämistä! Se on henkisyyttä jos joku on! TÄMÄ Moojin video ON LEMPPARINI!!!


Juha Pitkänen uudessa loistavassa kirjassaan "Vapaus valita, havahtumisen prosessista" kirjoittaa seuraavaa:
"Sanotaan, että mitä havahtuneempi ihminen on, sitä huumorintajuisempi hän on. Tässä on kokemukseni mukaan vinha perä, ja se johtuu siitä, että jossakin vaiheessa havahtumisen tietä saa takuuvarmasti kokemuksen siitä, miten kaikki on kuin onkin vain unta tai suurta draamaa, eikä tätä näytelmää voi enää ottaa täysin vakavasti- jos edes lainkaan vakavasti. Mielen harha muuttuu tällöin hyvin keveäksi ja kipeillekin asioille osaa jo ainakin mielessään hymyillä. Kenties voidaan sanoa, että mitä havahtuneempi ihminen, sen nopeammin hän toipuu mielen harhan iskuista. Se on myös erinomainen mittari omalla kohdalla sen suhteen, miten tosissaan yhä ottaa mielen harhan.
Tarkkaile seuraavan kerran, kun sinulle tapahtuu jotakin mielestäsi ikävää, kuinka kauan sinulla menee siitä toipumiseen. On selvää, että mitä ikävämpi asia, sen enemmän aikaa kuluu. Aloita tarkkailu sellaisista pienistä, ärsyttävistä asioista, joita päivittäin kohtaat. Ehkä joku sanoo sinulle jotakin, mistä et pidä, tai kenties myöhästyt bussista. Kauanko sinulla menee, ennen kuin osaat nauraa tälläisille asioille? Koko sen ajan, kun et osaa nauraa jollekin asialle, olet mielen harhan vanki.

Siirry sitten tarkastelemaan isompia asioita. Onko sinulla sellaisia asioita, joille et osaa vieläkään nauraa, vaikka ne tapahtuivat jo vuosia sitten? Siinä tapauksessa olet koko tuon ajan ollut mielen harhan vankina. Huomautan kuitenkin, että kun käytän sanaa "nauraa" tarkoitan sydämestä ja koko olemuksesta kumpuavaa tajua siitä, että kaikki tosiaan on vain mielen harhaa, enkä suinkaan sitä, että itse nauraminen -vaikka väkisinkin- olisi jotenkin merkityksellistä. Kaikelle voi nauraa nauramatta yhtään.

Ei kurssissa turhaan sanota:
"Ikuisuuteen, missä kaikki on yhtä, mateli pieni hullu ajatus, jolle Jumalan Poika ei muistanut nauraa."


Tube on täynnä hyvää huumoria, jolla voi piristää päiväänsä, on vaikeaa valita sieltä parhaita...;-)
https://www.youtube.com/watch?v=Jx8wt-Ad4UQ 

Katselin yksi päivä tämän Esko Valtaojan puheen ja sekin nauratti minua paljon, pidän hänen asenteestaan, vaikkei tämä varsinainen sketsi olekaan! ;-)
Seuraavan kerran kun ahistus iskee, niin taidan palata tähän blogaukseen....:-) :-) :-)

Hauskaa Illan jatkoa, hyvää yötä ja huomenta!!!!

1 kommentti: