Google+ Followers

maanantai 21. marraskuuta 2016

Hiljaisen ymmärtämisen tilaan

"Ongelmana suhteissa on, että pian hunajaisen alkuhuuman jälkeen mieli vaatii herruuttaan takaisin. Hetkeen emme miettineet liikoja, mutta nyt ajattelu taas vyöryy ylitsemme. Alamme taas harkita ja suunnitella elämää toisen kanssa, rakennamme turvaverkkoja suojellaksemme rakkauttamme, alamme vaatia toista omaksemme ja menemme naimisiin saadaksemme "omia" lapsia. Ajaudumme takaisin omistavan mielen ansaan, niin että se alkaa taas hallita seksuaalisuuttamme ja rakkauttamme.
Pienen hetken tunsimme rakkauden ihanan kosketuksen, mutta nyt alamme jälleen menettää sitä. Tunsimme itsemme niin vapaiksi ja avoimiksi ja koimme olevamme kosketuksissa elämään ja kaikkiin ystäviimme, mutta nyt alamme syyttää toisiamme "Sinä et todella rakasta minua! Sinä et todella välitä minusta!" Mieli ottaa meidät jälleen valtoihinsa, ja me haluamme omistaa kumppanimme. Mieli muuttaa meitä, ja me haluamme muuttaa kumppaniamme. Alamme riidellä emmekä ymmärrä, miksi kaikki vielä hetki sitten yhdessä kokemamme ihanuus häviää jonnekin. Mieli on päässyt jälleen herraksi.
Suhteet voivat hyvin vain, jos meditoimme yhdessä saadaksemme mielen rentoutumaan ja sydämen avautumaan. Kumppanimme toimii olotilamme peilinä. Voimme suhteissamme saada jatkuvasti aikaan ongelmia niin, että mielellä on ainainen kiire niiden selvittelyssä. Tai voimme opetella yhdessä unohtamaan mielen, nauttimaan kehoistamme ja rakastavista syleilyistä ja rentoutumaan sydämestä kumpuavan hiljaisen ymmärtämisen tilaan."

-Devapath

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti