Google+ Followers

torstai 3. maaliskuuta 2016

LONTOO! LONTOO! LONTOO! LONDON RULES!

1 TASO: ajan, kehon eli egon taso

2 TASO: hengen ja henkisyyden taso


Nyt puhutaan lähinnä siitä 1 tasosta katsoen samalla sinne 2 tasolle.
Kun lähtee 1 tasolla Lontooseen pariksi päiväksi siltä pohjalta, että ei ole koskaan aiemmin matkustellut eikä ollut lentokoneessa, *lentokentillä (Heathrow) eikä osaa pätkääkään englantia. Kun lähtee miljoona kaupungin vilinään ja kiireeseen yliherkän maalaispojan tasolta. Kun lähtee ilman mitään odotuksia tai suunnitelmia. Kun  menee muiden mukana ja yrittää kuunnella toisten ja omia toiveita, niin ainakin omassa maailmassani kutsuisin sitä heittäytymiseksi ja jonkin asteiseksi henkiseksi oppitunniksi. 
Väsymys, miljoonakaupungin vilinä, hälinä, kiire, tunne siitä, että ei itsestä ole apua, jatkuva odottaminen, valvominen (oman unirytmin muuttuminen), lukihärösen ja hahmotushärösen hitaus, epätietoisuus, passin ja kamojen tarkastukset (yllättävät vastaiskut), tiedottomuus, kehon reagointi lentokoneeseen, syyllisyys siitä että toivoo jotain (ei halua ahdistaa tai lisätä kiiirettä), omasta ruoka valiosta poikkeaminen, ulkopuolisuus kielen suhteen, jännitys (kyllä,olen jännittäjä), herkän ihmisen aistimukset (erilaiset energiat), ahtaus sekä yhden päivän fyysinen kylmyys (juu väärä vaate valinta), kamojen kantaminen jne...

 
(* Heathrow sijaitsee 15 km päässä Lontoosta. Se on yksi maailman vilkkaimmin liikennöidyistä lentokentistä, jonne saapuu noin 70 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Vuonna 1946 avattu Heathrow koostuu nykyisin viidestä terminaalista ja kahdesta kiitoradasta. Lentokenttää käyttää yli 90 lentoyhtiötä ja se on kansainvälisen lentoliikenteen tärkeä tukikohta. Heathrowlta voi lentää 180 kohteeseen ympäri maailmaa.)


Koska dualismin harhamaailmassa on puolensa niin reissussa oli myös mahtavaa.  1 tason kivoja asioita.

- Lento

Kehon raskaudesta huolimatta varsinkin mennessä ilma oli mahtava näköalojen tsekkauksille ja taisin melkein koko matkan katsella taivasta, pilviä, auringon laskua. Mietiskelin ja fiilistelin kaikkea maan ja taivaan väliltä. Välillä olin täysin hetkessä ja läsnä siinä yliluonnolliselta tuntuvassa tilassani ja välillä suodatin henkisen ajatteluni kautta kaikkea sitä mitä ihminen on luonut näytelmäänsä. Olin kuin lapsi karkki kaupassa. Otin kaiken irti lentomatkastani. 
Tekee hyvää egolle nähdä miljoona kaupungin valot lähes yhdellä silmäyksellä ja olla täysin muiden armoilla, toivoa että lentokone ei tipu eikä koneessa tai kentällä ole terroristeja. Oli aivan yksi elämäni tähtihetkiäni se että kruisailtiin ylimääräiset kierrokset lontoon yllä. Yhtään en tiennyt mikä minua odottaa. Oi se vapauden tunne. Jumalainen tunne. Egon pienuuden tunne.
Kentälle saavuttaessa ego tosin palasi ja rytinällä. Oli sen verran monimuotoisuutta, peilejä ja kiirettä ympärillä. Iso egon sokkelo täynnä houkutuksia ja valmis huumaamaan mielesi. Carpe diem Maya.

-Ihmiset, erilaiset ihmiset:

Kun pääsee hetkeksi täältä ahdasmielisestä ja paikoitellen jopa rasistisesta muuten niin mahtavasta ja ihanasta suomesta pois tuonne OIKEASTI I-S-O-O-N maailmaan, jossa on miljoonia erilaisia ihmisiä sulassa sovussa, niin tyhmempikin tajuaa että rasismi ja erilaisuuden pelko on täysin naurettavaa. Kun olen pakkautunut tuhansien ihmisen sekaan metrossa jossa on puolet tumma ihoisia niin kyllä sitä viimeistään tajuaa että tätä isoa palloa asuttaa myös ihminen (joku muukin kuin minä;-). Erilaiselta näyttävät ihmiset.
Tuolla isossa maailmassa kukaan ei tuijota sinua vaikka olisit minkä näköinen. On mahtavaa ja huvittavaa aamupalalla kuunnella humalaisen työntekijän kertovan että täällä on David Bowien kosketinsoittajan salakeikka ja on mahtavaa nähdä ystävällisiä ihmisiä kaikkialla. Lauantai illan biletystä oli upeaa seurata (hetken), naureskelevia ihmisiä ja laulavia futis faneja. Sitä pubi kulttuurikin olisi ollut upea kokea. Maassa maan tavalla.


Rakastan ihmisiä ja sitä, että voin olla nobody. Ei tarinaa, vain flow. Ykseys. Ei tarvitse olla kenellekään kertomassa "minun" tarinaa eikä minun tarvitse tietää kaikkien ihmisten tarinoita. Voit vain hukkua massaan. Rock on!
-Lontoon estetiikka:

Vanhaa kunnioittava Lontoo on komeaa katsottavaa. Isot jylhät rakennukset, puhelinkopit, kaksi kerroksiset klassiset bussit, taxit, liikennevalot, nähtävyydet. Jos haluat nähdä paljon niin varaa viikko tai kaks. Etäisyydet ovat miljoona kaupungissa ihan toista luokkaa kuin täällä suomessa.
Ruoka kaupat ja kioskit täynnä erilaisia ja halpoja viinejä ja ruokaa saa joka toisesta putiikista.

Katutaiteilijoita ja...rumpaleita. Tässä esiintyy "bananadrummer" :-)
Hotellin ikkunasta
Pari taxia...
Museoita ja kilsan pituisia jonoja...jos jotain haluaa nähdä ja kokea, on nähtävä vaivaa.
Matkakumppanit: "Mepät" <3 <3
Jostain tämäkin löytyi...i know it`s only rock n roll!-Rock ja musiikki ihmisen mekka

HARD ROCK CAFE: Pääsin puoli vahingossa (kaikella on tarkoituksensa) tsekkaamaan paikkoja joissa oli nostalgiaa. Nostalgiaa musiikillisen historian valossa. Koska olen tunteellinen ihminen niin minussa asuu myös vahva nostalginen puoli, jota katselen 1 tasolla asioita aika useasti taiteen ja musiikin kautta. On mahtavaa ja taijan omaista koskea Black Sabbathin rumpuihin, koska niillä kannuilla on luotu kokonainen heavy metal niminen instituutio. On mahtavaa koskea kissin Paul Stanleyn mikki telineeseen. Seista parin sentin päässä Jimi Hendrixin kitarasta ja esiintymis asusta. On mahtavaa syödä mahtava annos ruokaa Jimi Morrisonin paidan alla. 
On Red Hot Chili Peppersin, Jeff Beckin, Steve Vain, Ramonesin, Billy Idolin kitaroita. Guns n rosesin Axl Rosen ja madonnan takkeja ja paljon muuta.Kasvispöperöä keskellä pop ja rock musiikin sydäntä. Paras soijapihvi ever.

HYDE PARK: Sain käydä paikan päällä myös Hyde Parkissa jossa on talletettu monet musiikki keikat, esim. Peppers, Foo Fighters. Nyt niitä keikkoja tsekkailee ihan eri fiiliksellä..;-)ROYAL ALBERT HALL: Oli taikamainen hetki kun sain käydä myös maailman kuulussa Royal Halbert Hallissa kävelemässä samoja käytäviä jossa on kävellyt kaikki maailman pop ja rock huiput...Slash, Alicia keys, Jimi Hendrix...

Poppareita, rokkareita, oopperalaulajia, ties ketä ja Dalai Lama


Kaiken tämän lisäksi meillä oli about 13 tunnin shoppailu retki. Kyllä, OXFORD STREET. Itse ostin kadun varrelta Converset, uudet adias lenkkarit, housut ja enkku pipon. Ostoksia rajallisesti kahdesta syystä; vähän matkalaukkutilaa ja se että vaikka siellä punta tuntui halvalta niin euroihin käännettynä ne eivät olleet.
Paras hetki kuitenkin sen kadun varrella oli hetki kun rakkaani astui paratiisiinsa.
Luontaisia kauneuden hoito juttuja, monessa tasossa. Tosin sain katsella vierestä sitä iloa ja onnea puolentoista tunnin verran enkä edes pitkästynyt, vaikka minulle siellä ei ollut mitään. On mukava kuunnella kun rakas puhuu englantia kuin paikalliset ja hänen kauniit silmänsä loistaa kuin tähdet.

Huumaavia tuoksuja ja värejä.


Muita kuvia ja juttuja:

UNIversumi on unta myös taivaassa
Lähös
Englantilainen näkemys puurosta. Paljon hunajaa. Ei huono.
Innokasta nuorisoa mukana menossa
Etsi meikä...
Oxfordilla luomuhippi mesta jossa oli suomalainen myyjä, no ihmekös...;-) <3
Lähimesta, Costa
On tietysti annoksella ja annoksella eroa. Heathrowilla ennen paluu matkaa.
Mun eka ostos ;-) Kummat ostan: hienot liekki rumpukapulat vai nallen? vastaus: no tietysi nallen! ;-)
Ostokset


2 TASOSTA ei tällä reissulla ollutkaan paljon kerrottavaa, mutta 1 tason rakennelma muistutti siitä konkreettisesti mitä on ego ja erillisyys. Onneksi sen läpi osaa jo katsoa. Kysymyksiä heräsi kuten: Minkälaisten linssien läpi katselet tätä isoa palapeliä ja kuinka osaat käsitellä omat tunteesi ja odotuksesi? Osaatko odottaa ja luopua omista odotuksista? Minkälaisia pelkoja alitajunnasta nousee? Osaako heittäytyä ja luottaa? Kuinka vakavasti tämän elämän pituisen matkan ottaa ja mitä kuvittelee vievänsä mukanaan hautaan? Hyväksytkö itsesi ja tunteesi, väsymyksesi, toisten tunteet ja odotukset sekä kysymyksistä tärkein: 
Osaatko hyväksyä SEN MIKÄ ILMENEE TÄSSÄ HETKESSÄ?

Elämän pituinen matka pienoiskoossa. Ihmisyyden kaikki puolet parissa päivässä. Hauskaa oli ja reissu jäi plussan puolelle mutta noin isoa kaupunkia ei haravoida parissa päivässä.

Mahtava matka. Kiitos matkakumppaneille, erityisesti rakkaalle Saijalle ja kiitos maailman kaikkeus!!! Uusia seikkailuja odotellessa :-) <3 <3


https://www.youtube.com/watch?v=P8fA4RRYmUQT: Jake


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti