tiistai 25. huhtikuuta 2017

Sinun ei tarvitse mennä mihinkään

"Pysy sellaisena kuin olet. Mistä sait käsityksen, että sinun pitäisi kulkea johonkin suuntaan? Se on peräisin mielestäsi. Sinun ei tarvitse mennä mihinkään. Jää.
Tähän oivallukseen sisältyy valtava tyyneys. Et tule havaitsemaan mitään eroa itsesi, hiljaisuuden ja rauhan välillä - et minkäänlaista rajaa. Et edes tunne, että sinun olisi säilytettävä yhteys siihen tai pitää kiinni siitä. Oivalluksesi on: tämä on. Tämä yksin on itsessään vakaa. Se ei kaipaa minkään muun tukea.
Se itse, joka sinä olet, on jo täällä. Sinun on kuitenkin oivallettava tämä muuttumaton, avoin tila, muuttumaton puhdas tietoisuus. Siksi pyydän sinua tunnistamaan sen, mikä ei voi jättää sinua. Se ei voi tulla eikä mennä, mutta sen sisällä on käynnissä tulemisen ja menemisen leikki, jota katsellaan sen läsnäolossa.
Tämä jakamamme asia ei ole opetusta. Se on pelkkä muistutus, tilaisuus nähdä, miten asiat jo ovat. En kannusta teitä kehittymään, keksimään tai kuvittelemaan, vaan osoitan teille sen, mikä on ikuisesti totta. Se on ehkä ainoa asia, joka ansaitsee tulla kutsutuksi nimellä "pysyvä".
Se on muuttumaton, mutta jos ponnistelet ollaksesi muuttumatta, et voi tavoittaa sitä. Buddha ei tavoittanut sitä, Jeesus ei tavoittanut sitä, eikä Krishna tavoittanut sitä. Et voi saavuttaa "tyynenä olemista". Tyyneys on tavoittamaton. Se on luonnollinen tila, kaikkien menetelmien ulottumattomissa. Et vielä ymmärrä tätä, koska sinua kiehtoo liike - identiteetin liike, toimijuuden liike - joka estää sinua havaitsemasta luonnollisesti sitä, mikä jo on.

(Hiljaisuus)

Liike itsessään ei aiheuta sokeutta, vaan se, että uskot siihen ja se kiehtoo sinua. Se aiheuttaa sinulle muistinmenetyksen olevaisuudessa. Sinä olet olevaisuus. Tämä ei ole mikään kohteliaisuus. Ydin on, että olet täydellinen! Mutta niin kauan kuin huomiosi on juurtunut mieleesi, et ole täysin vakuuttunut siitä. Pieni epäilys on aina läsnä. Saatat nähdä häivähdyksen, pienen lepattavan liekin, mutta se ei vakiinnu, sillä pidät yhä kiinni itseäsi määrittelevistä käsitteistä ja uskot omaan mieleesi."

Mooji2 kommenttia: