tiistai 3. tammikuuta 2017

Vapauden lähettiläs

"Mielen ja kehon toiminta ei vaikuta tietoisuus itseen, joka sinä olet. Silmien avaaminen tai sulkeminen ei vaikuta tietoisuuteen. "Henkinen" seura ei kohota tietoisuutta, eikä "maallinen" seura alenna sitä. Tietoisuus ei ole tunne. Se on mielyttävien ja epämielyttävien tuntemusten tuolla puolen. Se ei ole persoonallinen tai persoonaton, ei epätavallinen eikä tavallinen. Tietoisuudella ei ole sijaintia; ei ole väliä, oletko Arunachalassa vai missä tahansa muualla maailmassa. Tietoisuus ei ole minkään pyrkimyksen tai harjoituksen lopputulos. Aika ja paikka eivät vaikuta siihen. Sinun intuitiivinen "minä"- vaistosi ei ole erillinen tietoisuudesta.
Olet yhtä tietoisuuden kanssa silloin, kun "minuutesi" ilmenee vailla historiaa tai psykologista voimaa. Olet yhtä tietoisuuden kanssa silloin, kun viittaat sanalla "minä" siihen intuitioon, joka on yhtä olevaisuuden kanssa. Tässä tilassa et ole se "minä", joka puhuu; et ole se "minä", joka kuuntelee; etkä se "minä", joka epäilee tai uskoo. Olet vailla uskontoa. Elämässä näytelmäsi roolit sujuvat spontaanisti ja luonnollisesti, mutta et ole kiinnittynyt niihin samassa määrin kuin aiemmin. Et ole kenenkään äiti. Et ole kenenkään isä. Et ole kenenkään lapsi tai ystävä. Hyvä ja paha ovat sinulle pelkkiä sanoja. Millään arvostelmilla ei ole merkitystä. Ymmärrät, että kaikki, mitä tapahtuu kuuluu samaan pakettiin. Kaikki on osa ihmisenä olemista. Jokainen aistimus, jokainen mieliala, jokainen oikku on pelkkä laine valtameren pinnalla. Kuinka kauan sinulta kestää tajuta tämä totuus?

(pitkä hiljaisuus)

Monet eivät voi sietää tälläista puhetta. Vain harvat eivät säikähdä tätä kutsua vaan innostuvat.
Kehotan sinua luopumaan kaikista epäilyksistä. Silloin voit olla oma vapautesi lähettiläs. Kannat tätä vapautta mukanasi kaikkialla ja olet valo itsellesi.
Jokaisen ihmisen puhe on lähtöisin epäilyksestä, jostain kriisistä, jostain ongelmasta, jostain huolesta. Huomaamatta jää, että se perustuu poikkeuksetta väärään samaistumiseen. Sinä itse Olevaisuus- näkyväksi tullut Rajattomuus- näytät vajonneen hämmennykseen. Se on seurausta omasta "mayastasi". Olet langennut sen lumoukseen, olet joutunut oman mielesi heijastumien hypnotisoimaksi ja elät harhojen vallassa. Tarvitaan vain läimäys, joka herättää sinut- Olevaisuuden- horroksesta. Tämä on satsangin tarkoitus."

Mooji: Rajattomuuden hengitys, näkyvä ja näkymätön ovat yhtä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti