Google+ Followers

lauantai 7. syyskuuta 2013

ego, mitä se on?

Niin, mitä se on? Tässä yksi näkemys kaikille niille ketä asia kiinnostaa. Uskon että "rakkaalla" lapsella on monta nimeä, esim. maya, saatana, piru, pimeä puoli, kärsimyskeho, ego....
Uskon että se "ego" on vain harhaa, joka perustuu menneisyyteen ja on itse luotu omassa mielessä. Se "ego" aiheuttaa usein meille murhetta, emme vain aina muista, että kaikki on hyvin, ikuisesti <3


Kysymyksiä IOK neuvonantaja Liz Cronkhitelle, uutiskirje 6.9.2013:

Mikä ego tarkkaan ottaen on ja mitä Kurssi tarkkaan ottaen tarkoittaa sillä kun se sanoo että ego muuttuu ”häijyksi”? (Voisinko saada esimerkkejä?)

Vastaus:

Sana ”ego” tarkoittaa eri asioita erilaisissa asiayhteyksissä. Psykologiassa ego on ihmisen psyyken yksi puoli, aspekti (muut kaksi ovat identiteetti ja superego). Jossakin yhteydessä sanaa ”ego” käytetään merkitsemään yksinkertaisesti ”ylpeyttä”. Ihmeiden Oppikurssissa kuitenkin ego sanaa käytetään tarkoittamaan sitä mielessäsi olevaa ajattelujärjestelmää, joka on vastakohtana sinun Todellisen Olemuksesi Todellisuudelle, jota Kurssi nimittää Jumalaksi. Egon ajattelusysteemi kohdistaa mielesi itse/keho –todellisuuteen, pitäen sitä sinun todellisuutenasi.

Egoa ei oikeasti ole olemassa. Se ainoastaan näyttää olevan olemassa silloin kun sinä uskot siihen. Sen vuoksi ego on lähtökohtaisesti puolustusasemissa, tuntiessaan aina tarvetta todistaa sinulle olemassaolostaan. Tämän takia Kurssi sanoo: ”Sen vuoksi ego parhaimmillaankin pystyy vain epäluuloisuuteen ja pahimmillaan häijyyteen” (T-9.VII.3,7).

Ego ei voi vahingoittaa sinua. Ego voi vain saada aikaan vaikutelman sinun vahingoittamisestasi silloin kun samaistut siihen. Toisin sanoen se minkä ego sinusta tekee näyttää vahingoittavan sinua silloin kun olet samaa mieltä sen kanssa. Egolla ei ole voimaa, sillä ainoastaan näyttää olevan voimaa silloin kun uskot siihen.

Egon häijyydestä on valtavasti esimerkkejä! Egolla on sekä positiivisia että negatiivisia ajatuksia, mitkä kaikki kuitenkin ovat hyökkäyksiä sen vuoksi, että ne eivät ole tosia, mutta negatiiviset ajatukset ovat ilmeisempiä esimerkkejä egon häijyydestä. Jokainen ajatuksesi syyllisyydestä, levottomuudesta, rangaistuksen pelosta, tarkoituksettomuudesta, arvottomuudesta ja riittämättömyydestä ovat egon häijyn hyökkäyksen tulosta. Tietenkin ego on kaikkein häijyimmillään silloin kun se kehottaa sinua tappamaan itsesi ja myös silloin kun se kertoo sinulle, että Jumala -tietoisuudessa kasvaminen on sinun tappamiseesi tähtäävä häijy hyökkäys.

Aina silloin kun et ole rauhan tilassa, voit olla varma siitä että kuuntelet egoa. Sillä ei ole merkitystä ajatteletko silloin itseäsi vai muita. Egon hyökkäykset ovat usein ovelia. Ne voivat näyttää jopa hyväntahtoisilta, mutta kaikki ajatukset jotka kohdistuvat itseen ja sen kehoon sinun todellisuutenasi, ovat hyökkäys sinua vastaan.

Egosta tulee äärimmäisen häijy silloin kun sitä uhataan. Tämä uhka saattaa näyttää tulevan jonkun toisen taholta, joka näyttää loukkaavan egoa. Esimerkiksi silloin kun olet samaistuneena itseen ja joku sanoo jotakin ”loukkaavaa”, niin ego hyökkää häijysti takaisin.

Myös silloin ego kokee olevansa uhattuna, kun olet siitä piittaamaton. Se on erityisen uhattuna ja äärimmäisen ilkeä silloin kun huomiosi on kiinnittynyt Jumalaan egon sijasta. Ego ei voi ymmärtää Jumalaa eikä voi liittyä sinuun Siinä. Ego ainoastaan tietää, että huomiosi on kohdistunut Johonkin Muuhun ja tämä on äärimmäinen uhka egolle. Tämä selittää sen, miksi rauhan tilassa olemisen jaksoa tai syviä oivalluksia usein seuraa itseltäsi/muilta tulevia pimeitä, negatiivisia ja hyökkääviä ajatuksia, usein viikkoja sen jälkeen, kun olet kokenut Jumalan jossakin muodossa. Heti kun vähänkin käännät huomiosi takaisin egoon, se tekee sen mitä se näkee tarpeelliseksi pitääkseen huomiosi egoon kiinnittyneenä ja häijyt hyökkäykset tehoavat niin kauan kun uskot egoon.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti